تحولات لبنان و فلسطین

شهر بروکسل بلژیک امروز (شنبه) میزبان الهام علی‌اُف رییس جمهور آذربایجان، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و شارل میشل رییس شورای اتحادیه اروپا برای مذاکره در خصوص عادی سازی روابط، امضای پیمان صلح و پایان دادن به منازعه بیش از ۳۰ ساله دو همسایه قفقاز جنوبی بود.

مذاکرات سه جانبه آذربایجان، ارمنستان و اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری آذرتاج، در دیدار حساس امروز که با وساطت اتحادیه اروپا برگزار شد، طرفین در خصوص گام‌های عملی مفاد پیمان صلح و چگونگی عادی سازی روابط مذاکره کردند.

رسانه های جمهوری آذربایجان بدون اشاره به مفاد و جزئیات این مذاکره حساس اعلام کردند که این دیدار در مقر شورای اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شده است.

علی اُف و پاشینیان که به دعوت رئیس شورای اتحادیه اروپا در این نشست حساس حضور یافته‌اند، با وساطت میزبان در خصوص عادی سازی روابط و همچنین مذاکرات صلح ارمنستان و آذربایجان مذاکره کردند.

انتظار می رود شارل میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا درباره نتایج این نشست بیانیه ای را منتشر کند.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری آذربایجان با انتشار اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا قبل از انجام دیدار سه جانبه امروز، در تماس تلفنی با الهام علی اُف رئیس جمهور آذربایجان در خصوص روند مذاکرات گفت‌وگو کرده است.

خبرگزاری آذرتاج گزارش داد که در این گفت‌وگوی تلفنی، آنتونی بلینکن با اعلام حمایت از مذاکرات پیمان صلح بین ارمنستان و آذربایجان، بر اهمیت رویکرد خلاقانه و سازش محور در روند مذاکرات تاکید کرد.

بنا به گزارش این رسانه، وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اهمیت تردد در مسیر جاده لاچین-خانکندی، خواستار توجه و نگرش مثبت طرف آذری در مذاکرات برای دستیابی به صلح پایدار شد.

بنا به اعلام آذرتاج، رئیس جمهور آذربایجان نیز در این تماس تلفنی بر تلاش کشورش به منظور دستیابی به صلح و عادی سازی روابط با ارمنستان تاکید کرد.

بنا به گزارش این رسانه، الهام علی اف اعلام کرد که آذربایجان خواهان امضای پیمان صلح بین کشورش و ارمنستان است و برای رسیدن به این هدف، نشست بعدی در سطح عالی با طرف ارمنی در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.

بنا به اعلام آذرتاج، رییس جمهور آذربایجان مدعی شد که با وجود سازمان‌دهی و انتقال منظم محموله‌های بشردوستانه برای ارامنه ساکن شهر خانکندی مرکز قره‌باغ از طرق گذرگاه پاسگاه ایست بازرسی و گمرکی ایجاد شده در مرز لاچین، مواردی از قاچاق تحت پوشش محموله‌های بشردوستانه کشف شده است.

 دور قبلی مذاکرات صلح و عادی سازی روابط بین آذربایجان و ارمنستان روز نهم تیرماه در با حضور هیات های دیپلماتیک جمهوری آذربایجان و ارمنستان به سرپرستی جیحون بایراموف و آرارات میرزویان وزرای امور خارجه دو کشور و با وساطت دولت آمریکا در مرکز آموزشی روابط خارجی جورج شولتز در "آرلینگتون" ویرجینیا آمریکا برگزار شد.

رسانه های جمهوری آذربایجان در آن دور از مذاکرات که با وساطت آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و جیک سالیوان دستیار رئیس جمهوری و مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا برگزار شد، به نقل از وزارت امور خارجه این کشور از توافق درباره برخی مفاد پیش نویس توافقنامه صلح با ارمنستان خبر دادند.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان رسیدن به توافق را نیازمند ادامه مذاکرات و کار اضافی در مورد برخی موضوعات کلیدی اعلام کرده بود.

پس از جنگ ۴۴ روزه حدود سه سال پیش بین آذربایجان و ارمنستان، دو طرف با میانجیگری روسیه موافقتنامه آتش بسی را امضا کردند و چند ماه بعد از آن، مذاکره برای عادی سازی روابط دو کشور با وساطت روسیه و اتحادیه اروپا آغاز شد که به گفته مقامات دو کشور تاکنون پیشرفت خوبی داشته است.

روسیه به صورت تاریخی میانجیگری بین دو جمهوری سابق شوروی را انجام می‌داده اما از آنجایی که مسکو درگیر جنگ اوکراین است، آمریکا و اتحادیه اروپا به تازگی در این زمینه فعال شده‌اند تا با آشتی دادن این دو همسایه، جای پایی برای خود در منطقه قفقاز و در جوار روسیه پیدا کنند.

ارمنستان صلح‌بانان روسیه را متهم کرده که در پایبندی به تعهد خود در حفاظت از ارمنی‌ها مطابق با آتش بس توافق شده در سال ۲۰۲۰، ناکام مانده و بر همین اساس، مسکو سه هفته پیش جمهوری آذربایجان را تحت فشار قرار داد تا اجازه تردد در گذرگاه لاچین را بدهد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.