به گزارش قدس خراسان، حدود یک ماه پیش در گفتوگو با اسماعیل کریمی، جانباز ۴۰درصد اعصاب و روان، جویای احوال و مشکلاتش شدیم و از دغدغه این روزهایش پرسیدیم. کریمی در آن گفتوگو مهمترین و تنها خواستهاش را پیدا کردن شغلی مناسب برای پسرش عنوان کرد؛ ناصر کریمی فرزند ناشنوای او که مدالآور جهانی رشته کشتی ناشنوایان است و افتخارآفرینیهای قابل توجهی برای کشور بدست آورده است.
خواهر این قهرمان کشتی در گفتوگو با خبرنگار ما درباره وضعیت اشتغال برادرش بیان کرد: ناصر حدود چهار سال است در کارخانهای کار میکند. قرار بود او را پس از مدتی به صورت رسمی استخدام کنند؛ اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
تغییر مدیران، علت پرداخت نکردن پاداشها
ملیحه کریمی ادامه داد: در این شرایط، ناصر باید در روزهای تعطیل هم به سر کار برود. برخی مشکلات و آسیبهای جسمی هم برای او ایجاد شده؛ اما نمیتواند کار را رها کند.
موضوع را از رئیس هیئت ورزشهای ناشنوایان استان خراسان رضوی پیگیری کردیم.
محمدرضا شیخزاده گفت: مجموعههایی مانند ایرانخودرو شرایط اشتغال را برای افراد ناشنوا فراهم کردهاند؛ اما معمولاً شرایط آنها اینگونه است که باید افراد ناشنوا مدتی در آنجا مشغول به کار باشند و پس از آن به صورت رسمی استخدام شوند.
اسماعیل کریمی، پدر ناصر نیز در گفتوگویی که پیش از این با خبرنگار ما داشت، بیان کرده بود: ناصر هنوز هدیه و پاداشی برای مدالهایش دریافت نکرده است.
شیخزاده در این باره توضیح داد: پاداشهای سال ۱۴۰۱ هنوز به هیچ یک از مدالآوران و ورزشکاران در رشتههای مختلف پرداخت نشده به دلیل اینکه پس از تغییر شهردار و مدیر کل ورزش و جوانان استان، این مسئله به تأخیر افتاد و هنوز هم به سرانجام نرسیده؛ اما همچنان پیگیر آن هستیم تا هرچه زودتر این مشکل برطرف شود.
فرزندان آقای کریمی میتوانند زیر پوشش بهزیستی قرار بگیرند
یکی دیگر از مشکلات این جانباز، هزینههای خرید سمعک برای فرزندانش بود که به دلیل مسائل مالی، به معضلی بزرگ برای این خانواده تبدیل شده بود. متوجه شدیم فرزندان او هنوز زیر پوشش بهزیستی قرار نگرفتهاند و هر ماه هزینههای تعویض باتری سمعک را خودشان پرداخت میکنند.
این موضوع را با معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در میان گذاشتیم.
حمیدرضا علیزاده گفت: پس از تشکیل کمیسیون پزشکی در سامانه نوبتدهی کمیسیون تشخیص معلولیت و بررسی کارشناسان مربوطه، امکان زیرپوشش قرار گرفتن آنها وجود دارد و مانعی برای این کار نیست.
بحث اشتغال این قهرمان کشتی ناشنوایان را نیز با معاون بهزیستی استان در میان گذاشتیم. علیزاده در خصوص برنامههای بهزیستی برای اشتغال افراد معلول و کمتوان بیان کرد: برخی متقاضیان اشتغال از طریق مددکارها بررسی میشوند و وام اشتغال به افراد واجد شرایط تعلق میگیرد. در مراکز پشتیبانی بهزیستی، افرادی که متقاضی اشتغال هستند، خودشان را معرفی کرده و کارشناسان مراکز، این افراد و تواناییهایشان را بررسی و متناسب با آن کارفرماهایی را معرفی میکنند و تا حدود دو سال پیگیر ارتباط بین کارفرما و متقاضی هستند تا اشتغال آنها ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: در مناطق روستایی نیز با اعطای وامهایی، براساس برنامه توانمندسازی مبتنی بر جامعه و با توجه به ظرفیتهای خود منطقه، در سریعترین زمان ممکن برای توانمندسازی این افراد آموزشهایی ارائه و از ظرفیتهای منطقه و افراد باتجربه نیز کمک گرفته میشود و مشوقهایی هم برای ارتقای شرایط کاری آنها درنظر گرفته خواهد شد.
علیزاده با اشاره به قانون ۳ درصد سهمیه استخدام افراد دارای معلولیت در دستگاههای دولتی بیان کرد: براساس این قانون، افراد در آزمون استخدام شرکت میکنند و در صورت ورود به مرحله مصاحبه، کارشناسان متخصص این حوزه سعی میکنند با توجه به قانون ۳ درصد و البته نیاز مجموعهها و ارگانهای مختلف، از توانمندی این افراد استفاده کنند.
علیزاده پس از شنیدن توضیحات خبرنگار ما در مورد شرایط ناصر کریمی گفت: معمولاً افراد را به مراکز و کارشناسان پشتیبانی معرفی خواهیم کرد و کارشناسان و پشتیبانهای ما پس از بررسی شرایط، حداکثر حمایت را انجام خواهند داد.
رقبای جهانی ناصر کریمی هیچوقت فکر نمیکردند این مدالآور جهانی در کشور خود حتی برای یافتن شغلی ساده هم مشکل داشته و چهار سال پشت سد استخدام منتظر مانده باشد و هنوز هم امیدی به تثبیت شغلش نباشد و حتی پاداش مسابقات را دریافت نکرده باشد.
وقت آن نرسیده تا مدیران و متولیان حوزه ورزش به رشتهها و قهرمانان افتخارآفرینی که سالها مورد غفلت واقع شدهاند، توجه کنند؟
خبرنگار: محدثه مودی
نظر شما