به گزارش قدس آنلاین، یکی از مقامات ارشد «آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی» (آنروا) هشدار داد که آوارگان فلسطینی در خاورمیانه با بحران رو به افزایش سلامت روانی روبرو هستند که به ویژه به زنان و کودکان آسیب میرساند.
«دکتر آکیهیرو سیتا»، مدیر بهداشت آنروا، در یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر سازمان ملل در ژنو گفت که بحران سلامت روان یکی از چندین چالش پیش روی این آژانس در منطقه است.
هزاران پناهنده فلسطینی به ویژه آنهایی که تحت اشغال رژیم صهیونیستی در کرانه باختری زندگی می کنند و قربانی حملات اسرائیل به غزه هستند، در برابر مشکلات روانی آسیب پذیر هستند.
سیتا بدتر شدن شرایط زندگی را عامل این مشکل دانست و افزود: در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۵۰ هزار نفر به دلیل مشکلات روانی مرتبط با سختی شرایط در غزه و سرزمین های اشغالی فلسطین تحت درمان قرار گرفته اند و در سال ۲۰۲۲ تعداد افرادی که به مشکلات سلامت روان دچار شدند، دو برابر شد.
سیتا گفت که سختی و وخامت شرایط زندگی به بحران سلامت روان دامن زده است.
سیتا ادامه داد: زنان و کودکان بیش از همه در برابر مشکلات روحی و جسمی که پناهندگان فلسطینی با آن مواجه هستند آسیب پذیر هستند.
او بیان کرد: خشونت های مبتنی بر جنسیت و تعداد کودکانی که از مشکلات سلامت روان رنج می برند در میان جمعیت پناهندگان رو به افزایش است.
سیتا افزود: حدود ۶ میلیون آواره فلسطینی در غزه، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه زندگی می کنند.
آنروا خدمات مراقبت های بهداشتی اولیه را به حدود ۸ میلیون پناهنده ارائه کرده است که بسیاری از آنها در موارد متعدد به مراکز مراقبت های بهداشتی مراجعه میکنند.
طبق آمار اداره مرکزی آمار فلسطین، حدود ۱۴ میلیون فلسطینی در سراسر جهان زندگی میکنند.
سیتا یادآور شد: آنروا خدمات مراقبت های بهداشتی را با همکاری اهداکنندگان بین المللی، کشورهای میزبان و آژانس های کمک بین المللی ارائه می دهد.
وی تاکید کرد: آژانس توانست با همهگیری کرونا کنار بیاید و خدمات و مراقبتهای بهداشتی را به پناهندگان علیرغم سختیهای شدید در کشورهایی که در آن زندگی میکنند، ارائه دهد.
نظر شما