به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، محمود پوراکبر اظهار کرد: در شرایطی که خراسان رضوی با خشکسالی بی سابقه ای مواجهه است وکمبود بارندگی ها نیز مزید بر علت شده است، اجرای پروژه های آبخیزداری در دو بخش مکانیکی (بند خاکی، بند سنگ ملاتی، چکدم، تور گابیونی، ترانس بندی و بانکت بندی) و بیولوژیک(درختکاری، بذرپاشی )ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزاری خراسان رضوی با اشاره به اجرای پروژه های آبخیزداری در قدیم الایام که بوسیله نیاکان ما بصورت سنگ چین در مقاطع آبراهه ها برای جلوگیری از حمل و رسوبات و تعدیل سی اجرا می شد گفت: اکنون همان سازه های فنی تر و با مصالح بهتری اجرا می شود و همواره میتواند در حفظ آب و خاک و ایجاد پوشش گیاهی نقش مثبت و سازنده ایفا کنند.
وی بیان کرد: ۳۱ درصد وسعت استان دارای شدت سیل خیزی بحرانی و فوق بحرانی است.
پوراکبر یادآور شد: هرفعالیتی در آبخیزداری باید براساس مطالعات انجام گرفته اجرا شود و تاکنون حوزه های آبخیز مطالعه شده در ۳۵۰ حوزه آبخیز در سطحی معادل ۲/۳ میلیون هکتار معادل ۴۰ % مناطق مستعد اجرای پروژه های آبخیزداری صورت گرفته است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان رضوی افزود: مساحت پروژه های آبخیزداری اجرا شده و در دست اجرای عملیات ۱.۷ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد مناطق مستعد آبخیزداری بوده است.
نظر شما