به گزارش قدس انلاین، آیتالله سیدمحمد سعیدی در نشست شورای اقامه نماز استان قم که با حضور سیدمحمدتقی شاهچراغی استاندار قم، احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران ارشد استانی در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار کرد: از حضرت معصومه سلام الله علیها دو یادگار به جا مانده که اول بارگاه ایشان و دوم محل نماز حضرت است و این نشان دهنده اهمیت موضوع نماز در سیره اهل بیت(ع) است.
وی با بیان اینکه نماز علاوه بر اینکه ستون دین است از شاخص های شناخت شیعه نیز است، گفت: در روایت آمده است که شیعیان ما را در چند چیز امتحان کنید که یکی نماز اول وقت است بنابراین مسئولان باید علاوه بر پرداختن به اصل نماز به عنوان عبادت، نسبت به برپا داشتن نماز غیرت نشان دهند.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه مسئولان نقش مقدمه سازی برای اقامه نماز بندگان خدا را دارند، گفت: نماز یک نمایش نیست که با دستور العمل افراد را در نماز جماعت حاضر کنیم بلکه مهم این است که ما در چارچوب دین مشوق نماز باشیم.
وی با بیان اینکه همواره باید این احساس را داشته باشیم که دستمان خالی است، افزود: احیای شعائر دینی نباید قصد قربت را خراب کند و نماز را به تشریفات ظاهری تبدیل کند.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام علی عرب پور مدیر ستاد اقامه نماز استان قم با بیان اینکه سال گذشته برنامه های خوبی در استان قم در بحث اقامه نماز انجام شده است گفت: در جشنواره فجر تا فجر در استان قم ۷۸۰ اثر مرتبط با نماز تولید شد، هزار و ۳۶۰ نشست دانش آموزی در شهر قم و روستاها و شهرستان ها برگزار شد، دوره آموزشی ائمه جماعات و مدیران ارشد استان برای اولین بار و اجلاس استانی نماز برگزار و با حمایت خیران ۸ میلیارد تومان برای ساخت مسجد جمع آوری شد و برای اولین بار در سنجش و ارزیابی ستادهای اقامه نماز قم رتبه اول کشوری را کسب کرد.
وی با اشاره به برنامه های ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۲ ابراز کرد: اولین برنامه که شروع شده است تدوین نظام نامه هیأت اندیشه ورز ستاد اقامه نماز است که بر اساس اسناد بالا دستی نوشته شد و در کل کشور این نظام نامه اجرایی خواهد شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قم افزود: دومین برنامه سامانه راه نماز است و برای ارزیابی نمازخانه ها و مساجد بین راهی راه اندازی شده و تا کنون ۸۹ نمازخانه و مسجد بین راهی به این سامانه متصل شده اند که در ۵ قسمت و در ۹۰ آیتم ارزیابی تخصصی مساجد انجام می شود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ هشتمین اجلاس استانی نماز را برنامه ریزی می کنیم، افزود: در سال ۱۴۰۲، ۲۶ برنامه فرهنگی آموزشی در سه بخش ادارات، مردم و اقشار تأثیرگذار و نوجوانان و جوان خواهیم داشت تا شاهد ترویج روز افزون نماز در جامعه باشیم.
سیدمحمدتقی شاهچراغی استاندار قم هم در ادامه با بیان اینکه جهتگیری دولت در موضوع نماز جدی است، اظهار کرد: نهادهای خصوصی مانند مجتمعها و ساختمان های پزشکان را باید با تشویق و همراه سازی متمایل به اقامه نماز کرد.
وی با بیان اینکه اگر مدیر دستگاهی نسبت به اقامه نماز کوتاهی می کند باید به استانداری ارجاع شود و با آن مدیر صحبت شود، گفت: در استان قم بنا بر این است که به موضوع نماز در همه ابعاد توجه شود و صرفا برگزاری نماز ملاک نیست.
استاندار قم با بیان اینکه تمرکز بر مسأله نماز در آموزش و پرورش ضرورت دارد، افزود: طرح امین طرح موفقی است و ارتباط خوبی بین حوزه علمیه و آموزش و پرورش برقرار شده است؛ باور ما هم این است که یکی از موضوعاتی که راه گشا است نماز است و باید دانش آموزان با میل و رغبت در نماز مدارس شرکت کنند.
وی با اشاره به اهمیت مساجد به ساماندهی نمازخانه ها و مساجد بین راهی اشاره کرد و گفت: ما بیش از ۲۰۰ میلیون تردد در استان داریم که رقم بالایی است و با توجه به مساحت پایین استان قم باید مساجد و نمازخانه های بین راهی بهتر از گذشته ساماندهی شوند.
همچنین علیرضا رحیمی مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در این نشست با بیان اینکه امسال از برنامه های جدی ما احیای نماز در آموزش و پرورش بود، اظهار کرد: دانش آموزان در سن تربیت پذیری هستند و کارهای تربیتی در مدارس اثرگذاری طولانی مدت دارد ولی امسال دو مسأله اغتشاشات اول سال و مسمومیت های مدارس باعث شد برخی از طرح ها اجرایی نشود.
وی با بیان اینکه یکی از طرح های ما شرکت کردن دانش آموزان هر هفته یک بار در نماز جماعت مسجد نزدیک به مدرسه بود که در برخی مدارس انجام شد، گفت: ما ۹۲۵ امام جماعت در مدارس داشتیم اما به دلیل مشکلات بودجه ای هیچ پرداختی به روحانیون نداشته ایم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به برگزاری جشن تکلیف در مدارس قم، به حضور ۷۰ دانش آموز قمی در جشن تکلیف دختران در حضور رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: ما در مدارس قم سه مسابقه اذان، صحت قرائت نماز و احکام نماز را برگزار کردیم که ۶۰ هزار نفر از دانش آموزان در این مسابقات شرکت کردند.
وی با بیان اینکه ما در چندین مرحله نمازخانه ها و شرکت مدیران و معلمان در نماز جماعت را ارزیابی کرده ایم، گفت: تابسان فرصت بازبینی و جابجایی مدیران است و در این جابجایی ها پرداختن به نماز را در اولویت خود قرار می دهیم.
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار کرد: باید برای ترویج فرهنگ نماز از ظرفیت افراد هنرمند و ورزشکاران معروف که اهل نماز هستند برای ترغیب جوانان به نماز استفاده شود.
وی با بیان اینکه باید ورزشکاران انقلابی از طرف صدا و سیما و مسئولان بیشتر تحویل گرفته شوند، افزود: برگزاری نماز در ادارات باید در حداقل زمان ممکن انجام شود تا هم کار مردم زودتر راه بیفتد و هم خود مردم هم ترغیب شوند در نماز جماعت شرکت کنند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متأسفانه در دولت و مجلس کمترین ردیف بودجه را برای نماز می گذاریم، گفت: ستاد اقامه نماز باید بیشتر در مجلس حضور داشته باشد و اگر سیاست این است که از بودجه های دولتی برای احیای امر نماز استفاده نشود باید بخش خصوصی را در این زمینه فعال کرد.
وی با اشاره به تصویب قانونی در مجلس برای ارائه تخفیف های مختلف به مجموعه هایی که نمازخانه ایجاد می کنند گفت: این قانون در شورای نگهبان به دلیل برخی از سیاست ها رد شد ولی به نظر ما قانون خوبی بود زیرا چه ایرادی دارد که همانطور که در سایر کشورهای اسلامی انجام می شود دولت در ساخت مسجد کمک کند و تسهیلات بدهد.
گفتنی است در این نشست حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ارتباط تلفنی بر رونق دادن به نماز در کشور تأکید کرد و گفت: باید حوزه های علمیه پای کار بیایند، بودجه لازم تصویب شود، نمازخانه ها و مساجد رونق پیدا کند و جوری نباشد که در دولت اسلامی نمازها کمرنگ شده باشد.
نظر شما