به گزارش قدس آنلاین، پرویز سروری در حاشیه اجلاس عمومی شورای عالی استانها در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که در جلسه امروز شورای عالی استانها در دستور کار قرار گرفته بحث آموزش اعضای شوراها برای ورود به انتخابات است. در حقیقت فردی که میخواهد در انتخابات شوراها شرکت کند با مکانیزم آموزشی نسبت به آموزش قوانین و شناخت وظایف برای وی اقدام میشود و گواهی آموزشی در پایان آموزشها دریافت میکند که شرط ورود به انتخابات، اخذ این گواهی باشد.
وی ادامه داد: قطعا در این دوره شاهد کیفیت بخشی به نظام شورایی خواهیم بود تا به این ترتیب کسانی که قصد ورود به انتخابات شوراها را دارند با وظایف خود آشنا شوند و پس از انتخابات نیز در قالب ارائه دورههای فشرده آموزشی نسبت به شناخت قوانین اقدام خواهد شد. البته در دوره جاری نیز آموزشهای ضمن خدمتی در حوزه قوانین شوراها خواهیم داشت که در حال حاضر آغاز شده و در برخی استانها این دورهها برگزار و یا در حال برگزاری است.
رئیس شورای عالی استانها با تاکید بر اینکه برای ما مهم این است که فردی که میخواهد وارد عرصه انتخابات شود حداقل شناختی از قوانین را داشته باشد، اضافه کرد: قطعا شناخت وظایف و قوانین میتواند در ایفای نقش نمایندگی تاثیر بسزایی داشته باشد. ما فرآیندهای آموزشی را طراحی میکنیم تا افراد به راحتترین شکل ممکن آموزش ببینند، از آنها آزمون گرفته شود و در نهایت گواهی آموزشی به آنها داده شود.
سروری در ادامه با اشاره به اینکه در جلسه امروز عضویت اعضای شورا در جلسات حفظ حقوق بیتالمال در استانها از دیگر دستور کارهای امروز جلسه شورای عالی استانهاست، گفت: در حال حاضر این دوره اعضای شورا در این بحث حضور ندارند و با توجه به اینکه جامعه شورایی در سراسر کشور پراکنده است، میتواند در حوزه حفظ حقوق بیتالمال نقش موثری داشته باشد لذا حضور در این جلسات توسط شورای عالی استانها پیگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تشکیل کمیتههای ملی در مجامع تخصصی نیز از دیگر دستور کارهای جلسه امروز است. ظرفیتهای بسیاری در شوراها و شهرداریها وجود دارد که با تجمیع آنها میتوان اقدامات موثری را در کشور انجام داد. برهمین اساس کمیتههای ملی در مجامع تخصصی میتوانند شکل بگیرند تا به عنوان بازوهای تخصصی شورای عالی استانها در کیفیت بخشی و قوام بخشی به موضوعات کمک کنند.
رئیس شورای عالی استانها در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی در خصوص برخی انتقادات مدیریت شهری در کشور نسبت به برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه از موضوعاتی است که شوراها به ویژه شورای عالی استانها به شدت در آن فعال بوده است؛ در همین راستا جلسات فشردهای با دولت داشتیم که در نهایت کتابچهای از پیشنهادات ما تهیه شد اما توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال نشد. با این حال به ما قول دادند که پیشنهادات شورا به صورت جدی پیگیری شود.
وی ادامه داد: معتقدیم اگر این پیشنهادات از طریق مجلس شورای اسلامی به نتیجه برسد دوام بیشتری دارد؛ چرا که دولتها با تغییر ممکن است با موضوعات براساس سلیقه برخورد کنند و دستخوش تغییر شوند؛ اما اگر این کار از مجلس شورای اسلامی به نتیجه برسد در همه دورهها قابل اجرا خواهد بود. خوشبختانه در دولت و مجلس جلسات خوبی داشتیم و تعاملات موثری شکل گرفته است. البته باید پیشنهادات را خلاصه کنیم و در مجلس شورای اسلامی پیگیر آن باشیم. در تلاش هستیم در برنامه هفتم توسعه نقش موثر مدیریت شهری را پیگیری و عملیاتی کنیم.
نظر شما