تحولات لبنان و فلسطین

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این‌که مسمومیت‌های ناشی از مصرف غذای ناسالم در کشور طی سال گذشته حدود ۴ هزار مورد گزارش شده است، گفت: سالانه ۴۲۰ هزار مرگ در جهان بر اثر مصرف غذاهای ناسالم رخ می‌دهد.

مرگ سالانه ۴۲۰۰۰۰ نفر در جهان بر اثر غذای ناسالم/ ثبت ۴۰۰۰ مسمومیت غذایی در کشور

به گزارش قدس آنلاین، حسین فرشیدی در همایش روز جهانی ایمنی غذایی در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی تهران اظهار کرد: مسمومیت‌های ناشی از مصرف غذای ناسالم در کشور طی سال گذشته حدود ۴ هزار مورد گزارش شده که ۳۷۰۰ مورد از آب و غذا بوده که بیش از ۲ هزار مورد آن ناشی از مصرف غذای ناسالم بوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که هم‌اکنون ۲۷۵ دفتر خدمات سلامت در کشور فعال هستند که می‌توانند به افزایش خوداظهاری‌های مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی کمک کنند، گفت: سال گذشته ۹۰ هزار تن روغن خوراکی وارداتی در جهت تضمین سلامت مردم برگشت خورد و وارد بازار نشد؛ بنابراین با وجود برخی انتقادات، وزارت بهداشت نظارت کافی بر عرضه مواد غذایی در جامعه داشته و در این جهت با احدی تعارف ندارد.

فرشیدی خاطرنشان کرد: در تعطیلات نوروز امسال بیش از یک میلیون مورد بازرسی از مراکز تهیه، تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی انجام شد. ۷۶۷ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد از عرصه مصرف خارج و ۳۷۰۰ مرکز متخلف هم پلمب شدند.

غذای ناسالم عامل ۲۰۰ بیماری

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: غذای ناسالم می‌تواند موجب ۲۰۰ نوع بیماری از اسهال تا انواع سرطان‌ها شود. سالانه ۴۲۰ هزار مرگ در جهان ناشی از مصرف همین غذاهاست که متاسفانه ۴۰ درصد این مرگ‌ها در کودکان زیر ۵ سال رخ می‌دهد.

فرشیدی گفت: در کشورهای کم‌درآمد یا دارای درآمد متوسط، سالانه بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار هزینه مراقبت‌های بهداشتی ناشی از غذاهای نامطلوب می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت نظارت بر تولید و رعایت استانداردها در مصرف مواد غذایی افزود: همکاری خوب بین دولت‌ها، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در رعایت استانداردها می‌تواند به مهار این وضعیت بسیار کمک کند.

امنیت غذایی مشکل امروز و آینده جهان

وی افزود: بعد از تصویب نهایی سند دانش‌بنیانِ امنیت غذایی که مراحل نهایی خود را می‌گذراند، بسیاری از چالش‌های موجود در عرصه غذا مرتفع می‌شود. امنیت در تولید غذا یکی از مشکلات اساسی امروز و آینده جهان است و مراکز بسیار بزرگی روی آن کار می‌کنند تا این بحث را تبدیل به یک آورده برای بشریت کنند تا نگرانی از تولید و مصرف مواد غذایی کاهش یابد.

وی با بیان این که غذا یکی از بخش‌های جدایی‌ناپذیر اکثر تنش‌های جهانی در امروز و فرداست، ادامه داد: اگر بهره‌وری افزایش یابد تولید فعلی مواد غذایی در ایران برای جمعیتی بیش از جمعیت کنونی کشور نیز کافی است اما در کنار تامین غذا امنیت غذا نیز بسیار مهم است. باید بتوانیم هم غذا را تامین کنیم هم غذای سالم به افراد ارائه کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: غذا یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در سلامت بوده و با تمام بیماری‌ها کم و بیش ارتباط دارد. اگر نوع مصرف و تنوع غذایی خود بعضی از مواد را کم و زیاد کنیم به راحتی می‌توانیم از بسیاری از مشکلات و بیماری‌های چند دهه آینده پیشگیری کنیم.

فرشیدی خاطرنشان کرد: در صورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی که باید از سنین پایین در کودکان آغاز شود، می‌توان پرفشاری خون را به عنوان مادر بسیاری از بیماری‌ها کنترل کرد.

کاهش بیماری‌ها با اصلاح الگوی مصرف

وی با بیان این که کنترل دیابت، چاقی و سرطان‌ها مستلزم اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی است، ادامه داد: متاسفانه با گسترش شهرنشینی ذائقه‌ها و الگوهای غذایی در جهت منفی تغییر یافته است. الگوی غذایی فعلی ما مبتنی بر افزایش مصرف فست‌فودها در پیاده‌روها، خیابان‌ها و حین رانندگی، با فرهنگ دیرینه کشورمان که تکیه بر مصرف غذای آشپزخانه‌ای در منازل بوده است، سازگاری ندارد.

وی تصریح کرد: افزودنی‌هایی مانند قند، نمک و چربی‌ها به غذاهای بیرون از منزل، جای خوشمزگی و لذایذ غذایی دیروز ما در منازل را گرفته است؛ بنابراین باید با یک فرهنگ‌سازی بسیار قوی، ذائقه ای که در طول دهه‌ها تغییر یافته را اصلاح کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: دسترسی روزافزون کودکان به پفک و امثال آن در مدارس و مغازه‌ها ناشی از همین تغییر الگوی مصرف است که باید علاج شود.

ضرورت افزایش سواد سلامت در جامعه

فرشیدی هدف اصلی از اجرای برنامه سلامت خانواده (پزشکی خانواده و نظام ارجاع) را ارتقای سطح سواد سلامت مردم و جامعه عنوان و بیان کرد: سواد سلامت در رابطه با تنوع تغذیه باید تغییر و در کنار آن فعالیت بدنی نیز باید افزایش پیدا کند. لذا وظیفه مراقبان سلامت در این طرح بسیار سنگین است.

وی تصریح کرد: اگر متوسط مصرف نمک در کشور ۲۵ درصد کاهش یابد آثار آن در کاهش بیماری‌های شاخص و دارای مرگ و میر بالا، بسیار چشمگیر خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: متاسفانه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در روند تولید بعضی از مواد غذایی بالاست که در آینده با توجه به خطر ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی در انسان‌ها، عواقب بسیار بدی خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.