به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" بامداد امروز، دوشنبه، با استناد به گزارشهای بزرگترین شرکتهای اروپایی در شش ماه گذشته، به این واقعیت اشاره کرد که زیان مستقیم شرکتهای اروپایی که بازار روسیه را پس از آغاز حمله نظامی این کشور به اوکراین در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ ترک کردند، به حداقل ۱۰۰ میلیارد یورو رسیده است.
این نشریه یادآور شده که ۱۷۶ شرکت اروپایی در این دوره زمانی با "کاهش ارزش داراییهای خود، هزینههای مرتبط با تغییر نرخ ارز و سایر هزینههای ایجاد شده ناشی از فروش، بسته شدن یا کاهش بخش روسی فعالیتهای تجاری خود مواجه شدند".
در این گزارش آمده است، شرکتهای تجاری اروپایی در آینده نیز به دلیل انتقال سهم مالکان خارجی در ساختارهای روسیه، درگیر خواهند بود. تحلیلگران همچنین پیش بینی کردند که در این رابطه شرکتهای تجاری اروپا در آینده نیز به شدت آسیب خواهند دید. این در حالی است که طبق اطلاعات، مدرسه اقتصاد کییف، ۵۰ درصد از ۱.۹ هزار شرکت متعلق به شرکتهای اروپایی همچنان به فعالیت خود در روسیه ادامه می دهند.
فایننشال تایمز تاکید کرد که بیشترین تعداد زیان مالی پس از خروج از بازار روسیه در میان شرکتهای فعال در عرصه نفت و گاز ثبت شده است. به عنوان مثال، مجموع زیان شرکتهای شل، بریتیش پترولیوم و توتال - BP، Shell و Total Energies بالغ بر ۴۰.۶ میلیارد یورو بوده است. با این حال، به دلیل افزایش جهانی قیمت انرژی، شرکتهای فهرست شده با مشکلات مالی جدی مواجه نشدند و در سال ۲۰۲۴ سود ترکیبی خود را چیزی معادل ۹۵ میلیارد یورویی گزارش کردهاند.
در مورد شرکتهای فعال در عرصه صنایع، از جمله صنعت خودروسازی، زیان حاصله از ترک بازار روسیه برای آنها به ۱۳.۶ میلیارد یورو رسید، در حالی که شرکتهای مالی، بهویژه بانکها، ۱۷.۵ میلیارد یورو ضرر و سایر هزینهها را ثبت کردند.
پیش از این در اوایل ماه آگوست، روزنامه "وال استریت ژورنال" به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که اقتصاد روسیه در آزمون تحریمهای اعمال شده توسط غرب پس از آغاز درگیری نظامی در اوکراین مقاومت خوبی از خود نشان داده و قدرت خود را به نمایش گذاشته است. این نشریه یادآور شده، روسیه برای مدتی در خصوص واردات ریزتراشه ها مشکل داشت، اما این کشور توانست آن را حل کند و اکنون این توانایی را دارد که روزانه با استفاده از تسلیحات بسیار دقیق خود به مواضع نظامی اوکراین ضربه بزند.
پیش از این، ماکسیم رشتنیکوف، وزیر توسعه اقتصادی روسیه روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که تنها یک اقتصاد واقعا قدرتمند و متنوع مانند روسیه می تواند از تاثیر تحریم های شدید جهان غرب جان سالم به در ببرد. وی بدین ترتیب، به تفسیر برآوردهای بانک جهانی از تولید ناخالص داخلی در برابری قدرت خرید کشورهای جهان در پایان سال ۲۰۲۲ پرداخت. طبق این اطلاعات، روسیه همچنان در بین پنج اقتصاد بزرگ جهان قرار دارد.
وزیر توسعه اقتصادی روسیه افزود: «تنها یک اقتصاد متنوع و واقعا قدرتمند که بر اساس اصول بازار بنا شده است، جایی که مالکان، سرمایه گذاران و رهبران تجاری موثری وجود دارند که واقعاً به توسعه صنایع و کارکنان خود اهمیت می دهند، می تواند از چنین تأثیر تحریم ها جان سالم به در ببرد. روسیه در بسیاری از بازارهای جهانی سهم قابل توجهی دارد و هر گونه تلاش برای "منزوی ساختن" ما محکوم به شکست است. ما آنقدر بزرگ هستیم که نمیتوانیم منزوی شویم و این واقعیت دیگر برای همه آشکار شده است.»
نظر شما