تحولات لبنان و فلسطین

سه سابریست کشورمان در گفت‌ووی تفصیلی با تسنیم ضمن گلایه از عدم توجه به شمشیربازی از سوی مسئولان ورزش درباره آخرین وضعیت این رشته مطالبی را بیان کردند.

گلایه‌های سه سابریست کشورمان از عدم توجه مسئولان تا گرمای غیرقابل تحمل محل تمرین

به گزارش قدس آنلاین، تیم سابر کشورمان در مسابقات شمشیربازی قهرمانی آسیا توانست عملکرد خیره‌کننده‌ای داشته باشد و ضمن کسب مدال نقره تیمی، در بخش انفرادی توسط علی پاکدامن مدال طلا و محمد رهبری صاحب گردن‌آویز برنز شد. گفت‌وگوی مفصل اعضای تیم سابر ایران در آستانه مسابقات جهانی را در ادامه می خوانید.

درباره مدال طلای‌تان در مسابقات قهرمانی آسیا صحبت می‌کنید؟

علی پاکدامن: باعث افتخار و خوشحالی من است که توانستم این اتفاق را برای کشورم رقم بزنم. کره جنوبی تیم خوب و قابل احترامی است‌ و در سال 2012 قهرمان المپیک شد و از آن زمان تیم اول رنکینگ جهانی باقی مانده است. همیشه پای فینال کره‌ای‌ها هستند و بقیه تیم‌ها در سکوی سوم قرار گرفته‌اند. همیشه مدال طلای آسیا سهم کره‌ای‌ها بوده است و من خیلی دوست داشتم که تابوشکنی کنم و خدا را شاکرم که این اتفاق افتاد و ایران صاحب مدال طلا شد.

از آقای حدادیان تشکر ویژه دارم. وی همیشه از تیم ما حمایت کرده است. هیچ وقت اسم زیادی از او نبوده است، اما همیشه به ما لطف داشته است. او به تیم و فدراسیون کمک کرده و حضورش باعث دلگرمی ما بوده است. از آقای خسروی‌وفا هم تشکر می‌کنم. من یک ساعت با او صحبت کردم و پدرانه به من کمک کرد. در این چند سال مدیر ورزشی مثل خسرویوفا ندیدم. او یکی دو پله از سایر مدیران بالاتر است. از دوستان در کمیته ملی المپیک نیز تشکر می‌کنم، چرا که هفته گذشته از من و دو ورزشکار دیگر تجلیل کردند که باعث دلگرمی بود.

در شرایطی که تفاوت زیادی را بین پاداش فوتبالیست‌ها با سایر رشته‌ها می‌بینم، چقدر حمایت مسئولین را ضروری می‌دانید؟

علی پاکدامن: حمایت یک کلمه است و وقتی در مورد آن صحبت می‌کنید ممکن است که یک کتاب از آن دربیاید. بستگی دارد چگونه به این موضوع نگاه کنیم. هزینه درمانم را خودم باید بدهم، پولی نیست، ولی زشت است در مورد این موارد من صحبت کنم. اینها چیزهای کوچکی که باعث ناراحتی‌ها می‌شود. ما می‌خواهیم به کلیات برسیم، ولی جزئیات را فراموش کرده‌ایم.

درِ سالن ما باز است و هر کسی که دوست دارد می‌تواند بیاید و تمرینات ما را ببیند. ما همیشه در همین سالن هستیم و درخواست آنچنانی ندارم و رشته‌مان را با فوتبال مقایسه نمی‌کنیم و نمی‌گوییم که چرا به آنها حواله دادید و به ما ندادید. فوتبال یک صنعت در دنیاست و همه جای دنیا یک نگاه متفاوت به آن دارند، ولی من می‌گویم برای رشته‌هایی مثل شمشیربازی، کشتی و تکواندو که افتخارآفرینی می‌کنند و برای کسانی که در المپیک و آسیا مدال می‌گیرند چرا این قدر توجهات کم است؟!

شمشیربازی , سابر ,

 در این روزها در اوج آمادگی هستید، تمرینات و اردوها در این روزها چگونه پیش می‌رود؟

محمد فتوحی: مسابقات سهمیه المپیک را خیلی خوب آغاز کردیم و همه ما اهمیت کسب سهمیه را به خوبی می‌دانیم. در فصل قبل نتایج خوبی نگرفتیم، ولی همه پیک آمادگی را برای کسب سهمیه گذاشتیم و خدا را شکر دو مسابقه را به خوبی پشت سر گذاشتیم و امتیازات خوبی گرفتیم و اختلاف خود را با حریفان افزایش دادیم. با یک تیم آماده راهی مسابقات قهرمانی جهان می‌شویم و این مسابقه، یکی از اصلی‌ترین مسابقات ما در سال‌های اخیر است.

اگر در مسابقات قهرمانی جهان در جمع هشت تیم پایانی قرار بگیریم، بخش زیادی از مسیر کسب سهمیه را طی کرده‌ایم؟

محمد فتوحی: حریف مستقیم ما در قهرمانی جهان ژاپن است و می‌توانیم مسیر را هموار کنیم و فشار را  در بقیه فصل از روی خودمان برداریم.

تسنیم: در سه مسابقه برابر ژاپن شکست خورده بودیم، اما در قهرمانی آسیا این تیم را شکست دادیم. آیا الان این فشار از روی تیم برداشته شده است؟

محمد فتوحی: خیلی‌ها از ما سؤال کردند که چرا در سه مسابقه پشت سر هم به ژاپن باختید. الان هم در مسابقات قهرمانی جهان این فشار وجود دارد، ولی آسیا این فشار را کمتر کرد. خیلی‌ها نمی‌دانند که ژاپن در این مدت پیشرفت کرده است و ما اُفت نکرده‌ایم. ژاپن مقابل بقیه تیم‌های دنیا هم خوب نتیجه می‌گیرد، ولی نسبت به قهرمانی آسیا، در قهرمانی جهان فشار کمتری را متحمل خواهیم شد.

 آقای پورسلمان هرگاه از حجم فشار مسابقات صحبت و به این نکته اشاره می‌کند که شما شب قبل از مسابقه در خواب صحبت می‌کردید.

محمد فتوحی: در این 14، 15 سال که عضو تیم ملی بودم هیچ وقت به این اندازه تحت فشار نبودم. همه ما معتقدیم اگر نتوانیم سهمیه بگیریم یک شکست بزرگ در زندگی ورزشی ماست. فصل قبل هم خوب نبود و کارشناسان و خانواده شمشیربازی شانس ما را برای کسب سهمیه کم می‌دانستند، اما فشار را تحمل کردیم. شب‌های مسابقه استرس زیادی داریم و ان‌شاءالله در قهرمانی جهان نتیجه‌ای حاصل شود که ما هم راحت شویم. اگر این فشارها ادامه داشته باشد ما هم دوام نمی‌آوریم.

 برخی افراد از خانواده سابر شما را آزار دادند؟

محمد فتوحی: جدا از بحث رقابت‌ها، برای حفظ آبروی خودمان هم می‌جنگیم. متأسفانه حرف و حدیث‌ها زیاد بود و ما را ناراحت می‌کرد. یک زمانی رسانه انتقاد می‌کند که خُب کار آنها نقد کردن است. گاهی هم مردم از بیرون انتقاد می‌کنند که آنهم اجتناب‌ناپذیر است و ورزشکار حرفه‌ای آن را می‌پذیرد اما یک زمان کسانی انتقاد می‌کنند که خودشان در دل کار بودند. خدا را شکر در شروع کسب سهمیه اتفاقاتی افتاد که توانایی خود را نشان دادیم و کسانی که انتقاد می‌کردند باید پشیمان باشند.

و حرف پایانی؟

محمد فتوحی: خیلی موقع رسانه‌ها از ما می‌پرسند کمبودهای شما چیست، ولی خسته شدیم از بس گفته‌ایم مشکل سالن داریم و برای اعزام‌ها بودجه کافی وجود ندارد. من نمی‌دانم که دیگر سابر باید چه کار کند. اگر به سهمیه المپیک باشد که ما نیمی از راه را طی کردیم و جزو مدعیان مدال المپیک هستیم. اگر ملاک قهرمانی آسیا باشد هم سه مدال گرفتیم و هم هر کاری را که باید، انجام دادیم. اینجا لازم است تا مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پای کار بیایند. مسئولان ورزش از بس که ورزشکاران این موضوعات را گفتند سِر شدند. ما هم اگر بخواهیم با رقیبان‌مان در آسیا مانند کره و ژاپن مقابله کنیم باید حداقل یک سوم امکانات آنها را داشته باشیم و اگر مسیر را اینگونه ادامه دهیم وقتی به پایان راه کسب سهمیه برسیم واقعاً کم می‌آوریم. تمام امکانات ما اعم از فیزیوتراپ، روانشناس و ... در مسابقات آقای قربانی است و در مسابقات ما هستیم و خدا و آقای قربانی و رقبای تا دندان مسلح. این بار که تیم ما خود را ثابت کرده، مسئولان از ما حمایت ویژه کنند و حرف ما را جدی بگیرند.

شمشیربازی , سابر ,

بعد از مسابقات قهرمانی آسیا و کسب مدال برنز انفرادی و نقره تیمی توسط شما، به نظر می‌رسد فشار روانی که شما را آزار می‌داد را پشت سر گذاشتید. در حال حاضر در چه حد از آمادگی قرار دارید؟

محمد رهبری: یکی دو سالی بود که داخل و خارج از شمشیربازی فشار زیادی به سابر وارد می‌شد. یک سری ورزشکاران و مسئولان قدیم که امروز جایی در این تیم نداشتند، ما را تخریب می‌کردند. خداراشکر امسال در مسابقات سهمیه جهان و سپس قهرمانی آسیا نشان دادیم که این تیم برنامه ریزی دارد. ورزش حرفه‌ای به گونه‌ای است که در طول سال ورزشکار در پیک محدودی در اوج خواهد بود و همه برنامه‌ریزی و هم و غم کادر فنی، بازیکنان و فدراسیون بر این بود که از مسابقات سهمیه پرقدرت حاضر شویم و در اولین رویداد هم توانستیم برنز جهان را به دست آوریم و در قهرمانی آسیا در انفرادی طلا و برنز و در تیمی نقره گرفتیم. من در مسابقات قهرمانی آسیا در بخش انفرادی  این پتانسیل را داشتم که به فینال برسم و بازی تا ثانیه‌های پایانی پایاپای پیش رفت اما در نهایت حریف کره‌ای پیروز شد.

درخصوص پاداش‌ها و جریمه‌ها صحبت کنید؟

محمد رهبری: در طول فصل گذشته جریمه شدیم و امیدوارم الان پاداش‌ها هم خوب باشد. پاداش بدی نگرفتیم و در بخش تیمی 750 دلار و در انفرادی 200 دلار گرفتم و فدراسیون قرار است این مبلغ را افزایش دهد.

تسنیم: آیا در کنار پاکدامن توسط مسئولین ورزش از شما نیز تجلیل شد؟

محمد رهبری:  متاسفانه مدال من در کنار طلای پاکدامن گم شد و نه از سوی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هیچ کس مدال من را ندید. من هم در قهرمانی آسیا مدال گرفتم اما هیچ فرقی با کسی که مدال نگرفته، نداشتم و بازیکنی که اوت شد همان سیری را طی کرد که من طی کردم. تفاوت فقط در پاداش فدراسیون بود که پورسلمان زحمت آن را کشید. اولین بار بود که در مسابقات شمشیربازی قهرمانی آسیا ایران در انفرادی دو مدال گرفت و حتی کره جنوبی که 20 سال است مدال طلا را در اختیار دارد در اسلحه سابر شکست خورده بود و در مجموع مدال هم از آن پیشی گرفتیم.

این افتخار بزرگی بود. کره‌جنوبی امکاناتی دارد که با ما قابل مقایسه نیست. در سالن تمرین ما گاهی به قدری گرما شدید است که گرما زده می‌شویم و گاهی نمی‌توانیم تمرین کنیم. ما با امکانات حداقلی تمرین می‌کنیم. انتظارات از شمشیربازی زیاد شده اما در مقابل آن هیچ حمایتی انجام نمی‌شود و فقط می‌گویند با چاشنی غیرت پیش بروید و بعد از مدال هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد. حداقل بعد از کسب مدال لازم است از ورزشکار تجلیل شود. ورزش ما واقعا مظلوم واقع شده است.

 و اما حرف پایانی؟

محمد رهبری: وقتی سابر در آسیا می‌تواند سه مدال طلا، نقره و برنز بگیرد در المپیک هم می‌تواند. در المپیک قبل با یک امتیاز از مدال باز ماندیم. در دوره قبل هم رسیدگی انجام نشد. وقتی یک ماه قبل از المپیک بودجه تزریق شود ما نیازی به آن نداریم‌. الان باید برای ورزش هزینه شود. در حال حاضر تمام ورزشکاران در کمپ‌های خوب دنیا در حال تمرین هستند ولی ما در سالنی تمرین می کنیم که گرما آزاردهنده است.

شمشیربازی , سابر ,

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.