خداوند در آیه ۶۳ سوره بقره میفرماید: «خُذُوا مَا آتَیْنَاکُمْ بِقُوَّهًٍْ؛ آنچه به شما داده شده با قوت بگیرید» و این توصیهای است قرآنی تا حافظه و نبوغ خود را در بهترین مسیر قرار دهیم.
از نظر اسلام داشتن فرزند صالح یکی از بهترین اندوختههای دنیوی و اخروی انسان است. امام علی (ع) در این باره میفرمایند: «حق فرزند بر پدرش این است که نام نیکو برای او برگزیند و به خوبی ادب و تربیتش کند و به وی قرآن بیاموزد.» آموزش و انس با قرآن در تربیت، چنان جایگاهی دارد که در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است: «هرکس به فرزندش قرآن بیاموزد، پدر و مادرش دعوت میشوند و دو لباس بر آنان پوشیده میشود که از نور آنها، چهرههای بهشتیان نورانی میگردد.»
در روستای فریدونشهر اصفهان جایی که شاید خیلیها از نبود امکانات دم میزنند، خانواده نظری با سه فرزند با استعانت از قرآن، دو گوهر ارزشمند را به جامعه تقدیم کرده است. مسیری که در کنار دار قالی و در دل همه نیستنها، نشدنها و رجهای بهم پیوسته فرش آرزوها نشان داد با تربیت درست و قرآنی میتوان آنچنان درخشید که ذهنها را به خود مشغول و توجهات را اسیر خود کرد.
حدیث و ثنا خواهران حافظ کل قرآن کریم توانستهاند با تلاش، مداومت در مدتی کوتاه ره صد ساله را طی و ضمن حفظ قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را نیز حفظ کنند. ثنای هفتساله در سهسالگی حافظ کل قرآن کریم شده است. در حال حاضر چهار سال و نیم است که حافظ قرآن است. حدیث خواهر بزرگتر او نیز حافظ کل قرآن و چهاردهساله است. او هماکنون دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان است. حدیث با کمک مادرش و گوش کردن قرائت قرآن توانسته سورههای قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را حفظ کند، اما ثنا به صورت خودآموز و بدون معلم و مربی موفق شده در سن سهسالگی قرآن و نهج البلاغه را حفظ کند.
ثنا بدون این که متوجه شویم حافظ قرآن شد
حدیث نظری در گفتوگو با ایکنا، از شیوه حفظ قرآن خود میگوید: در حال حاضر دانشآموز پایه دهم تجربی هستم و همزمان فوق لیسانس دانشگاه علوم قرآن و حدیث اصفهان و کمسنترین دانشجوی ارشد کشور شناخته میشوم. همچنین کمسنترین مربی قرآن کشور هستم.
این حافظ قرآن کریم افزود: تافل بینالمللی زبان انگلیسی را دارم و در سن چهارسالگی سواد کامل خواندن و نوشتن فارسی، عربی و انگلیسی را داشتم و در سن پنج سالگی شروع به حفظ کل قرآن کردم و به مدت بیست ماه کل قرآن را حفظ کردم. بعد از قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به طور کامل حفظ کردم.
وی ادامه داد: در سن ۱۰ سالگی منابع کنکور مقطع کارشناسی را تهیه کردم و در مدت چهار ماه تمامی منابع را کار کردم و سال اول پذیرفته شدم. سال بعد در کنکور مقطه کارشناسیارشد شرکت کردم و از مهر ۱۳۹۹ وارد دانشکده علوم انسانی دانشگاه اصفهان شدم. پایاننامه خود را نوشتم و در حال حاضر کمسنترین دانشجوی دکترای کشور هستم. در حال حاضر مشغول کلاسهای مدرسه، دانشگاه، فراگیری زبان و کلاسهای تدریس قرآن هستم.
حدیث نظری درباره خواهرش گفت: ثنا حافظ مسلط قرآن است که در محافل قرآنی شرکت میکند و به عنوان خردسالترین حافظ قرآن در جهان اسلام شناخته شده است. همه توانیاییهایی که داریم در خانه و به کمک پدر و مادر فرا گرفتهایم و این موضوع ما را از سایر حفاظ متمایز میکند.
وی با بیان اینکه روزانه ۱۰ جز را تثبیت میکردم و آیات را برای مادرم میخواندم، گفت: خواهرم، ثنا در اثر شنیدن قرآن و تلاوت من، بدون این که ما متوجه شویم حافظ قرآن شد. او در مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) در سال ۹۸ در سن سه سالگی به عنوان کمسنترین حافظ قرآن در کل جهان معرفی شد.
این نابغه قرآنی درباره حمایتهای مادی و معنوی مسئولان و متولیان قرآنی کشور از خود و خواهرش گفت: تنها حمایت مسئولان دعوت ما به برنامههای مختلف تلویزیونی و همایشها بوده است، اما ۱۰ سالی است که آرزوی دیدن مقام معظم رهبری را دارم که هنوز این توفیق حاصل نشده است.
وی تصرح کرد: در تمامی ۱۰ سالی که اجرای محفل و برنامه داشتهایم، وقتی از ما میپرسند که آیا به دیدار مقام معظم رهبری هم رفتهاید؟ متاسفانه پاسخ ما منفی است. مورد بعدی تبلیغ در کشورهای خارجی ازجمله عراق است که در برنامه محفل هم این آرزو را بیان کردم.
نظری از مهمترین اثری که قرآن در زندگیاش گذاشته است، گفت: همه پیشرفتهایی که از لحاظ درسی نائل شدهام به جهت قرار گرفتن در مسیر قرآن است. امروز که در مقطع دکترا تحصیل میکنم، هم سن و سالان من کلاس نهم مدرسه را تجربه میکنند و سعی میکنند تازه انتخاب رشته کنند، اما من نه تنها رشته علوم انسانی را انتخاب کردم، بلکه در حال تحصیل در مقطع دکترا در رشته علوم و معارف قرآن هستم و قصد دارم برای سال آینده در رشته علوم تجربی وارد شده و در ادامه پزشک شوم و این از برکات قرآن است.
وی ادامه داد: از نظر مادی هم توفیقاتی داشتهام. از نظر معنوی هم زمانی که در محافل مختلف در استانهای مختلف اجرای برنامه داریم، هم از لحاظ سیاحتی خوب است و هم اینکه با عزت به این محافل میرویم و تشویق میشویم.
در ادامه به سراغ ثنا نظری رفتیم که وی ضمن معرفی خود گفت: از یکسالگی با گوش کردن به آیات قرآن حفظ این کتاب آسمانی را آغاز کردم و در سهسالگی حافظ کل قرآن شدم. الان چهار سال و نیم است که حافظ قرآن هستم. از بدو تولد حفظ قرآن برای من شروع شد و تا سه سالگی قرآن را حفظ شدم و در حال حاضر صبحها، عصرها و شبها طبق برنامه به قرآن گوش میدهم.
وهاب خدابخشی
نظر شما