تحولات لبنان و فلسطین

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۲۸۰۰ تخت بیمارستانی کم داریم تا به متوسط کشوری برسیم.

کمبود بیش از ۲۸۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد

به گزارش قدس خراسان، نخستین همایش خیرین نیک اندیش رضوی، صبح روز دوشنبه ۸ خردادماه در مشهد برگزار شد و محسن داوری در ابتدای این نشست ضمن عرض خوش‌آمد به حاضران اظهار کرد: به دلیل وجود مضجع شریف امام رضا(ع) در مشهد، مردم از اقصی نقاط جهان چشم به این نقطه دارند و جمعیت آن روز به روز افزایش یافت. مشهد اکنون به عنوان دومین کلانشهر کشور و پایتخت معنوی کشور مثل نگینی در دل ایران می‌درخشد.

مشهد در ۲۴ شاخص از متوسط کشوری پایین‌تر است

فرماندار مشهد افزود: علاوه بر سکونت ۴ میلیون مجاور، بیش از ۳۰ میلیون زائر ایرانی و بیش از ۵ میلیون زائر خارجی هرساله به مشهد سفر می‌کنند. خدا را شکر به همت مردم و مسئولین و خادمان شهرستان، همواره در جهت آبادانی شهر و توجه به مردم، تلاش وافری شده و توفیقات موثری بدست آمده است. اما به دلایل متعددی مشهد در ۲۴ شاخص زیرساختی مهم، از متوسط کشوری و استانی پایین‌تر است و در ۴ شاخص در مرحله بحرانی است.

وی ادامه داد: بعد از حضور دولت سیزدهم و ابلاغ سیاست‌های تحولی به استانداری، بر آن شدیم منطبق با طرح‌های تحولی در جهت ارتقا شاخص‌های زیربنایی و روبنایی برنامه‌ای در دستور کار قرار دهیم. در همین راستا، کمبودها و نیازمندی‌ها در ۴ حوزه جوانان، آب، بهداشت و مدارس در شهرستان شناسایی شد و اولویت بندی شد. وضعیت فعلی و نیازها را ارزیابی و براساس این یافته‌ها، چشم‌اندازی جهت رفع کمبودها ترسیم کردیم. 

بدون حضور خیرین کمبودها تا ۲۰ سال دیگر هم جبران نمی‌شود

داوری بیان کرد: این عقب ماندگی‌ها به گونه‌ای ارزیابی شده که اگر تنها به منابع دولتی تکیه می‌شد، باید حدود ۲۰ سال دیگر صبر کنیم تا کمبودها جبران شود. با بهره گیری از توصیات رهبری مبنی بر بهره گیری از ظرفیت مردمی، برنامه ریزی جامعی برای استفاده از ظرفیت خیرین که همیشه در راستای خدمت به همنوعان تلاش می‌کنند صورت گرفت. همچنین نشست‌های متعدد با اقشار مختلف و جوامع خیرین در بخش‌های مختلف و مشورت با افراد باتجربه خیر ما را مصمم‌تر کرد تا آنکه موفق شدیم تمام حوزه‌های ضروری را در ۴ حوزه جمع بندی کنیم. 

فرماندار مشهد بیان کرد: خوشبختانه تاکنون برای ۸۵ درصد از پروژه‌ها توسط خیرین زمین مناسب تامین و بودجه‌ای برابر با ۱۳۰۰میلیارد تومان توافق شده است، البته با افق ۲۰۰۰ میلیارد تومانی پیش بینی شده فاصله‌ایست که در این همایش با همت خیرین بیش از آن که پیش‌بینی کردیم محقق خواهد شد.

کمبود بیش از ۲۸۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمورد کمبودها و عقب‌ماندگی‌های استان در حوزه بهداشت و درمان بیان کرد: فعالیت خیرین در بحث سلامت موضوع بسیار مهمی است و به کمک این عزیزان در سطح کشور فعالیت‌های بسیار بزرگی انجام شده است. نمونه بارز آن اورژانس عدالتیان است که توسط آقای عدالتیان در بیمارستان امام رضا(ع) درحال خدمت رسانی است. 

محمدعلی کیانی ادامه داد: علی رغم تمام تلاش‌ها، زیرساخت‌های مشهد در این حوزه قوی نیست. متاسفانه نسبت تخت به جمعیت در کشور ۱.۸۹ و در مشهد ۱.۵۸ است. همین فاصله یعنی بیش از ۲۸۶۲ تخت بیمارستانی کم داریم تا به متوسط کشوری برسیم. این درحالی است که این نسبت در شهر تهران ۲.۴ و در یزد ۳.۴ هست.

وی ادامه داد: نکته دوم در بحث بهداشت، این است که بیش از ۱۳۰۰ مرکز و خانه بهداشت در سطح استان داریم که بیش از ۴۷۰ مورد آن در مشهد است و ۱۷۱ مورد از آن به صورت استیجاری فعالیت می‌کنند که متاسفانه برخی مواقع مجبور می‌شویم مکان آن را تغییر بدهیم.

کیانی افزود: در حوزه تجهیزات هایتک و با تکنولوژی پیشرفته به خصوص در حوزه بیماران سرطانی، بحث بسیار مهمی است که به همت شما خیرین احتیاج دارد. امیدوارم حضور گرم و پرشور شما در این همایش سراغاز یک تحول در امر خدمات سلامت کیفی‌تر در شهر مشهد باشد. در حاشیه شهر مشهد ۱.۵ میلیون نفر ساکن هستند. علاوه بر این حضور اتباع و زائران نیز موجب می‌شود تا خدمت رسانی در مشهد نسبت به سایر کشور متفاوت باشد.

حبیب‌الله عدالتیان خیر خوش‌نام مشهدی در حوزه درمان و بهداشت که در مراسم شرکت داشت، حاضر به سخنرانی نشد و تنها به این جملات بسنده کرد: ما اگر کاری هم انجام داده‌ایم، فقط برای رضای خدا بوده است.

سرانه فضای آموزشی در مشهد ۳.۵ مترمربع است

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ضمن عرض خوشامد به خیرین گفت: یکی از بزرگترین نهادهای کشور آموزش و پرورش است که ۹۷درصد اعتبارات آن صرف حقوق کارکنان می‌شود، بنابراین توان برآورد همه نیازهای دانش‌آموزان و فرهنگیان را ندارد.

وی افزود: دو سوم دانش‌آموزان غیربرخوردار استان در حاشیه شهر مشهد زندگی می‌کنند. آن هم درحالی که سرانه فضای اموزشی در استان ۴.۳ مترمربع، در مشهد ۳.۵ متر مربع و در حاشیه شهر ۲.۲مترمربع است. لازم به ذکر است که استانداردهای جهانی در این رابطه بیش از ۸.۵ مترمربع است. برای جبران این عقب ماندگی و رسیدن به متوسط کشور، به ۱۳هزار کلاس درس نیاز داریم. برای دستیابی به متوسط استان نیز باید ۷هزار کلاس جدید فراهم کنیم.

شوشتری افزود: مشکلات حوزه اموزش و پرورش فراوان است، از کمبود نیرو گرفته تا پرداخت مطالبات و حقوق فرهنگیان، اما با اینحال بزرگترین مشکل ما کمبود فضاست. درحال حاضر بیش از ۱۰۰ کلاس بالای ۴۰ نفره داریم. مدارسی که طی ۱۰ سال گذشته یک نوبته شده بودند، در یکی دوسال اخیر مجددا دونوبته شده‌اند. حتی در برخی کلاس‌ها دانش‌آموزان مجبورند ایستاده درس بخوانند یا نوبتی روی نیمکت بنشینند. اینجا کیفیت تعلیم و تربیت است که قربانی می‌شود آن هم درحالی که سعادت یک جامعه در گرو تعلیم و تربیت آن است. همت بالای خیرین موجب شد در سال گذشته بیش از هزاروصد کلاس درس تحویل شود. اما برای جبران این کمبودها لازم است تا چشم‌انداز ۱۴۰۴ سالانه ۲۰۰۰ کلاس بسازیم. هنوز هم این هدف محقق نشده و باز هم به همت خیرین احتیاج داریم.

ساخت بیش از ۲۵هزار کلاس درس بعد از پیروزی انقلاب

رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز در خراسان رضوی به نمایندگی از دیگر خیرین این حوزه بیان کرد: در بیست و پنجمین سال تاسیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان به عنوان اولین مجمع تشکیل شده در این حوزه، از جاویدنامان مدرسه سازی، جهانگیر فرخ و آقای قفلی روسای پیشین مجمع و دیگر خیرین عزیزی که به رحمت الهی پیوستند، یادی می کنیم.

وی گفت: خیران استان خراسان رضوی بعد از پیروزی انقلاب خدمات خوبی در این زمینه ارائه دادند. آمار رسمی نشان می‌دهد بعد از انقلاب و به خصوص بعد از تشکیل مجمع، تاکنون بیش از ۵ هزار پروژه با ۲۵هزار کلاس درس به صورت مشارکتی احداث شده‌است که بخشی از این احداث‌ها قبل از تقسیم خراسان بزرگ بوده است.

غلامعلی رافتی افزود: مجمع خیرین مدرسه ساز همواره تلاش کرده سرمایه خیرین به درستی و در جای مناسب هزینه شود تا بیشترین بهره‌وری را داشته باشد. رسیدگی به مناطق محروم و توجه خاص به حاشیه شهر باتوجه به نیاز توسعه مهارت اموزی و مهارت‌های فنی حرفه‌ای برای تامین اینده شغلی دانش‌آموزان و ساخت و تجهیز هنرستان‌های فنی حرفه‌ای از مهم‌ترین اولویت‌های مجمع بوده و سعی شده با تکیه بر امار، نیازمندترین مناطق را به خیرین معرفی کنیم تا حدالمقدور فعالیت‌ها در ان مناطق انجام شود.

وی ضمن تشکر از خدمات و حمایت‌های آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس استان بیان کرد: در همین چندماه گذشته ۱۵۰ کلاس در حاشیه شهر مشهد توسط بنیاد علوی و با همت مسولان و خیرین کلنگ زنی شد، تکمیل این پروژه‌ها به همت واسعه شما عزیزان نیاز دارد تا حاشیه شهری آبرومند داشته باشیم.

کاهش ۶۵درصدی میزان بارندگی در مشهد

مدیرعامل در شرکت آب و فاضلاب مشهد ضمن اشاره به توصیه‌های دینی مبنی بر وقف آب گفت: اقلیم استان خراسان رضوی یک اقلیم خشک است و از ویژگی‌های مهم آن محدودیت منابع آب است. درحال حاضر مشهد و اطراف آن در شرایط بسیار ویژه‌ای قرار دارند. سه سال خشکسالی شدید بر استان و مشهد حاکم بوده است. میزان بارندگی در مشهد ۶۵ درصد نسبت به دوره بلندمدت کاهش پیدا کرده است. حتی نسبت به سال گذشته که سال خشکی بود نیز ۵۵ درصد کاهش بارندگی داشتیم. در دوماهه ابتدایی سال جاری ۱۷ میلی‌متر بارندگی داشتیم درحالی که بارندگی در این بازه زمانی در سال گذشته ۵۸ میلی‌متر بوده است.

حسین اسماعیلیان افزود: سه سال پیاپی حوزه مشهد با خشکسالی مواجه شد و هرسال بارندگی آن کمتر می‌شود، این اتفاق در ۷۰  سال گذشته بی‌سابقه بوده است. این درحالی است که سدهای استان نیز در شرایط حداقلی قرار دارند. اما اقدامات خوبی نیز صورت گرفته و پروژه‌های بزرگی در دست احداث هست. امیدواریم با لطف خداوند متعال و همت شما عزیزان این تابستان سخت را پشت سر بگزاریم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی خدمات قابل توجهی در حوزه اب داشته است. جمعیت ما نسبت به ابتدای انقلاب ۲.۵برابر شده است. در آن زمان ۶۷درصد مردم از آب برخوردار بودند اما حالا می‌توان گفت ۱۰۰درصد جامعه شهری ما از آب بهره مند هستند. در حوزه روستایی نیز در ابتدای انقلاب کمتر از ۱۰ درصد جمعیت به اب دسترسی داشتند که حالا به بیش از ۹۰ درصد در استان رسیده‌است. اما هنوز کارهای بر زمین مانده بسیار زیاد است.

اسماعیلیان افزود: دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به بحث محرومیت زدایی دارد. اولین اقدام دولت تشکیل جهاد ابرسانی در وزارت نیرو بود.  مجمع خیرین ابرسان نیز برای اولین بار تشکیل شد که در ماه جاری همایشی باحضور این عزیزان برگزار خواهیم کرد. در یکی دوسال گذشته اقدامات در این حوزه نسبت به گذشته چندبرابری شده است، نمونه‌اش این که در روستاهای مشهد ۲۹ حلقه چاه حفر کردیم. مشهد شرایط خاصی دارد و مثل جاهای دیگر  نیست. در روستاهای مشهد و اطراف آن برخلاف دیگر نقاط کشور افزایش جمعیت در روستا را داریم. در حال حاضر ۱۱۴ روستا داریم که در شرایط تنش آبی هستند. ما برای رفع این مشکلات نیاز به مشارکت و ظرفیت همه شما داریم.

آبرسانی به ۲۶۸۰ روستا در ایران

پدر خیرین آبرسانی ایران در این همایش بیان کرد: بحث فعالیت‌های خیریه از تمام فعالیت‌های این دنیا متفاوت است، هرچه بدهی چندبرابر برمی‌گردد. من تاکنون در ۲۹ استان ایران ۲۶۸۰روستا را آبرسانی کردم. وضعیت‌های تاسف‌باری در روستاها و مناطق محروم وجود دارد که امیدوارم بتوانم خداوند به من توان بدهد آن‌ها را برطرف کنم.

علی اکبر ابراهیمی گفت: آبفا باید نیازها را بررسی کند و مشخص کند تا هرکس با هر توان و استطاعتی که دارد بتواند کمک کند.

به جامعه خیرین غبطه می‌خورم

استاندار استان خراسان رضوی در سخنانی کوتاه بیان کرد: بر همه شما خیرین عزیز غبطه می‌خورم. حتما ظرفیت‌هایی در وجود شما بوده که من در اختیار ندارم، لذا جز غبطه خوردن چیزی نمی‌توانم بگویم. خوشا به سعادت شما و این روحیه و این اقداماتی که اتفاق بیفتد. ما با پذیرفتن مسوولیت در واقع خود را بدهکار مردم کردیم. باید حتما از وقت و عمر خود به بهترین شکل برای این بدهکاری و گره گشایی از مردم استفاده کنیم

یعقوبعلی نظری گفت: اینجا شهر امام رضاست و همه دل در گرو آن دارند. بدیهی است کار کردن در مشهد حتما خیرات مضاعفی به دنبال داشته باشد. امیدوارم خیرات شما خیرین محترم به صورت مضاعف تاثیرگذار باشد و در اینده‌ای نزدیک شاهد باشیم که مشکلی در ایران اسلامی به ویژه مشهد که شهری زائرپذیر است وجود نداشته باشد.

به بحث ورزش دانش‌آموزان بی‌توجهی شده است

یک خیر سرشناس حوزه ورزش و جوانان گفت: متاسفانه در حوزه سلامت دانش آموزان و ورزش دانش آموزان فعالیت حداقل است. در سه سال گذشته اقدام به تاسیس ساختمان‌های ورزشی برای آموزش و پرورش و دانشگاه کردم. در یک سال و نیم ۶.۵ درصد فضای اموزشی استان را با ۱۴هزار مترمربع سالن ورزشی گسترش دادم.

مهدی مروج تربتی افزود: فعالیت‌های ورزشی کماکان ادامه داد. تاسیس باشگاه فوتبال زیر ۲۰ سال، هنرستان‌های تربیت بدنی و سالن‌هایی در دست احداث برای ورزش‌های غیرتوپی از جمله این اقدامات است. هدف من تشویق و ترغیب خیرین به ساخت فضاهای ورزشی در کنار مدارس است تا فعالیت‌های جسمانی و ورزشی دانش‌اموزان فراموش نشود.

در پایان این مراسم نیز باحضور مسوولان و خیرین محترم، تمبر یادبود این خیران شاخص در حوزه‌های مختلف رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.