هاشم داداش پور، در پاسخ به پرسشی در خصوص تلاش برای اعزام دانشجویان به کشورهای آفریقایی و تبادل علمی با این کشورها و آوردهای که برای ایران خواهد داشت، گفت: امروز بیشترین همکاری اقتصادی آفریقا با کشورهایی مانند آمریکا، کشورهای اروپایی، چین و حتی ترکیه است.
به گفته معاون وزیر علوم منابع بسیار گستردهای در آفریقا وجود دارد که میتواند به همکاریهای آینده ایران شکل دهد. داداشپور در این رابطه توضیح داد: ۳۰ درصد از کل منابع معدنی دنیا در آفریقاست در حالی که جمعیت آن یک هفتم کل دنیاست؛ پس آفریقا منبع بسیار بزرگی است. ما به آفریقا با توجه به ذهنیتی که خودمان از قبل ساختهایم، میاندیشیم در حالی که ظرفیت و منابع طبیعی و اقتصادی موجود در آفریقا بسیار زیاد است.
داداشپور عنوان کرد: در حال حاضر مبادله اقتصادی بین آفریقا و سایر کشورها بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار است؛ سهم ما در این حوزه ۱.۲ میلیارد دلار است یعنی حدود یک درصد سهم داریم در حالی که میتوانیم سهم بیشتری از این مبادلات داشته باشیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان به شناخت ناکافی از کشورهای آفریقایی در ایران تاکید کرد و افزود: در شناخت کشورهای آفریقا در مقایسه با شناختی که از سایر کشورها داریم دچار ابهاماتی هستیم و برای رفع این ابهامات شناختی، باید اقداماتی انجام داد تا بتوانیم فهم بهتری از این کشورها به دست آوریم.
براساس گفتههای معاون وزیر علوم، آمریکا بیشترین بورسهایش را به آفریقاییها میدهد پس بیشترین شناخت را هم از این منطقه دارند. او در ادامه خاطرنشان کرد: روس ها، ترک ها، چینیها و اخیرا هندیها نیز بیشترین بورسهای خود را به آفریقاییها میدهند. دلیل این کار بهرهمندی از ظرفیتهای طبیعی و اقتصادی آفریقا به نفع خودشان است.
او افزود: قاره آفریقا ۵۴ کشور دارد و بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت دنیا را در خود جای داده و بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار مبادله اقتصادی انجام میدهد. آیا با وجود این اعداد و ارقام، ما نیازمند ارتباط با چنین جغرافیایی نیستیم؟ لازم است از کشورهایی شناخت به دست آوریم که میتوانند قدرت اقتصادی ایران را بالا ببرند همچنین مناسبات اقتصادی آینده را هم تحت تاثیر قرار خواهند داد.
داداشپور ادامه داد: وقتی کشورهای توسعه یافته دنیا چنین روابطی را با آفریقا برقرار میکنند، پس چرا ما نباید از ظرفیت موجود آن هم از طریق تبادل دانشجویی و اعطای بورس استفاده کنیم؟!
نظر شما