تحولات لبنان و فلسطین

قرار است در پویش ملی آجر به آجر با عنوان صحن حرم مدرسه‌ام، هشت مجموعه آموزشی برای استفاده دانش‌آموزان با نیازهای ویژه (استثنایی) در کشور ساخته شود.

عقب ماندگی خراسان رضوی در سرانه فضای آموزشی

مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با بیان این مطلب گفت: از مجموع این هشت پروژه که همزمان با دهه کرامت ساخت آن‌ها آغاز شده است، یک پروژه در استان خراسان رضوی در حال ساخت است که خیران می‌توانند حتی با پرداخت هزینه خرید یک آجر در این پویش شرکت نمایند. جواد روحانی افزود: آموزش و پرورش استثنایی متولی آموزش و پرورش به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است و در حال حاضر هفت گروه را زیر پوشش داریم که بر اساس تعریف جدید، ۲۳ گروه را شامل می‌شود.
وی اظهار کرد: در استان خراسان رضوی ۱۸هزار دانش‌آموز با نیازهای ویژه زیر پوشش خدمات ما در ۲۵۰ واحد آموزشی و خدماتی هستند که مشهد با حدود ۵ هزار دانش‌آموز، بیشترین تراکم جمعیتی را دارد.

ریزش ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفری دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در سال
روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگار قدس در مورد بازماندگان از تحصیل در حوزه آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونا و مشکلاتی که در بحث آموزش برای دانش‌آموزان استثنایی به وجود آمد و در عمل کار خاصی نمی‌توانستیم برای آن‌ها انجام دهیم، بحث بازماندگی از تحصیل این دانش‌آموزان بیشتر به چشم آمد؛ اما در حقیقت هر سال بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر از دانش‌آموزان یک یا دو ماه به مدرسه می‌آیند و دیگر ادامه نمی‌دهند و ترک تحصیل می‌کنند. با این وجود تلاش ما این است تا شرایطی را ایجاد کنیم که تعداد بیشتری از این دانش‌آموزان موقعیت تحصیلشان فراهم شود و بتوانند در کلاس‌های درس حاضر شوند.
وی ادامه داد: یکی از اقدام‌هایی که پس از تفاهم‌نامه ما با شهرداری مشهد برای سال جدید اجرایی خواهد شد و شهرداری همراهی خوبی با ما داشته این است که دانش‌آموزان استثنایی مشهد برای سال جدید نیاز به پرداخت هزینه رفت و آمد نخواهند داشت و شهرداری مشهد هزینه‌ها را پرداخت خواهد کرد. این یک اقدام خوب برای رفع یکی از بزرگ‌ترین مشکلات دانش‌آموزان ما در این حوزه است.
مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی همچنین در مورد تعداد پروژه‌های در دست ساخت این اداره در استان گفت: در مجموع ۴۰ پروژه نیمه‌تمام در استان داریم که از ۱۰ تا ۹۰درصد پیشرفت دارند که با این شرایط امیدواریم با همکاری اداره کل نوسازی مدارس ۶ یا هفت پروژه تا اول مهر به بهره‌برداری برسد.

ریز و درشت از آمار ساخت و سازهای آموزشی استان
مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز نیز با اشاره اینکه این مجمع از سال ۷۷ فعالیتش را به عنوان نخستین استان شروع نمود، اظهار کرد: تا امروز ۵هزار و ۲۰۰ پروژه با ۲۵ هزار کلاس درس به همت خیران استان ساخته شده که از این نظر در کشور رتبه نخست را داریم.
رنجبر افزود: تنها در سال ۱۴۰۰ در استان ۱۹۴پروژه فضای آموزشی با ۷۰۰ کلاس درس با ۸۲‌هزار مترمربع فضا توسط خیران مدرسه‌ساز خراسان رضوی ساخته شده است که این میزان در پنج ماهه اول سال تاکنون ۶۵ تفاهم‌نامه جدید برای ساخت فضاهای جدید بوده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مجمع خیرین مدرسه‌ساز خراسان رضوی، ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است، گفت: توجه به این مهم، یکی از اولویت‌های ما در مجمع خیرین مدرسه‌ساز است که البته با توجه به شرایطی که فضاهای آموزشی در حاشیه شهرهای بزرگ به ویژه در مشهد شاهد آن هستیم، لزوم رسیدگی و توجه به این موضوع نیز جزو برنامه‌ریزی‌های پیش روی ماست.
رنجبر همچنین اظهار کرد: با وجود فعالیت‌های بسیار زیادی که در حوزه ساخت فضاهای آموزشی در استان صورت گرفته است؛ اما در حال حاضر سرانه فضای آموزشی استان یک مترمربع از متوسط فضای آموزشی کشور عقب است که اگر بخواهیم این را با میزان فضای استاندارد که ۲/۸ مترمربع است، مقایسه کنیم باید گفت حدود ۳ مترمربع سرانه فضای آموزشی استان با استاندارد آن فاصله دارد.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.