به گزارش قدسآنلاین، جلالی در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۲۰۲۳ با حضور در برنامه زنده تلویزونی روسیه ۲۴ پیرامون روابط دو کشور و تحولات منطقه ای و بین المللی به گفتگو پرداخت.
سفیر ایران در حالیکه آمریکا و دست نشاندههای آن از تقویت روابط بین تهران و مسکو بارها به صورت علنی ابراز نگرانی کردند، به این شبکه تلویزیونی گفت که ستون پنجم و لیبرالها در هر دو کشور حضور دارند و باید مانع از کارشکنی این گروه از افراد در توسعه روابط دو کشور شد و بهانه برای آن ها فراهم نکرد.
وی همچنین افزود دو کشور تهدیدات و دشمنان مشترک دارند و به همین دلیل اقدام هوشمندانه دو کشور اهمیت فراوانی دارد. سفیر ایران رهبران دو کشور را خردمند معرفی کرد و خواهان آن شد که این خردمندی در سطوح پایین تر نیز حاکم شود.
به گفته او توجه به پیمانهای منطقهای در این خصوص بسیار حائز اهمیت است.
جلالی با اشاره به اهمیت سازمان همکاری شانگهای در روند ایجاد قطبهای جدید قدرت در عرصه بین المللی به ظرفیتهای بزرگ ایران برای تقویت این سازمان اشاره کرد. وی افزود هم سازمان شانگهای و هم ایران از عضویت کشورمان در این سازمان بهره خواهند برد.
وی با اشاره به تحریم های ظالمانه علیه ایران وضع تحریم را اقدامی غیرانسانی دانست و افزود جمهوری اسلامی ایران تحریم را به فرصت تبدیل کرده است. او تاکید کرد روسیه نیز کشوری بزرگی است و ظرفیتهای بزرگی دارد که میتواند از تحریم ها برای ارتقای اقتصادی و تقویت خود استفاده کند.
سفیر ایران با اشاره به خوداکتفایی ایران و پیشرفت های کشورمان در حوزه های مختلف افزود دو کشور اکنون در زمینه تولید خودروی مشترک، قطعه سازی و صادرات خودرو در حال همکاری هستند. به گفته او این همکاری ها در زمینه حمل و نقل هوایی نیز در دست بررسی است دو کشور به شکل جدی در حال کار در این زمینه هستند.
کاظم جلالی خاطر نشان کرد کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و بریکس باید به سمت استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب ها و ایجاد یک ارز واحد حرکت کنند، این امر به توسعه کشورها کمک می کند. به گفته او باید وابستگی خود را به واحد پول کشورهایی که به اصطلاح از پول خود علیه مردم دیگر و علیه اقتصادهای دیگر استفاده می کنند، کاهش داد و دلیلی برای استفاده از ارز های غربی وجود ندارد.
او با اشاره به همکاری های انرژی میان دو کشور ضمن تاکید بر اهمیت سرعت بخشیدن به همکاری ها در این زمینه گفت دو کشور میتوانند در حوزه سرمایه گذاری در میادین، خطوط انتقال گاز و سواپ گازی همکاری های موثری داشته باشند.
سفیر ایران با استقبال از همکاری های مثبت دو کشور در زمینه کریدور شمال-جنوب و جدیت دو کشور در این موضوع، ظرفیت های بزرگ این کریدور را تشریح کرد و پیشنهاد نمود دو کشور برای تقویت بنادر شرکت کشتیرانی مشترک تاسیس نمایند. او افزود وزیر حمل و نقل ایران و معاون اول نخست وزیر روسیه در این خصوص مذاکراتی انجام داده اند.
نظر شما