به گزارش قدس آنلاین، فاکس نیوز مدعی شد این گردان هوایی متشکل از جنگندههای اف-۳۵ آمریکا برای بازدارندگی ایران و کمک به نیروهای آمریکا و متحدانش در سوریه وارد خاورمیانه شدهاند.
به ادعای فاکس نیوز، این اقدام پس از تلاشهای متعدد ایران در اوایل ماه جاری برای توقیف نفتکشهای نزدیک تنگه هرمز صورت گرفته که با واکنش نیروی دریایی ایالات متحده مواجه شده است.
تیم هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا پیشتر با انتشار بیانیهای مدعی شده بود: نیروی دریایی ایران تلاشهایی برای توقیف نفتکشهای تجاری انجام داد که به طور قانونی از آبهای بینالمللی عبور میکردند و نیروی دریایی ایالات متحده فورا به این امر واکنش نشان داد و از این تشنج جلوگیری کرد.
در پی ادعای روز چهارشنبه ۱۴ تیر نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی ایران این موضوع را تکذیب کرد.
همچنین یک مقام دفاعی آمریکا در همین رابطه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: ارسال جنگندههای اف-۳۵ به منظور افزایش دید نظامی ایالات متحده و ایجاد پوشش هوایی برای کشتیهایی که در منطقه حرکت میکنند، طراحی شده است.
بیانیه مطبوعاتی نیروی هوایی آمریکا که در رابطه با ورود این گردان هوایی منتشر شده است، با اشاره به اینکه جنگندههای اف-۳۵ ظرفیت نیروی هوایی ایالات متحده در منطقه را افزایش خواهد داد، میافزاید: این جنگندهها همچنین برای کمک به نیروهای آمریکا و متحدانش در سوریه در جریان عملیاتهای جاری علیه داعش در دسترس خواهند بود.
این بیانیه مدعی شده است: استقرار گردان جنگندههای اف-۳۵، نشاندهنده تعهد ایالات متحده برای تضمین صلح و امنیت در منطقه از طریق حمایت دریایی و حمایت از ماموریت پایدار ائتلاف برای شکست داعش در سوریه است.
گفتنی است؛ سابرینا سینگ سخنگوی پنتاگون دوشنبه گذشته (۲۶ تیر) در گفت وگو با خبرنگاران مدعی اعزام بیشتر جنگندههای آمریکایی به خاورمیانه شد و گفت: آمریکا جنگندههای اف-۳۵ و اف-۱۶ را به همراه یک کشتی جنگی به خاورمیانه اعزام خواهد کرد چرا که پنتاگون به دنبال افزایش حضور و توانایی خود برای نظارت بر تنگه هرمز و آبهای اطراف آن است.
پیشتر نیز مرکز تروریستی فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) در بیانیهای اعلام کرده بود: جنگنده اف-۲۲ رپتورهای نیروی هوایی آمریکا به عنوان بخشی از نمایش حمایت و توانایی آمریکا در پی رفتارهای ناامن و غیرحرفهای فزاینده هواپیماهای روسیه در منطقه، در حوزه فرماندهی مرکزی آمریکا مستقر شدهاند.
همچنین یک مقام ارشد دفاعی ایالات متحده نیز روز جمعه ۲۳ تیر گفته بود که آمریکا در حال تقویت حضور و استفاده از جنگندههای خود در اطراف تنگه استراتژیک هرمز برای محافظت از کشتیهایی است که در این منطقه عبور و مرور میکنند.
این مقام دفاعی که نخواست نامش فاش شود و جزئیات عملیات نظامی در منطقه را ارائه کند، مدعی شد که جنگندههای اف-۱۶ به کشتیهایی که از طریق آبراه حرکت میکنند پوشش هوایی داده و دید ارتش را در منطقه افزایش میدهد تا یک عامل بازدارنده برای ایران باشد.
علاوه بر این، این مقام دفاعی به خبرنگاران گفت که ایالات متحده در حال بررسی تعدادی گزینه نظامی برای مقابله با تجاوزات فزاینده روسیه در آسمان سوریه است که تلاشها برای حمله به یکی از رهبران گروه داعش در آخر هفته گذشته را پیچیده کرد.
این مقام از بیان جزئیات گزینهها خودداری کرد، اما گفت که ایالات متحده هیچ سرزمینی را واگذار نخواهد کرد و به پرواز در بخش غربی کشور سوریه برای ماموریتهای خود ادامه خواهد داد.
به ادعای این مقام دفاعی ایالات متحده، فعالیت نظامی روسیه که از ماه مارس افزایش پیدا کرده، ناشی از افزایش همکاری و هماهنگی بین مسکو، تهران و دمشق برای فشار بر آمریکا برای خروج از سوریه است.
ایالات متحده پیشتر نیز در واکنش به حضور مقتدرانه ایران در تنگه هرمز، از تقویت حضور ناوگان دریایی این کشور در خلیجفارس خبر داده بود.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه ۲۲ اردیبهشت در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: وزارت دفاع اقداماتی را برای تقویت ناوگان خود در خلیج فارس آغاز خواهد کرد.
وی از انتشار جزئیات اقدامات آمریکا برای تقویت ناوگان خود در خلیج فارس در روزهای آینده خبر داده بود.
این مقام آمریکایی که از حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی در تنگه هرمز عصبانی است، گفت: آمریکا به قدرتهای منطقهای اجازه برهم زدن کشتیرانی در آبراههای آسیای غربی از جمله تنگه هرمز را نخواهد داد.
ایران همواره بر وجود سازوکارهای بومی برای تامین امنیت کشتیرانی در آبهای منطقه از جمله تنگه هرمز تاکید کرده و حضور نیروهای بیگانه و قدرتهای منطقهای در این آبراههها را برهم زننده امنیت جمعی کشورهای ساحلی خلیج فارس اعلام کرده است.
همچنین روابط روسیه و آمریکا در دورههای گوناگون به ویژه پس از جنگ سرد، شاهد نوسانها و چالشهای گوناگون بوده است.
بیتردید جنگ در اوکراین بسیاری از مناسبات سیاسی و اقتصادی جهان را دستخوش تغییر کرد و حتی بر بسیاری از تعاملات فرهنگی، اجتماعی و ورزشی ملتها تاثیر عمیق و حتی ماندگار برجای گذاشته است.
اگر از مولفه نظامی که مقوله جداییناپذیر جنگهاست عبور کنیم، شاید بتوان گسترش تحریمهای اقتصادی اروپا و ایالات متحده علیه روسیه و آشفته شدن فضایی سیاسی جهان به ویژه میان واشنگتن و مسکو را مهمترین شاخصه این درگیری نظامی دانست؛ شرایطی که برخی تحلیلگران آن را به معنای بازگشت جنگ سرد در روابط غرب با روسیه تعبیر کردند.
نظر شما