به گزارش قدس آنلاین، داود منظور امروز در سیامین همایش سیاستهای پولی و ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه مهمترین زمینه برای ایجاد رشد اقتصادی، ایجاد ثبات اقتصادی و مهار تورم است، اظهار داشت: در برنامه مشترکی بین بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد ۱۹ تدبیر و اقدام زمانبندی شده را ابلاغ کردیم که وظایف هریک از دستگاهها در آن مشخص است.
وی گفت: امسال هم تدابیر تدوین شده ساماندهی و اجرا میشود که نیاز به همکاری و همراهی تیم اقتصادی دولت دارد و علائم شکلگیری آن هم در یک ماه اخیر نشان میدهد که به سمت ثبات در بازار ارز حرکت کردهایم و به تدریج بازار ارز به ثبات میرسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: مرحله بعدی بازار مسکن است که با تدابیر و هماهنگی تیم اقتصادی دولت آن هم به ثبات میرسد. ما میتوانیم با ثبات نرخ ارز لنگرگاههای انتظارات تورمی جامعه را کنترل کنیم.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، براساس سیاست نادرستی در ۱۰ سال گذشته و شرطی کردن مردم به بازار ارز، انتظارات تورمی هم در این بازار تحریک شد و اقتصاد کشور از بازار ارز تأثیر میگرفت.
منظور افزود: بانک مرکزی با راهاندازی مرکز مبادلات طلا و ارز به سمت علامتدهی بازار رسمی ارز حرکت کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بازار غیررسمی یک بازار حاشیهای با عمق ناچیز است، گفت: این بازار در فضای مجازی و تلگرامی نرخ ارز را تأیید میکرد و به فعالان اقتصادی علامت میداد که این نشان از یک نهادسازی نادرست در اقتصاد دارد.
منظور با بیان اینکه تجربه دنیا نشان میدهد که رشد اقتصادی در فضای باثبات صورت میگیرد، اظهار داشت: نرخ تورم باید به حد قابل قبول کاهش پیدا کند و از یک ثبات برقرار شود.
به گفته وی، با تدابیر عالمانه و اجرای درست سیاستها کمکم به سمت ثبات و آرامش در بازار و علامتدهی مثبت به فعالان اقتصادی حرکت میکنیم و در آن صورت رشد اقتصادی هم شکل میگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه یکی از عوامل مهم تورم را که با تأخیر ۴ تا ۵ ساله در بازار تخلیه میشود، ناترازی بودجه دولت عنوان کرد و افزود: مهمترین این ناترازی به شکل بدهی دولت به بانک مرکزی نمود پیدا میکند و هر چه ناترازی دولت بیشتر شود، اولین جایی که مراجعه میکند منابع بانک مرکزی است که از آن برداشت میکند و این باعث افزایش تورم میشود.
نظر شما