سالها پیش و زمانی که هنوز تعداد زائرانی که به مدینه مشرف می شدند زیاد نبود، زیارت پیامبر گرامی اسلام محدودیت نشد و زائران می توانستند به دفعات مقابل بارگاه ایشان ادای احترام کنند.
اما با افزایش تعداد زائران که از کشورهای مختلف چند روزی را در مدینه سپری می کردند، محدودیت هایی از سوی کشور میزبان اعمال شد و علاقمندان یک بار فرصت این زیارت را به دست خواهند آورد.
این زیارت که از آن به عنوان «روضه شریف» یاد می شود از طریق ثبت نام و گرفتن نوبت قابل انجام است که این کار از سوی مسئولان عملیات حج انجام می شود و برای تمام زائرانی که در مدینه حاضر می شوند نوبت تشرف گرفته می شود.
زمانی که برای زائران مدینه قبل و مدینه بعد ثبت می شود به مدیران کاروان ها اعلام می شود و آنها هم براساس فرصتی که در اختیارشان گذاشته شده است، زائران را به محوطه در نظر گرفته شده در مسجدالنبی می برند.
ماموران سعودی پس از کنترل مدارک ثبت نام زائران را گروه به گروه به محوطه نزدیک به در ورودی راهنمایی می کنند و پس از چند دقیقه اجازه ورود به روضه شریف را می دهند.
زائران و حجاج نیز پس از ورود به داخل مسجد ابتدا مقابل منبر و محراب پیامبر نماز می خوانند و سپس به زیارت قبر منور آن حضرت می روند اما به دلیل محدویت زمانی اجازه توقف به آنها داده نمی شود و خیلی زود باید از مسجدالنبی خارج شوند.
روضه نبوی در جنوب شرقی (رو به سوی قبله) مسجد یعنی مسافت میان قبر پیامبر و منبر آن حضرت است که طول آن ۲۲ متر و عرض آن ۱۵ متر است. در محدوده روضه، مرقد مطهر، منبر و محراب واقع است. پیامبر گرامی اسلامی در این مورد فرومدند: «میان منبر و خانه من باقی است از باغ های بهشت.»
نظر شما