به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان در نشست ۳ جانبه که به ریاست «سردار بردیمحمداف» رئیس جمهور ترکمنستان و با حضور «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در شهر «عشق آباد» برگزار شد، گفت: سیاست مشترک شفاف، وحدت و همبستگی کشورهای منطقه نتایج واقعی را در پی دارد.
در این نشست گسترش همکاری های متقابلا سودمند در زمینه های استفاده از منابع آب، توسعه بخش انرژی و افزایش پتانسیل حمل و نقل و لجستیک مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس جمهور ازبکستان در ابتدای سخنان خود از رئیس جمهور ترکمنستان بابت سازماندهی در سطح عالی نشست و مهمان نوازی و همچنین از «قربانقلی بردیمحمداف» رئیس مجلس خلق مصلحتی ترکمنستان برای ابتکار برگزاری این مراسم قدردانی کرد.
میرضیایف تاکید کرد: سیاست مشترک شفاف، وحدت و همبستگی کشورهای منطقه نتایج واقعی را در پی دارد. حجم مبادلات بازرگانی و معاملات تعاونی از جمله در زمینه های صنایع، کشاورزی، انرژی و لجستیک چند برابر افزایش یافته است. روابط بین منطقه ای و تبادلات فرهنگی گسترش یافته است.
رئیس جمهور ازبکستان همچنین بر فعالیت موثر دیدارهای مشورتی سران کشورهای آسیای مرکزی تاکید کرد. خاطرنشان شد که در نتیجه تفاهم مشترک در مورد مسائل روز دوجانبه و دستور کار منطقه تصمیمات قابل قبول اتخاذ می شود.
رئیس جمهور ازبکستان با اشاره به چالش های جدید بر ضرورت جستجوی مشترک پاسخ های لازم و عمیقاً سنجیده تاکید کرد. این امر به ویژه در شرایط کمبود آب فزاینده در این منطقه که در سال های اخیر بیشتر شده است، حائز اهمیت است.
میرضیایف پیشنهاد تشدید همکاری ها در زمینه های مانند به کارگیری فناوری های پیشرفته صرفه جویی در مصرف آب و نوسازی سیستم های آبیاری، دیجیتالی سازی فرآیندهای مدیریت آب، توسعه مشترک زیرساخت ها برای جمع آوری و ذخیره سازی آب های سیلابی را ارائه کرد.
رئیس جمهور ازبکستان اظهار داشت: در این زمینه باید از تمام پتانسیل بنیاد بین المللی نجات دریاچه آرال و همچنین همکاری از طریق سازمان ها و ساختارهای همکار مانند بانک جهانی و بانک سرمایه گذاری زیرساختی آسیا استفاده کرد.
میرضیایف در ادامه خاطرنشان کرد: همکاری نزدیک و مثمر ثمری بین کشورهای آسیای مرکزی در بخش انرژی از جمله در زمینه صادرات و ترانزیت منابع انرژی ایجاد شده است. با در نظر گرفتن برنامه های کلی برای گذار به اقتصاد «سبز» اجرای مشترک پروژه ها در زمینه انرژی آبی و حرارتی آغاز شده است.
علاوه بر این، برای تشریک مساعی جهت ایجاد یک زیرساخت حمل و نقل یکپارچه توجه خاص مبذول شد.
رئیس جمهور ازبکستان اظهار داشت: توسعه کریدور «ازبکستان-ترکمنستان-ایران» و استفاده فعال از پتانسیل مسیر ترانس خزر امکان افزایش جذابیت آسیای مرکزی را به عنوان مرکز ترانزیتی کریدورهای بین المللی «شرق-غرب» و «شمال- جنوب» فراهم می کند.
میرضیایف با این اهداف پیشنهاد ایجاد به طور مشترک شرایط مساعد برای حمل و نقل های بین المللی، تسریع دیجیتالی سازی و افزایش ظرفیت کارایی پست های بازرسی را مطرح کرد.
وی بر اهمیت هماهنگی تلاش ها و حمایت متقابل از ابتکارات مطرح شده از سوی کشورهای منطقه در فضای اصلی بین المللی - در چارچوب سازمان ملل متحد، تاکید کرد.
رئیس جمهور ازبکستان در پایان تاکید کرد: ازبکستان قصد دارد از این به بعد نیز از طرح های مبنی بر تامین صلح، ثبات و شکوفایی در منطقه آسیای مرکزی حمایت کند.
نظر شما