به گزارش قدس آنلاین، یدالله جواد پور، مدیر زراعت جهاد کشاورزی یزد اظهار کرد: «تریتیکاله» حاصل تلاقی چاودار و گندم است و به آن چاودم نیز گفته میشود که این گیاه در بهار و پاییز کشت شده و نسبت به سرما، خشکی و شوری، نسبت به گندم و جو مقاومتر است.
وی با بیان این که این گیاه تحمل بالایی در مزارع سر چرا توسط دام دارد و به عنوان علوفه سبز در چرای مزرعهای و علوفه سیلو شده استفاده میشود، افزود: این محصول در خاکهای کمتر حاصلخیز و شنی عملکرد مناسبتری از چاودار و گندم داشته و در مقایسه با جو تولید دو برابر دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه تریتیکاله ۲۰ درصد برتری عملکرد نسبت به گندم داشته و مقاومت خوبی نسبت به ریزش دارد، تصریح کرد: عملکرد این محصول در هکتار در مناطق مختلف کشور بطور متوسط ۷ تن و عملکرد کاه تولیدی تا ۱۰ و نیم تن در هکتار گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: مصرف دانه گیاه تریتیکاله دو منظوره است، بدین ترتیب که از آرد آن برای تهیه انواع شیرینی، کیک و نان مخصوص استفاده میشود و از سوی دیگر اختلاط آرد گندم و تریتیکاله موجب افزایش ماندگاری و پوکی نان شده و کیفیت نان را بهبود میبخشد.
جوادپور بیان کرد: از دیگر مصارف این محصول میتوان به تأمین علوفه واحدهای دامداری اشاره کرد که با توجه به کیفیت مطلوب در تغذیه دام و طیور از گندم و جو برتر است؛ زیرا اسیدآمینه لیزین بالاتری نسبت به گندم دارد.
نظر شما