قدس آنلاین: وزیر نفت اوجی، استفاده از ظرفیت های پالایشگاهی فراسرزمینی را یکی از رویکردهای جدی دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: این کار هم صادرات نفت و میعانات گازی را افزایش میدهد، هم صدور خدمات فنی و مهندیسی را ارتقا می دهد و هم سازندگان داخلی را برای صادرات تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گاز فعال میکند.
جواد اوجی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره دستاوردها و توافقنامه های امضا شده در سفر اخیر رئیس جمهور به آمریکای جنوبی در حوزه نفت، گاز و انرژی با تاکید بر اینکه صادرات نفت خام و میعانات گازی و توجه به ظرفیت پالایشگاه های فراسرزمینی یکی از سیاستهای اصلی و دارای اولویت در دولت سیزدهم در بخش نفت و انرژی بوده، گفت: در این سفر هم در حوزه وزارت نفت در بخش های بالادستی و پایین دستی قرارداد های خوبی به امضا رسید.
وی با اشاره به ارسال و صادرات بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه، کالا و ادوات در حوزه صنعت نفت و گاز در این دولت توسط سازندگان توانمند به پالایشگاه های ونزوئلا، اضهار داشت:
ونزوئلا دارنده ذخایر نفتی قابل استحصال است و بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشگاهی دارد و به لحاظ تحریم های ظالمانه بخش اعظمی از تولید و ظرفیت پالایشی آنها روی زمین مانده بود که با ورود وزارت نفت بخشی از این ظرفیت ها احیا شد و توسط نیروهای متخصص و سازندگان و پیمانکاران قدر، از این ظرفیت ها استفاده شد.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: شاید برخی بگویند کشوری مانند ونزوئلا با تورم بالا چگونه بخواهد پرداخت های مالی خود را انجام بدهد هیچگونه پرداخت مالی بین ایران و ونزوئلا وجود ندارد و تمامی قرارداد ها با تهاتر محموله ها انجاممیگیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: بخش اعظمی از صادرات به ونزوئلا تسویه حساب شده است و سازندگان قَدَر داخلی نیز پشتیبانی شوند.
وزیر نفت گفت: در این سفر قرارداد های خوبی در حوزه پتروشیمی منعقد شد. ۱۲ میلیون تن ظرفیت پتروشیمی نصب در ونزوئلا وجود دارد که به دلیل تحریم ها فقط ۲ میلیون تن آن فعال است.
اوجی ادامه داد: با پتروشیمی ها نیز قراردادهای خوبی منعقد شده است و با صدور خدمات فنی مهندسی این پتروشیمی ها فعال خواهند شد.
وی مشارکت در تولید را از دیگر رویکردهای ایران در همکاری نفتی با ونزوئلا عنوان کرد و گفت: در بحث توسعه میادین هم شرایط خوبی پیش رو داریم.
وزیر نفت ادامه داد: در کوبا هم تهاتر نفت با دارو و واکسن ها و تجهیزات پزشکی مورد نظر وزارت بهداشت دنبال شد و توافقی هم برای احیای ظرفیت پالایشی آنها صورت گرفت.
اوجی، استفاده از ظرفیتهای پالایشگاهی فراسرزمینی را یکی از رویکردهای جدی دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: این کار هم صادرات نفت و میعانات گازی را افزایش میدهد، هم صدور خدمات فنی و مهندیسی را ارتقا میدهد و هم سازندگان داخلی را برای صادرات تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گاز فعال می کند.
وی افزود: قراردادهای خوبی را برای شرکتهای دانش بنیان بخصوص در حوزه نفت و گاز و ایستگاههای تقویت فشار گاز داشتیم و وزارت نفت راه را برای فعالیت های برون سرزمینی بخش خصوصی باز کرده است.
بازارهای جدید برای محصولات نفتی
وزیر نفت همچنین از بازار خوب و تقاضای بالای کشورهای همسایه و منطقه، آسیا و آمریکای برای محصولان تفت، گاز، میعانات گازی و پتروشیمی کشور خبر داد و گفت: با وجود تحریم ها این تقاضا بالاست در حالی که تحریم ها روز به روز سخت تر هم میشود و با تلاش همکاران من بازارهای جدید هر روز پیدا میشوند.
اوجی تصریح کرد بنا بر آمارهای همه مراجه بین الملی ما هم توایدمان افزایش یافته و هم صادراتمان و با توجه به تکالیف برنامه هفتم باید رکوردهای جدیدی را در این زمینه رقم بزنیم.
وی با اشاره به اینکه 83 میلیون از محصولات میعانات گازی که که بعضا تغییر کیفیت هم داده بودند در مخازن خشکی و دریایی دپو شده بود، گفت: هم با اصلاح فراورش پالایشگاه ها و هم بازارهای جدید برای میعانات گازی امروز حتی یک بشکه از این محصول را در مخازن نداریم.
عرضه نفت سفید و گاز مایع افزایش مییابد
وزیر نفت در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره تدابیر دولت برای عرضه مستمر و بدون اخلال نفت سفید و کپسول گاز در مناطق محروم، مرزی و نقاطی که شبکه گاز کشی وحجود ندارد و جلوگیری اط مشکلات گذشته در تامین این اقدام و رفع مشکلات سامانه مربوط به سهمیه سوخت مایع، با اشاره به اینکه در مورد سهمیه گاز مایع و کپسولی ما سال گذشته رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی را در توزیع داشتیم و هیچ مشکلی وجود ندارد، گفت: مردم عزیز به ویژه در مناطقی که گازکشی انجام نشده و میخواهند از کپسول یا نفت سفید استفاده کنند، با ثبت نام در سامانهایکه با همکاری شرکت پالایش و پخش و ستاد سوخت تدارک دیده شده میتوانند در قالب سهمیهای که به آنها تعلق گرفته و ارائه می شود آن را دریافت کنند که باتوجه به رشد توزیع و سهمیه ما مشکلی نداریم و در سال جاری این عرضه وسیعتر و بیشتر هم خواهد شد.
الزام جایگاهها به داشتن کارت سوخت آزاد
اوجی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما در مورد مشکلات و سردرگمی بخشی از مردم به ویژه تاکسیهای اینترنتی که نیاز بیشتری از سهمیه ۱۵۰ لیتری کارت سوختهای خود دارند و در برخی جایگاهها با مسئله نبود یا امتناع جایگاه داران از ارائه کارت سوخت آزاد مواجه میشوند هم تأکید کرد: در هیچ کدام از جایگاه ها کارت سوخت حذف نشده بلکه تعداد کم شده تا مردم از سهیمه خود استفاده کنند که به دلیل اجرای این سیاست که تکلیف قانون بودجه است، استفاده از کارت سوخت شخصیرشد ۵۰ درصدی داشته.
وزیر نفت تصریح کرد: هیچ جایگاهی بدون کارت سوخت نیست و نباید باشد و اگر موردی بود به ما اطلاع دهند، حتما بازرسان شرکت پخش با این موارد برخورد خواهند کرد.
وزیر نفت اما از پاسخ به این سوال که چرا سهمیه سوخت تاکسی های اینترنتی پنج ماه است چرداخت نشده خودداری کرد.
نظر شما