وی در یازدهمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی و دوازدهمین همایش طلای سبز، افزود: در دوران کرونا نه تنها نیاز کشور در حوزه فرآوردههای مکمل تامین شد بلکه صادرات خوبی هم در این حوزه داشتیم.
کبریایی زاده ادامه داد: امروز ۱۰۵ شرکت تولیدکننده فرآورده مکمل در کشور داریم. خطوط تولید متعددی را در این صنعت در کشور داریم و بسیاری از ماشین آلات این صنعت هم در داخل کشور ساخته میشوند. امروز نیازمند استراتژی کاملی برای صنعت مکمل هستیم تا هم به حیات فعلی خود و هم به توسعه ادامه دهند.
در ادامه، امیرحسین جمشیدی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و فرآوردههای طب سنتی ایران، با عنوان این مطلب که حدود ۱۲۰۰ گیاه دارویی با احتساب گونههای مختلف در کشور داریم، گفت: اینکه هفتهای دهها فرآورده به کمیسیون قیمت برده شود به این معنا است که سازمان غذا و دارو با دور تند کار میکند اما در عین حال صنعت هم رشد بسیار زیادی دارد.
وی افزود: ما میتوانیم در انجمن به چابکسازی کارهای سازمان غذا و دارو کمک کنیم، زیرا؛ کارکنان سازمان غذا و دارو در حال فرسوده شدن هستند، چون در حال کار کردن با دور تند هستند.
بر اساس همین گزارش، شمس اردکانی دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیز گفت: رتبه چهارم جهان را از نظر تولید مقالات علمی گیاهان دارویی و فرآوردههای طب سنتی داریم.
وی افزود: بازار جهانی این محصولات ۵۰۰۰ میلیار دلار ارزش دارد.
شمس اردکانی گفت: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال ایجاد کنسرسیوم در حوزه گیاهان دارویی و فرآوردههای طب سنتی هستیم و به زودی آن را تشکیل خواهیم داد.
در ادامه، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، با طرح این سوال که چرا فرآوردههای مکمل و طبیعی تولید داخل اسامی ایرانی ندارند، اظهار داشت: حدود ۱۰۰ شرکت تولید مکمل و ۱۷۵ شرکت تولید قراردادی مکمل در کشور داریم.
وی افزود: ارزش تولید مکمل در کشور در ۱۴۰۱ به ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان رسید و بر اساس آخرین آمار، سالانه حدود ۵ میلیون دلار صادرات مکمل داریم.
نظر شما