به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا امامقلی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان قزوین که در سالن جلسات حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت: طی یکسال اخیر در حوزه آفرینشهای ادبی ۸ اثر ادبی از نوع شعر و داستان تولید شده و برای نخستینبار دوره جستارنویسی را در حوزه هنری برگزار کردیم که یکی از قالبهای ادبی جذاب و نویی است که در کشور ما در حال توسعه بوده و مخاطبش زیاد شده است.
وی با بیان اینکه ۳ جستار خروجی این دوره آموزشی بود، اضافه کرد: یکی از این جستارها به نام معلم خصوصی به چاپ رسیده و ۲ جستار دیگر هم توسط انتشارات برجسته دیگر چاپ خواهد شد.
امامقلی با اشاره به تولیدات شعری حوزه هنری قزوین ادامه داد: کتاب نفسهای ماندگار، شب بود و ماه حوصله آمدن نداشت، بر حنجرههای سیمرغ عطار، مجموعه شعر طنز گربهشور و از سربازی بگو را در حوزه شعر تولید کردیم که این کتاب فردا یکشنبه ۱۸ تیرماه با حضور طنزسرایان نامی کشور در حضور سربازان وظیفه قزوینی و در برنامه سنگ پا رونمایی خواهد شد.
تولید ۱۵ کتاب در حوزه ادبیات پایداری
رئیس حوزه هنری قزوین از تولید ۱۵ کتاب و اثر مکتوب در حوزه ادبیات پایداری خبر داد و گفت: یکی از این کتابها روزهای پیامبری است که به زودی تعریض مقام معظم رهبری را هم دریافت میکند. کتاب در راه آبادانی درباره شهید پیشرفت و کتاب جنگ خوشنویسها از دیگر آثار تولیدشده توسط حوزه هنری در قزوین بودند.
امامقلی اضافه کرد: ادبیات پایداری را در حوزه هنری خیلیجدی گرفتیم، به خاطر اینکه به عنوان پایه سایر هنرها قابل استفاده و اقتباس است. اگر هویت خودمان را کشف و تثبیت کنیم، بعد میتوانیم اثر هنری تولید کنیم.
وی همچنین به تولید ۶ فیلم ۱۰۰ ثانیهای در حوزه هنرهای تصویری اشاره کرد و گفت: این فیلمها توسط هنرجویان مرکز رشد هنرهای تصویری حوزه هنری تولید شد که ۲ اثر به بخش ملی جشنواره فیلم ۱۰۰ راه پیدا کرد. همچنین یک اثر سینمایی مستند کوتاه و ۲ اثر مستند نیمهبلند تولید کردیم.
تولید مستند مورفین درباره قانون رتبهبندی معلمان
رئیس حوزه هنری قزوین با اشاره به تولید مستند نیمهبلند مورفین درباره طرح رتبهبندی فرهنگیان تصریح کرد: این مستند مورد استقبال قرار گرفت، تا حدی که سازمان اداری و استخدامی کشور در حال حاضر سفارش تولید مستندی درباره دیوانسالاری یا بروکراسی را به مرکز رشد حوزه هنری قزوین داده است. در ضمن مستندی با عنوان سنگ و آجر داریم که درباره مدیریت شهری است که مقایسهای بین شهرداری قزوین و رم ایتالیاست.
امامقلی همچنین از برگزاری ۱۷ نمایشگاه هنرهای تجسمی در یکسال اخیر خبر داد و گفت: بدون شک نگارخانه مهر حوزه هنری با اختلاف فعالترین نگارخانه هنری استان قزوین است.
سوئیتسمفونی قزوین تولید شد
رئیس حوزه هنری قزوین درباره تولیدات حوزه هنری قزوین در حوزه موسیقی هم عنوان کرد: در این حوزه برای نخستینبار «سوئیتسمفونی قزوین» تولید شده که شامل ۵ موومان است. همچنان که میدانید تولید سوئیتسمفونی کار بسیارپیچیده و سختی است و به ارکستر بزرگ نیاز دارد.
امامقلی افزود: این اثر به صورت صوتی و استودیویی ضبط و تولید شده و مجوز انتشار هم گرفته، اما برای اجرای آن در شهر قزوین از ارکستر سمفونیک ملی ایران دعوت کردیم که این اثر در حال بررسی توسط استادان مجید انتظامی و حسین ریاحی است و قرار است از این سوئیتسمفونی در تالار وحدت تهران رونمایی شود، چون در قزوین سالن استانداردی برای اجرای موسیقی نداریم.
وی ادامه داد: در ساخت این اثر از شعرای قزوین استفاده شده و موومان چهارم این اثر از لالایی فولکلور الموت ساخته شده و در نوع خودش کمنظیر است. تا به حال سابقه نداشته که ارکستر ملی یکی از آثار موسیقایی استان قزوین اجرا کند. تا امروز فقط برای خرمشهر و تهران سوئیتسمفونی تولید شده و قزوین هم به ردیف این شهرها اضافه میشود.
امامقلی تصریح کرد: پیشبینی میکنیم بعد از ماه صفر از سوئیتسمفونی قزوین با گروه ارکسترال و کرال ۱۰۰ نفره در شهر قزوین رونمایی کنیم، اما آوردن ارکستر ۱۰۰ نفره به قزوین در حال حاضر ممکن نیست، چرا که در قزوین سالن اجرای موسیقی نداریم. در واقع سوئیتسمفونی ساختیم، اما سالنی برای رونمایی از آن داریم.
امامقلی اضافه کرد: همچنین سال اخیر یک اثر موسیقی رپ با نام مجال در حوزه هنری قزوین ساخته شد که در فضای مجازی هم مخاطب زیادی برای خود دستوپا کرد.
خبرنگاران عملکرد دستگاههای فرهنگی را بررسی کنند
معاون فرهنگی حوزه هنری قزوین هم در این نشست خبری از خبرنگاران خواست که فضای تولید هنری در استان را رصد کنند و گفت: بخشی از کار مدیریت فرهنگی است و از خبرنگاران انتظار داریم که رصد کنند در بین دستگاههای فرهنگی چهقدر بودجه توزیع میشود و چهقدر کار میکنند؟ برای نمونه ادارهکل ارشاد و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری چقدر بودجه گرفته و چه کارهایی میکنند؟
حمیدرضا ملازینل با اشاره به ضرورت رصد فعالیتهای هنری نهاد متبوعش تصریح کرد: برای نمونه در حال حاضر نمایشگاهی با حضور ۲۱ استاد مسلم خوشنویسی برگزار کردیم که با وجود درجه بالای هنری استادان مشارکتکننده هیچ بازخوردی در رسانهها دیده نمیشود و هیچگونه بررسی و نقدی در این حوزه انجام نمیشود.
وی اضافه کرد: انتظار ما این است که این برنامهها مورد نقد و بررسی قرار بگیرد و به مسئله رسانههای ما تبدیل شود. در واقع ما در اینجا اثری تولید میکنیم و این اثر باید دیده و خوانده شود. این زمانی اتفاق میافتد که پیرامون تولید این اثر گفتوگو شود.
آثار هنری باید توسط رسانهها نقد شود
ملازینل ادامه داد: از رسانهها گرفته تا صفحات مجازی وقتی یک اثر هنری جدید نقد میشود یا با هنرمند سازنده اثر مصاحبه میشود، آن هنرمند امیدوار میشود و هم در فضای اجتماعی با دیدن نقد اثر در فضای مجازی و رسانهها مشتقاق به دیدن یا خواندن یک اثر هنری یا ادبی میشوند.
معاون حوزه هنری قزوین با بیان اینکه این همه درباره هنر پیشران پیشرفت صحبت کردیم، گفت: این روایتی که از پیشرفت داریم، خیلیپیشروتر از موضوعی است که حتی در دولت مطرح میشود که پیشرفت در حد کارهای تولیدی و فنی میبینند. برای نخستینبار در حوزه هنری قزوین درباره این گفتمان پیشرفت ۳ رمان ادبی تولید شده است.
ملازینل افزود: در فرهنگ ایرانی به تولید رمان با محوریت تاریخ نیاز داریم، چون رمان میتواند به ما فهم کلان از هویت و رخدادهای پیرامونمان بدهد. این آثار چیزهایی است که با رفت و برگشت مباحث اندیشهای در حوزه تولید شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بین حوزه هنری در جرگه تولید و خبرنگاران در حوزه هنری رفت و برگشتی در حوزه گفتمان آثار هنری تولیدشده وجود ندارد و این رفتوبرگشت باعث میشود که جو فرهنگی مناسبی در شهر قزوین شکل بگیرد تا بیشتر رشد کرده و فعالیتهای هنری را توسعه دهیم. متاسفانه این تعامل را نداریم و مباحثی که با آنها سروکله میزنیم، خیلیسطحی است و نتوانستیم در عمق برویم. انگار کسی ارزش این کارهایی که میکنیم را متوجه نیست و ما نتوانستیم این را منتقل کنیم.
نظر شما