تحولات منطقه

تسهیل در تردد زائران و تامین امنیت و سلامت و خدمات رسانی مطلوب و شایسته به زائران اربعین از مرز رسمی خسروی رهاورد سفر وزیران کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق است.

تسهیل در تردد زائران اربعین از مرز خسروی رهاورد سفر وزیران کشور ایران و عراق
زمان مطالعه: ۱۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین واقع در غرب کرمانشاه یکی از مرزهای عبوری برای تردد زائران اربعین است که سال گذشته با توجه به محدودیت ساعات تردد روزانه زائران ( ۱۰ ساعت) در مجموع در ایام اربعین ۵۰۰ هزار نفر از این گذرگاه تردد کردند اما امسال طبق توافقی که بین وزاری ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق صورت گرفته، تردد زائران از مرز رسمی خسروی ۲۴ ساعته است.

روز دوشنبه هفته جاری در یک نشست مشترک «احمد وحیدی» وزیر کشورمان با «عبدالامیر الشمری» وزیر کشور عراق در محل پایانه مرز رسمی خسروی ۲ طرف به بحث و تبادل نظر در رابطه با تسهیل در تردد زائران اربعین پرداختند.

در این نشست وزیر کشورمان با ابراز خرسندی از حاکمیت دولت اربعینی و حسینی در کشور عراق، تعامل طرف عراقی برای را برای تسهیل در تردد و پذیرش زائران ایرانی بسیار خوب ارزیابی کرد.

تعامل بیان استانداران دیالی و کرمانشاه برای پیگیری امور مربوط به زائران به صورت روزانه در ایام اربعین و تلاش ۲ طرف برای ایجاد و تقویت و توسعه ی زیرساخت ها و تحکیم روابط ۲ طرف برای تردد آسان زائران از موارد دیگر این نشست بود.

از دیگر موارد مورد تاکید ۲ طرف که مورد توافق طرفین قرار گرفت، عملیاتی شدن ۲۴ ساعته بودن تردد زائران از مرز خسروی در ایام اربعین و تقویت زیرساخت های طرف عراقی در مرز منذریه و استقرار مواکب، استقرار پایگاه جمعیت هلال احمر در پنج کیلومتری مرز، استقرار و نصب سایبان از نقطه صفر مرز منذریه تا محل پارک سوار و تامین اتوبوس ها برای انتقال و جابجایی زائران تا حسینیه عراق بود.

تسهیل در تردد زائران اربعین از مرز خسروی رهاورد سفر وزیران کشور ایران و عراق

۲۴ ساعته شدن مرز سومار -مندلی با توجه به تردد مواکب و عوامل خدمات رسانی به زائران از این گذرگاه به عراق نیز دیگر توافق مورد تاکید وزیر کشورمان با وزیرکشور عراق بود و این مهم نیز قرار است در ایام اربعین عملیاتی شود.

تشکیل قرارگاه مشترک ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق در مرز خسروی بین ۲ استاندار کرمانشاه و دیالی نیز از دیگر رهاورد این جلسه بود که در همین رابطه نیز طبق اعلام ۲ طرف کمیته های مشترک حمل و نقل و بهداشت و درمان نیز برای خدمات رسانی به زائران فعال شده است.

ایجاد یک قرارگاه مشترک حمل و نقل برای تسهیل در تردد و جابجایی زائران و حضور تابلوهای راهنما و ایستگاه‌های مسافربری در شهرهای کربلا، نجف و کاظمین با توجه به مشکلاتی که سال گذشته برای بخشی از زائران در بازگشت از کربلای معلا پیش آمد نیز دیگر موردی بود که توسط مسوولان کشورمان مورد تاکید قرار گرفت و طرف عراقی قول مساعد داد تا این مورد را به انجام برساند.

استقرار ایستگاه پایگاه امداد و نجات در پنج کیلومتری مرز برای انتقال مصدومان احتمالی با توجه به گرمای هوا و به منظور امدادرسانی بهتر، ایجاد موکب و استقرار امکانات و توسعه زیرساخت ها در منذریه نیز از موارد مهمی بود که برای خدمات رسانی به زائران ایرانی مطرح شد و وزیر کشور عراق نیز در این خصوص قول مساعد داد تا این مهم را اجرایی کند ضمن اینکه وزیر کشور عراق از افزایش گیت های طرف عراقی به ۱۲۰ مورد خبر داد.

پذیرش و خدمات رسانی طرف عراقی در مرز منذریه به زائران با توجه به ۲۴ ساعته شدن تردد زائران از مرز خسروی، موکول شدن زمان بیشترین تردد در شب ها و ساعات اوایل صبح به منظور تامین سلامت زائران با توجه به گرمای هوا و گرمازدگی مورد دیگری بود که مورد توافق ۲ طرف قرار گرفت.

همچنین وزیر کشور عراق نیز با تاکید بر پای کارآوردن تمامی امکانات دولتی و مردمی برای خدمات رسانی به زائران تاکید کرد: تمام امکانات و ظرفیت های مردمی، اتوبوس ها، حمل و نقل و آمبولانس ها با تمام توان در خدمت زائران خواهد بود.

بعد از نشست هماهنگی های تسهیل در تردد زائران اربعین وزیران ۲ کشور جمهور ی اسلامی ایران و عراق از زیرساخت های مرز خسروی و منذریه عراق بازدید کردند که در بازدید وحیدی و الشمری از گیت های طرف عراقی و زیرساخت های منذریه قول مساعد بر همکاری های ۲ طرف برای رفع کمبودها و نواقص به منظور خدمات رسانی بهتر به زائران ایرانی از حمله تامین آب و یخ مورد نظر و استقرار مواکب و تامین اتوبوس برای جایجایی زائران و تامین خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز زائران و همچنین توافق بر نرخ گذاری خودرها خبردادند.

وزیر کشور را که استاندار، فرمانده قرارگاه غرب نجف و فرمانده سپاه استان کرمانشاه و جمعی از مسوولان همراهی می‌کردنددر بدو سفر به قصرشیرین از زائرسرای سید الشهدا (ع) سپاه پاسداران، قرارگاه خدمات رسانی اربعین وزارت دفاع، جاده در دست احداث برکت و مسجد جامع خسروی بازدید کرد.

زائرسرای سید الشهدا (ع) سپاه پاسداران در مرز خسروی، در مجموع با ۱۴ هزار متر ظرفیت اسکان پنج هزار زائر و سه هزار خودرو را به صورت همزمان دارد.

بزرگترین قرارگاه خدمات رسانی اربعین وزارت دفاع در ۲ کیلومتری مرز خسروی در سطح هفت هکتار در حال احداث است و قرار است تا اربعین آماده و در خدمت زائران باشد که این قرارگاه شامل مجموعه های رفاهی، اقامتی و پذیرایی زائران اربعین شامل سرویس های بهداشتی، آشپزخانه با ظرفیت پخت پنج تا ۱۰ هزار پرس غذا و سوله های اسکان تا ۸۰۰ نفر به صورت روزانه، اسکان یک هزار و ۲۰۰ متر مربع به صورت ثابت و طرح توسعه اسکان موقت در این مجموعه هفت هکتاری و ایجاد ۲ پد بالگرد برای مواقع ضروری است.

دیگر پروژه ای که مقصد بازدید وزیر کشورمان بود جاده برکت است که این جاده که مسیر ترانزیت را از مسیر تردد زائران جدا می کند ۳.۴ کیلومتر طول دارد و با ۸۱ میلیارد ریال اعتبار و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است.

وزیر کشور همچنین از طرح تعمیر و مرمت مسجد جامع خسروی و ایجاد سرویس‌های بهداشتی این مجموعه هم بازدید نمود و بر تسریع در انجام طرح ها تا پیش از شروع مراسم اربعین به منظور خدمات رسانی به زائران اربعین تاکید کرد.

وزیر کشور در تمامی این بازدید بر به اتمام رساندن این طرح های زیرساختی تا پیش از س شروع سفرهای زیارتی اربعین تاکید کرد.

طبق تاکیدی که مقامات حاضر در مرز خسروی داشتند این گذرگاه با داشتن بزرگترین پایانه مرزی از بهترین و مناسب ترین مرزهای عبوری برای زائران حهت عزیمت به عراق است که با استقبال زائران و مزیت هایی که این مرز نسبت به سایر مرزها دارد خسروی می رود که به جایگاه واقعی خود برگردد.

تسهیل در تردد زائران اربعین از مرز خسروی رهاورد سفر وزیران کشور ایران و عراق

امسال تسهیلات بهتری برای زوار اربعین خواهیم داشت

وزیر کشور گفت: اربعین امسال امیدواریم تسهیلات بهتری نسبت به سال گذشته برای تسهیل در تردد راحت زائران از مرزها داشته باشیم تا زوار کمتر دچار زحمت شوند.

«احمد وحیدی» روز دوشنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های اربعین در مرزهای خسروی و منذریه عراق با حضور همتای عراقی خود «عبدالامیر الشمری» وزیر کشور عراق در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه امروز با حضور وزیر کشور عراق و همراهان وی مسایل مورد نیاز برای تردد زائران و تسهیل در تردد آنها و شرایط لازم برای خدمات رسانی به زائران این توافقات مورد تاکید قرار گرفت.

وی اظهار کرد: امسال با توجه به گرمای هوا موضوع حمل و نقل، وضعیت بهتر در گذرگاه های مرزی، بازکردن گذرگاه ها، گذرنامه ها، مسایل مربوط به زیرساخت ها، سایبان ها، گشادگی مرز، حمل و نقل و مواکب و امکانات بهداشتی و هلال احمر و نیازمندی های زائران که در آن طرف مرز باید استقرار یابد و همچنین امکان رسیدگی به زائران و تسهیل در شرایط تردد آن ها امروز مورد بحث قرار گرفت و با روحیه بسیار خوب وزیر کشور عراق و همراهان وی مورد تاکید قرار گرفت.

وزیر کشور گفت: این بار سوم است که ما موضوع را مرور می کنیم؛ وضعیت هماهنگی بسیار بالا و خوبی با طرف عراقی در جریان است و هماهنگی های لازم برای ایجاد برخی تسهیلات مورد نیاز زائران نیز فراهم شده است تا یک سفر خوبی برای زائران را با هماهنگی ۲ طرف داشته باشیم.

تسهیل در تردد زائران اربعین از مرز خسروی رهاورد سفر وزیران کشور ایران و عراق

آمادگی کامل عراق برای ورود زائران ایرانی

وزیر کشور عراق از آمادگی کامل و استفاده از تمام ظرفیت‌ها و توان داخلی خود برای عبور زائران ایرانی از مرزهای کشورمان برای حضور در مراسم اربعین به این کشور خبر داد.

«عبدالامیر الشمری» روز دوشنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های مرز خسروی و منذریه برای تردد زائران اربعین در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: به طور قطع ما تمام امکانات لازم را در خدمت زائران قرار خواهیم داد.

وی اظهار کرد: تمام امکانات و ظرفیت های مردمی، اتوبوس ها، حمل و نقل و آمبولانس ها با تمام توان در خدمت زائران خواهند بود.

وزیر کشور عراق گفت: پایانه منذریه نیز آماده شده و ۱۲۰ گیت برای پذیرش و خدمات رسانی به زائران در این گذرگاه آماده است که این امکان را فراهم کرده تا در هر دقیقه شاهد ورود ۱۲۰ نفر زائر باشیم.

وی ادامه داد: به طور طبیعی مشکلاتی نیز هست اما ما تمام توان خود را به کار گرفتیم تا هیچ مشکلی اتفاق نیفتد و تردد امسال در مرز خسروی به طور شبانه روزی و ۲۴ ساعته خواهد بود.

عبدالامیر الشمری گفت: ما امسال در مرز خسروی روزانه کمتر از ۱۰۰ هزار نفر را پذیرش خواهیم کرد.

تسهیل در تردد زائران اربعین از مرز خسروی رهاورد سفر وزیران کشور ایران و عراق

مرز خسروی برای حضور زائران آماده است

«محمد طیب صحرایی» روز دوشنبه در جلسه ای با حضور وزاری ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق و جمعی از مقامات برگزاری اربعین در پایانه مرزی خسروی، افزود: تمام تلاشمان این است زائران در استان کرمانشاه و مرز خسروی تا مرز منذریه نقطه ورود به کشور برادر و همسایه عراق زوار در نهایت سلامت و مراقبت این مسیر را طی کنند و از این رو مجموعه‌ای از تاسیسات مختلف، امکانات بهداشتی و درمانی، پذیرایی، تغذیه و اسکان ساماندهی شده و در مرز خسروی مشکلی برای همراهی زوار نداریم.

وی اظهار کرد: با توجه به افزایش تعداد گیت‌های پذیرش زوار نیاز به تقویت تعداد و شیفت‌های نیروی انسانی مستقر در گیت‌های خروجی عراق را داریم.

استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: همچنین با توجه به ۲۴ ساعته شدن تردد زائران از مرز خسروی نیاز است که گیت های پذیرش زائران نیز به صورت ۲۴ ساعته به زائران خدمات رسانی کرده و زوار را پذیرش کنند.

صحرایی ادامه داد: نکته بسیار مهمی که هست مرز منذریه در بغداد، کربلا، نجف و کاظمین شناخته شده نیست از این رو باید تابلوهای راهنما و ایستگاه‌های مسافربری در کربلا، نجف و کاظمین استقرار یابد.

وی همچنین با توجه به تردد مواکب و عوامل خدمات رسانی از مرز سومار و تردد کالا و تجهیزات از این گذرگاه بر ۲۴ ساعته شدن فعالیت این مرز در ایام اربعین تاکید کرد.

استاندار کرمانشاه در ادامه از دیگر مسایل مهم را حضور پایگاه امداد و نجات جمعیت هلال احمر در پنج کیلومتری مرز منذریه به منظور انتقال مصدومان احتمالی و خدمات رسانی به موقع به مصدومان و حصور آمبولانس ها بیان کرد و خواستار اجرای این مهم از طرف عراق شد.

آمادگی استان دیالی برای ورود زائران ایرانی از مرز خسروی

استاندار دیالی با بیان اینکه ۲ وزارت کشور عراق با جمهوری اسلامی ایران در اربعین یک حرکت بزرگ را به خاطر تامین زوار انجام می‌دهند از آمادگی این استان برای ورود زائران ایرانی خبر داد و گفت: هر تعداد زائر از مرز خسروی وارد عراق شود از آن ها استقبال می کنیم.

«میثم التمیمی» افزود: ما تجربه برگزاری اربعین پارسال و خدمت رسانی به زائران را داریم و پارسال روزانه در تعامل با استاندار کرمانشاه مشکلات را به صورت روزانه رفع می کردیم که با همکاری و تعامل امسال مشکلات کمتری خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: پارسال ۲۶۳ هزار زائر از مرز خسروی وارد عراق شدند که مساله تامین امنیت زائران را با حضور پررنگ نیروهای ارتش عراق، پلیس و حسد الشعبی انجام دادیم و امنیت زائران با استفاده از دوربین های خودکار انجام شد.

او گفت: مردم استان دیالی کمک های بسیاری در بحث خدمات رسانی به زائران ارائه کردند و ده ها موکب در مسیر زائران کار پذیرایی را انجام می دادند.

استاندار دیالی گفت: با دستور وزیر کشور عراق مشکلات زیربنایی را سریع مرتفع می کنیم و تمام امور را به نحو احسن برای خدمات رسانی شایسته به زائران انجام می دهیم.

التمیمی افزود: ماموریت ما با آغاز زیارت اربعین شروع می شود و امیدواریم با حضور مسوولان در منطقه شاهد خدمات خوبی به زوار باشیم و همین جا آمادگی خود را در بحث خدمات رسانی به زائران اعلام می کنیم.

وی گفت: پارسال تجربه بسیار خوبی بود و امسال کمبودها را برطرف خواهیم کرد و حتما امسال آمادگی بهتری را برای استقبال از زائران داریم.

«احمد وحیدی» وزیر کشور امروز دوشنبه با هدف بررسی میزان آمادگی و بررسی زیرساخت های مرز بین المللی خسروی برای اربعین حسینی، وارد شهرستان قصرشیرین شد.

به گزارش قدس آنلاین، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید رضا ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۱
    0 0
    امسال ما بچه های قصر شیرین درمرز خسروی دروازه کربلا درمواکب هامان با خرمای قصری اززوارامام حسین علیه السلام پذیرایی می کنیم