تحولات منطقه

بمب‌افکن «کرار» با شلیک بمب‌های ۵۰۰ پوندی و پهپادهای مهاجر۶ با شلیک بمب‌های‌ هوشمند، نقطه‌زن و ارتقا یافته «قائم» صبح دیروز و در مرحله اصلی یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی «فدائیان حریم ولایت» اقتدار دفاعی ملت ایران را به نمایش گذاشتند و اهداف دشمن فرضی را با رمز «یا حسین» منهدم کردند.

سخنگوی یازدهمین رزمایش «فداییان حریم ولایت»: تولید انبوه جنگنده‌ها با جدیت دنبال می‌شود
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در این رزمایش پهپادهای انهدامی «آرش» اهداف مهم و حیاتی (نیروهای فرضی دشمن) را مورد هدف قرار داده و منهدم کرد.

عملیات رژه و رزم هوایی در صحنه واقعی نبرد توسط جنگنده‌های میگ۲۹ و اف۱۴ با پرتاب موفق چف و فلر، بارریزی هوایی، سوخت‌گیری هوایی برفراز جزایر خلیج فارس، جمع‌آوری سیگنال، شنود الکترونیکی و گشت دریایی پی۳اف  و عملیات امداد اورژانس هوایی سی ۱۳۰ از جمله برنامه‌های این رزمایش بود. 

انهدام اهداف زمینی توسط جنگنده‌های سوخو ۲۴ و اف۴، انجام شلیک علیه اهداف هوایی، با سرعت و در ارتفاعات مختلف و با استفاده از انواع موشک‌های لیزری و بمب‌های تولید شده توسط متخصصان ایرانی، از بخش‌های مهم این برنامه بود.

سرلشکر باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح ‌نیز در حاشیه این رزمایش تأکید کرد: «با این سطح از آمادگی هیچ دشمنی توان نفوذ و تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران را ندارد». در این رزمایش فراگیر، بیش از ۹۲ جنگنده، بمب افکن و پهپادهای رزمی، انتحاری، شناسایی و پرنده‌های پایشگر شرکت کرده‌اند. 

«ارتباط یکپارچه» با محوریت قرارگاه راهکنشی محقق شد
در همین رابطه امیر سرتیپ دوم خلبان «علیرضا رودباری» سخنگوی یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرنگار قدس با بیان اینکه این مانور شبیه‌سازی واقعی به مدت سه روز و در منطقه‌ای به وسعت کل ایران عزیز برگزار شد، گفت: این رزمایش با رمز عملیات «یا حسین» انجام گرفته است. 

امیر سرتیپ دوم رودباری از ابتکار مهم «شبکه محوری» در این رزمایش بزرگ خبرداد و گفت: در این فرایند کل پایگاه‌ها و هواپیماها با استفاده از سامانه‌های ارتباطی پیشرفته چندلایه و امن با یکدیگر در ارتباط بودند و در این فرایند با تشکیل قرارگاه‌های موقت و سیار راهکنشی اصلی و فرعی شاهد یک ابتکار عمل بودیم. 

وی افزود: در این امر پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان به عنوان قرارگاه اصلی و سایر پایگاه‌های حاضر در رزمایش درگیری‌ میان نیروهای آبی«خودی» و نیروهای نارنجی«نیروهای فرضی دشمن» را شبیه سازی کردند. 

علیرضا رودباری
امیر سرتیپ دوم خلبان علیرضا رودباری



پرواز ۱۰۰ جنگنده در آستانه یکصد سالگی صنعت هوایی ایران 
امیر «رودباری» نمایش ارتقای توان بازدارندگی کشور که با تکیه بر فناوری‌های بومی، تجهیزات بهینه شده با اتکا به توانمندی داخلی و جهاد بی‌وقفه دانشمندان و دانش‌بنیان‌ها محقق شده است را یکی از اهداف این رزمایش عنوان کرد و افزود: پرواز حدود یکصد گونه از انواع جنگنده‌ها و هواپیماهای ایرانی در این رزمایش و در آستانه یکصدسالگی رزم هوایی کشور قابل قدردانی و توجه است. 

عملیات تاریخی «کمان ۹۹» شبیه‌سازی شد  
این کارشناس نظامی، هم افزایی و همکاری پرسنل جوان و با تجربه دفاع مقدس در این رزمایش را تلفیقی از تجربه(هشت سال دفاع مقدس) دانش (فناوری‌های جدید) و اندیشه(نگاه به آینده و افق‌های دفاعی پیش رو» دانست و گستره‌ قابل توجه این رزمایش را یادآور و شبیه‌ساز تجربه عملیات بزرگ و تاریخی کمان ۹۹ دفاع مقدس دانست که در نخستین ساعات حمله حزب بعث عراق به کشورمان به مدت ۴۵ روز، رؤیای فتح ۶ روزه‌ تهران که صدام مطرح می‌کرد را با روزانه ۱۸۰ فروند پرواز ضد اهداف راهبردی عراق به کابوسی برای فرماندهان ارتش متخاصم بدل کرد.

تست موفق اخلالگر فرکانسی تمام ایرانی 
امیر سرتیپ «رودباری» یکی از نوآوری‌های این رزمایش را استفاده از یک سامانه‌ جدید اخلالگر راداری دانست که قادر به ایجاد اختلال سراسری در همه فرکانس‌های راداری زمینی دشمن بوده و رصد و پایش اطلاعات راداری را برای جبهه خودی تسهیل می‌کند.

وی افزود: این سامانه روی هواپیماهای سی۱۳۰و هواپیمای ۷۰۷ و همچنین هواپیمای بدون سرنشین کمان۹۹ همزمان با بمباران اهداف توسط بمب‌افکن‌های ایرانی، آسمانی امن را برای سایر هواپیماهای‌عملیاتی فراهم آورد. 

پهپاد راهبردی «آرش» اهداف را منهدم کرد 
رودباری، یکی از اهداف اصلی این رزمایش را استفاده چند منظوره از پهپادهای بومی دانست که به صورت همزمان رهگیری، شناسایی و انهدام را در هماهنگی با هواپیماهای دارای سرنشین انجام می‌دهند.

وی با اشاره به استفاده از پهپادهایی نظیر کمان۱۲، مهاجر۶، و کرار گفت: پهپادهای آرش با سرجنگی شدید الانفجار و برد هزارو۵۰۰ کیلومتری نیز توانست با گذر از لایحه‌های مختلف پدافندی به منطقه عمومی رزمایش ورود کرده و اهداف مورد نظر را منهدم کند. 

اقتدار و خودباوری شاخصه این رزمایش است
وی با بیان اینکه شعار محوری این رزمایش (اقتدار هوایی، آسمان امن و صلحی پایدار) است، گفت: برای آنکه در جهان امروز تمامیت ارضی کشور مورد تعرض مستکبری قرار نگیرد، باید توان دفاعی بالایی داشته باشیم و قرار گرفتن مؤلفه قدرت نظامی و اقتدار هوایی بازدارنده در رأس مؤلفه‌های تأمین منافع ملی ایران در یکصد سال گذشته مؤید این مسئله مهم است.

وی تصریح کرد پیام محوری این رزمایش: خودباوری، اعتماد به نفس و امنیت پایدار خواهد بود. 

تولید انبوه جنگنده‌ها با جدیت دنبال می‌شود 
سخنگوی رزمایش ضمن پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار قدس درخصوص بازتاب گسترده پرواز چهار فروندی جنگنده‌های صاعقه ساخت دانشمندان ایرانی در رسانه‌ها و اینکه پرواز دسته جمعی این پرنده‌های رزمی نویدبخش تولید انبوه و ارتقایافته دستاوردهای فناورانه نظامی نظیر جنگنده کوثر در آینده نزدیک است، گفت: تولید انبوه جنگنده‌ها با هدف ارتقای قدرت رزم هوایی با تکیه بر توانمندی و بومی‌سازی داخلی با جدیت دنبال می‌شود و تکیه بر دانش داخلی با هدف ایمن‌سازی کشور در مقابل تحریم‌ها در دوران بروز تهدیدها یکی از اصولی‌ترین روش‌هایی است که در صنعت هوانوردی ایران اسلامی دنبال می‌شود و مستلزم هم‌افزایی مستمر است. 

راهبرد دفاعی ما ثابت و مقتدرانه است 
وی  در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما درباره بازتاب گسترده این رزمایش در رسانه‌های خارجی و ادعای غربی‌ها در این خصوص که رزمایش نیروهای مسلح ایران هشداری اقتدارآمیز به تحرکات نظامی آمریکا در آب‌های منطقه‌است، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با حساسیت مسئله حفظ تمامیت ارضی خود را دنبال‌می‌کند.

 رودباری با اشاره به مستندات تاریخی و تحقیقاتی بیان کرد: ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس ثابت کرد در خصوص منافع ملی و تمامیت ارضی جانفشانی می‌کند و هرگونه تجاوزی پاسخی کوبنده را در پی دارد، اگرچه همواره به دنبال صلح پایدار دائمی در منطقه هستیم.  

وی در پایان تصریح کرد: البته رسانه‌های خارجی نیز می‌توانند چنین ادعاهایی بکنند اما راهبرد دفاعی ما ثابت، مقتدرانه و بازدارنده است.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.