تحولات منطقه

وزیر خزانه‌داری آمریکا خواستار تداوم رایزنی‌ها بین مقامات ارشد پکن و واشنگتن برای رفع سوءتفاهمات و گسترش همکاری‌ها شد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا خواستار بهبود روابط با چین شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین از آسوشیتدپرس، «جانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا که به پکن سفر کرده است، روز جمعه در دیدار با «لی کیانگ» نخست وزیر چین خواستار همکاری بین پکن و واشنگتن در موضوعات جهانی شد.

در شرایطی که روابط پکن و واشنگتن در حوزه فناوری، امنیتی و دیگر موضوعات تیره است، وزیر خزانه داری آمریکا از اقدام این کشور درباره محدود کردن دسترسی چین به فناوری های پیشرفته به ویژه چیپ های پردازشگر دفاع و این اقدام را در راستای امنیت ملی ایالات متحده ارزیابی کرد.

وی خواستار رقابت سالم اقتصادی بین چین و آمریکا شد و گفت: سوءتفاهمات نباید موجب بدتر شدن روابط مالی و اقتصادی بین دو کشور شود.

در مقابل، نخست وزیر چین درباره بهبود روابط با آمریکا ابراز خوش بینی کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، اظهارات نخست وزیر چین را موید تغییر سیاست اقتصادی این کشور در قبال آمریکا ندانست.

وزارت دارایی چین در بیانیه ای، سفر وزیر خزانه داری آمریکا را مقدمه ای برای امضای یک توافقنامه همکاری احتمالی دانست که قرار است توسط روسای جمهوری دو کشور در ماه نوامبر امضا شود.

وزیر خزانه داری آمریکا روز جمعه همچنین با رئیس بانک مرکزی چین ومعاون نخست وزیر این کشور نیز دیدار کرد.

«جان کری» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور تغییرات آب و هوایی نیز قرار است هفته آینده به پکن سفر و با مقامات چین دیدار کند.

پیشتر، یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا گفته بود وزیر خزانه داری این کشور، به عنوان بخشی از تلاش دولت بایدن برای بهبود روابط آمریکا و چین، پنجشنبه به پکن سفر خواهد کرد.

یلن که جدایی اقتصادی از چین را "فاجعه بار" خوانده است، در سال گذشته بارها گفته بود که مایل است از چین دیدار کند. او می‌گوید دو کشور علی‌رغم تیرگی روابطشان بر سر مسائل ژئوپلیتیک و توسعه اقتصادی، «می‌توانند و باید راهی برای زندگی مشترک بیابند».

یلن در سفرش به پکن با مقامات چینی و شرکت های آمریکایی که در چین تجارت می کنند دیدار خواهد کرد و تا یکشنبه ۱۸ تیر در چین خواهد ماند.

تازه ترین جرقه افزایش اصطکاک دولت های چین و آمریکا پس از آن رخ داد که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکاز «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین را «دیکتاتور» نامید. چینی ها شدیدا به این اظهار نظر اعتراض کردند.

هدف قرار دادن یک بالون نظارتی چین توسط آمریکا، محدودیت دسترسی شرکت های چینی به تراشه های کامپیوتری پیشرفته و مناقشه تایوان از جمله مسائلی هستند که روابط بین واشنگتن و پکن را تیره کرده اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.