تحولات لبنان و فلسطین

۳۰ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۵
کد خبر: 896664

انتخاب روش تشخیص کمردرد، با تصمیم پزشک صورت می گیرد.

علائم خطرناک کمردرد چیست؟

حسین عدل خو؛ فوق تخصص درد، به تشریح روش های تشخیص کمردرد پرداخت و گفت:کمردرد می‌تواند خطرناک باشد یا نباشد که روش‌های تشخیصی بر اساس تصمیم پزشک مربوطه خواهد بود.

وی با اشاره به علائمی که می‌تواند خطرناک باشد، افزود: از دست دادن کنترل ادرار و یا مدفوع، لنگ زدن هنگام راه رفتن، کم شدن قدرت پا و…، تقریباً جزو علائم خطرناک کمردرد هستند که البته بستگی به شدت و ضعف علائم دارد.

عدل خو ادامه داد: پزشک بعد از معاینه بیمار، متوجه خطرناک بودن یا نبودن کمردرد می‌شود و بر همان اساس، سراغ روش‌های تشخیصی می‌رود.

این فوق تخصص درد افزود: اگر بیمار علائم خطرناک کمردرد را نداشته باشد و احساس کمردرد او زیر یک هفته یا ۱۰ روز باشد؛ معمولاً سعی می‌کنیم که سراغ روش‌های تشخیصی نرویم که برای بیمار هزینه داشته باشد و به او توصیه می‌کنیم، استراحت و آب درمانی کند تا بهبود یاید.

عدل خو با عنوان این مطلب که ۵۰ درصد کمردردها ظرف یک ماه خود به خود خوب می‌شود، گفت: تا ۹۰ درصد کمردردها نیز تا ۸ هفته بهبود می‌یابد و ما برای ۱۰ درصد کمردردهایی که بعد از دو ماه خوب نمی‌شوند، سراغ روش‌های تشخیصی می‌رویم.

این فوق تخصص درد ادامه داد: استفاده از ام آر آی، کمک می‌کند دیسک کمر را ببینیم و پزشک نسبت به شدت بیرون زدگی دیسک آگاه شود.

عدل خو افزود: خیلی وقت‌ها بیماران از انجام ام آر آی می‌ترسند و یا اینکه وزن بالای ۱۰۰ کیلو هستند که در این صورت سراغ نوار عصب عضله می‌رویم تا میزان درگیری عصب را تشخیص دهیم.

وی گفت: استفاده از عکس ساده هم، یکی از روش‌های تشخیصی است که سُرخوردگی مُهره کمر و التهابات و آرتروز را نشان می‌دهد. همچنین یک سری آزمایشات تکمیلی هم اگر لازم باشد، برای تشخیص کمردرد تجویز می‌کنیم.

این فوق تخصص درد افزود: در برخی مواقع اگر لازم باشد سی تی اسکن هم انجام می‌شود و اینها مجموعه تست‌های تشخیصی کمردرد است.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.