انتخابات

درواقع در کنار مقاومت دلیرانه مبارزان فلسطینی، ترس رژیم صهیونیستی از گشوده شدن جبهه‌های جدید، این رژیم را وادار به عقب‌نشینی و پایان زودتر از برنامه عملیات کرد.

بررسی چرایی عقب‌نشینی سریع صهیونیست‌ها از «جنین» در گفت‌وگو با مصیب نعیمی/ برگی تازه‌ از عزت و مقاومت

پس از گذشت دو روز از یورش گسترده و کم‌سابقه ارتش رژیم صهیونیستی به شهر و اردوگاه جنین که علاوه بر ویرانگری بی‌سابقه، شهادت ۱۲نفر و زخمی شدن بیش از ۱۰۰ فلسطینی را در پی داشت، سرانجام اشغالگران بر اثر مقاومت دلیرانه گروه‌های مبارز فلسطینی در جنین، مجبور به عقب‌نشینی شدند.

به نوشته وبگاه الشهاب فلسطین، صهیونیست‌ها همزمان با درگیری شدید با مبارزان فلسطینی که به هلاکت یک نظامی در جریان انفجار یک بمب دست‌ساز در مسیر گشتی نظامیان آن‌ها منجر شد، اقدام به عقب‌نشینی تدریجی از این ناحیه کردند. «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش مقاومت جهاد اسلامی فلسطین با انتشار بیانیه‌ای شکست تهاجم همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به این اردوگاه در کرانه باختری را تبریک گفته و تصریح کرد: «در این لحظات تاریخی، جنین از بطن خود بیرون آمده و مجاهدان و گردان جنین را تشویق می‌کند. این لحظات شکوه و عظمتی است که تا پیروزی نهایی باقی خواهد ماند».

بررسی چرایی عقب‌نشینی سریع صهیونیست‌ها از «جنین» در گفت‌وگو با مصیب نعیمی/ برگی تازه‌ از عزت و مقاومت

اهداف عملیات در جنین چه بود؟

مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با قدس درباره اهداف رژیم صهیونیستی از حمله به جنین گفت: این عملیات جدا از آنچه در تریبون‌های رسمی رژیم صهیونیستی با عنوان اهداف عملیات مطرح می‌شود، حاوی چندین بعد بود؛ در وهله نخست به سناریو همیشگی نتانیاهو برمی‌گردد که با ایجاد بحران در خارج از مرزها سعی در سرپوش گذاشتن بر شرایط بحرانی در داخل مرزهای سرزمین‌های اشغالی دارد. بر همین اساس بود که در دو ماه گذشته دستگاه پروپاگاندای رژیم تلاش داشت وانمود کند اماکن نیروهای مقاومت و فرماندهان آن را شناسایی کرده‌اند و آماده انجام عملیات هستند.

وی ادامه داد: از طرفی با توجه به شرایطی که در کرانه باختری شاهد هستیم این رژیم تلاش می‌کند با هدف قرار دادن متناوب برخی شهرها مثل جنین، به قول معروف زهرچشمی از سایر گروه‌های مقاومت در دیگر شهرها بگیرد و از این طریق در کرانه باختری ایجاد فضای رعب و وحشت کرده و از واکنش‌های مردمی جلوگیری کند. به گفته نعیمی، سومین هدف این بود با استفاده از شرایط حاکم بر فضای بین‌الملل و بحران اوکراین در شهر و اردوگاه جنین یک فضای کاملاً نظامی و امنیتی ایجاد و به باور خودشان آن شهر را پاک‌سازی کنند.

چرا عملیات رژیم اسرائیل شکست خورد؟

کارشناس مسائل خاورمیانه با بی‌شرمانه و ناجوانمردانه خواندن حملات رژیم صهیونیستی در جنین که به از بین رفتن خانه‌های مسکونی و کشته شدن مردم عادی انجامید، تأکید کرد: وحشی‌گری که رژیم غاصب در جنین از خود نشان داد ریشه در طینت و سرشت آن‌ها دارد و چیز جدیدی نیست. عملاً مشخص است هیچ یک از اهداف رژیم صهیونیستی یعنی آنچه اعلام شد و آنچه مدنظر بود، تحقق پیدا نکرد؛ چنان‌که در ابتدای عملیات ادعا بر این بود این عملیات، طولانی مدت خواهد بود و به گفته خودشان، شهر جنین را از نیروهای مقاومت خالی خواهد کرد اما دیدیم چگونه پس از 48 ساعت بدون کمترین دستاوردی مجبور به عقب‌نشینی و خروج از جنین شدند. درواقع در کنار مقاومت دلیرانه مبارزان فلسطینی، ترس رژیم صهیونیستی از گشوده شدن جبهه‌های جدید، این رژیم را وادار به عقب‌نشینی و پایان زودتر از برنامه عملیات کرد.

پیامدهای شکست صهیونیست‌ها در جنین

وی با اشاره با هوشمندی محور مقاومت چه در جنین و چه در سایر شهرهای کرانه باختری در مبارزه و حمایت از مبارزان فلسطینی در جنین، تصریح کرد: این اقدام متحدانه سبب شد رژیم صهیونیستی نه فقط در این عملیات ناکام بماند که برای دست زدن به هرگونه اقدام مشابه در آینده هراس داشته باشد. نعیمی در پاسخ به این پرسش که شکست رژیم صهیونیستی در این عملیات چه پیامدهایی برای این رژیم خواهد داشت، گفت: میزان وحشی‌گری که رژیم صهیونیستی در حمله به جنین انجام داد حتی با واکنش کشورهای غربی که همواره حامی این رژیم هستند، همراه شد تا جایی که دست‌کم در شعار و ظاهر، این اقدام ددمنشانه اسرائیل را محکوم کردند.

کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: بدون شک اثرات این عملیات، محدود به خروج نیروهای ارتش صهیونیستی از شهر جنین نخواهد ماند، در آینده قطعاً نیروهای مقاومت فلسطین در کرانه باختری که رژیم صهیونیستی را آسیب‌پذیرتر می‌بینند عرصه را بر این رژیم تنگ‌تر خواهند کرد.

شائبه همکاری امنیتی برخی کشورها با اشغالگران

وی درباره انتشار اخباری مبنی بر هماهنگی رژیم صهیونیستی با گروه‌هایی مثل فتح و برخی کشورها همچون مصر پیش از آغاز عملیات در جنین نیز اظهار کرد: برخی گروه‌های فلسطینی و یا کشورهایی که با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کردند نه به خواست خودشان که تحت فشار آمریکا و غرب به دلیل ترسی که از آمریکا دارند معمولاً در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سیاست سکوت را در پیش گرفته‌اند و این به تجربه ثابت شده است؛ ولی قطعاً هیچ انسان وطن‌پرستی حاضر نخواهد بود دست به چنین خیانتی بزند، چرا که پیامدهای چنین اقدامی پیش از همه، گریبان خود آن‌ها را خواهد گرفت. البته همان‌طور که اشاره شد برخی کشورها در چنین شرایطی تلاش می‌کنند با اعمال فشار بر گروه‌های درگیری که با آن‌ها ارتباط دارند، از شدت گرفتن نزاع جلوگیری کنند.

وی با اشاره به همکاری‌های امنیتی که پیش از این میان نیروهای خودگردان و رژیم صهیونیستی وجود داشته و نشانه آن، تهدید اخیر مطرح شده از سوی نیروهای خودگردان به قطع همکاری‌ها با اسرائیل، گفت: وجود این همکاری شک و تردیدها درباره توافقات پشت پرده میان این گروه‌ها با رژیم صهیونیستی را تقویت می‌کند. اما مشخص است ترس از دست دادن جایگاه، برخی سران گروه‌های فلسطینی را وادار کرده در مقابل خواسته‌های این رژیم سرتعظیم فرود بیاورند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.