محمد مهدی اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار قدس درباره انتقادها و ابراز نگرانی اهالی فرهنگ و هنر در خصوص نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی به دلیل ذینفع بودن این سازمان و رقابتش با شبکه نمایش خانگی، گفت:اتفاقی که در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی افتاد یک تصمیم نو بود و با مصوبه این شورا تقریبا همه حوزه های حکمرانی فرهنگی در عرصه صوت و تصویر در اختیار وزارت فرهنگ و اشاد اسلامی قرار گرفت و به این دستگاه بازگشت.
وی افزود: البته دو مقوله از این تصمیم مجزا شد، یکی پخش زنده و یکی هم سریالهای نمایش خانگی که البته آنجا هم با حضور و نظارت نمایندگان وزارت ارشاد عمل خواهد شد.
وزیر در خصوص خلاء های قانونی درباره بعضی از پلتفرمهای شبکه های نمایش خانگی که در یکسال گذشته از این قانون تبعیت نکردهاند و صدا و سیما را در خصوص نظارت، محق ندانسته و سریال ها را بدون مجوز منتشر کردهاند، توضیح داد: در شورایعالی انقلاب فرهنگی یک تقسیم کاربین صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد در مدیریت صوت و تصویر فراگیر اتفاق افتاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی کارگروهی را تشکیل داد که با حضور دبیر شورایعالی فضای مجازی، نمایندگان وزارت ارشاد، سازمان صدا و سیما و چند عضو حقیقی که قرار شد این کارگروه ظرف مدت سه ماه پیشنهادها و طرح خود را برای تنظیم مقررات و مسئولیتها در این زمینه ارائه دهند. توافق کردیم یک کارگروه سه ماهه تشکیل شود و جزئیات را تدوین کند تا مجدد در شورای انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.
وی افزود: اما پیشنهاد ما اینست که یک هیئت نظارت شبیه هیئت نظارت بر مطبوعات با مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نظارت بر حوزه صوت و تصویر تشکیل شود و این بخش از این طریق مدیریت شود.
اسماعیلی با بیان اینکه وزارت ارشاد از اینکه مجوز ساخت سریالها توسط چنین هیئتی صادر شود، حمایت می کند، تاکید کرد: نه تنها مجوزها که همه مسائل مربوط به این بخش مثل مطبوعات به این هیئت نظارت واگذار شود یعنی همانطور که ما در هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز میدهیم، مجوز لغو می کنیم، اخطار و تذکر میدهیم، آگهی دولتی می دهیم یا حذف می کنیم در تشکیل یک شورای فراقوهای زیر نظر وزارت ارشاد برای نظارت بر صوت و تصویر فراگیر پیشنهاد ماست.
نظر شما