به گزارش قدس خراسان، وحید داعی با بیان اینکه از زمان راه اندازی سامانه مزبور تاکنون استقبال خوبی از آن شده است، اظهار کرد: هدف از راهاندازی این سامانه ساماندهی و شفافسازی رابطه بین موجر، مستاجر و مشاور املاک است تا موجر و مستاجر قیمت کارشناسی ملک را بدانند و مشاور املاک نیر ملزم به رعایت آن است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی بیان کرد: متقاضیان جهت آگاهی و استفاده از سامانه به سایت اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به آدرس www.razavi.mrud.ir، مراجعه و از زبانه خدمات الکترونیک فایل مربوطه را دانلود کنند که این سامانه با توجه به اطلاعات وارد شده، ملک را کارشناسی و میزان اجاره بها و کمیسیون مستاجر و موجر را تعیین میکند.
وی اظهار کرد: این نهاد با توجه به مصوبات شورای عالی مسکن کشور و تاکیدات رییس جمهور مبنی بر ساماندهی بازار املاک و مستغلات، اقداماتی برای کنترل بازار اجاره بها مسکن انجام داده است.
به گفته داعی، یکی از این اقدامات تشکیل کارگروهی استانی به ریاست استاندار و دبیری مدیر کل راه و شهرسازی استان است که این کارگروه در شهرستانها به ریاست فرمانداران راهبری میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی ادامه داد: بخشی از فعالیت کارگروه مزبور بازدیدهای میدانی است و عمده کار و تمرکز در مشهد و شهرستانهای اطراف است، البته اقدامات به موازات در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر نیز در حال انجام است.
وی گفت: در مشهد با پیگیریهای فرماندار و بازدیدهای به عمل آمده، تاکنون نزدیک به ۲ هزار و ۳۵۰ بازدید از سطح بنگاهها و مشاوران املاک صورت گرفت که حدود ۴٠٠ مشاور املاک غیرمجاز پلمب شد، از دلایل این پلمب میتوان به رعایت نکردن تعرفه اجاره بها و نداشتن پروانه کسب اشاره کرد.
داعی با بیان اینکه برای بیش از هزار واحد مشاوره املاک به دلیل نداشتن پروانه، رعایت نکردن حق ضمه و ثبت نکردن در سامانه اخطار صادر شده است، افزود: از دیگر اقدامات انجام شده طراحی سامانه ویژه مشاوران املاک است، در این سامانه شهر مشهد به نقاط مختلف براساس بلوک بندی که در طرح تفصیلی وجود دارد، تقسیم شده و براساس آن شهروندان میتوانند مشخصات واحد که شامل محله، منطقه، زیر بنا، امکانات گرمایشی، سرمایشی، پارکینگ و .... را در این سامانه ثبت کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی تصریح کرد: سامانه با توجه به اطلاعات وارد شده ملک را کارشناسی میکند و میزان اجاره بها و کمیسیون مستاجر و موجر را تعیین میکند، سپس در محل مشاور املاک این اطلاعات پرینت و توسط مشاور املاک، مستاجر و موجر امضا و ضمیمه قولنامه می گردد. براساس پایشی که انجام شده است حدود ٣٠ درصد مشاوران املاک این سامانه را نصب کردند.
وی با اشاره به اینکه اجرای سامانه تعیین اجاره بها در مرحله آموزشی است، اضافه کرد: اتاق اصناف آموزشهای لازم را در اختیار مشاوران املاک قرار خواهند داد تا همه بتوانند به راحتی از این سامانه استفاده کنند، زیرا اجرای آن الزام قانونی است.
نظر شما