مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا گفت: هنرمندانی از ۱۴ استان ایده‌های خود را در قالب‌های مستند و خرده روایت با موضوع شخصیت‌ها یا وقایع مشهد مبتنی بر ویژگیهای هویتی و اجتماعی این شهر ارائه می‌دهند.

هنرمندان ۱۴ استان مشهد را روایت می‌کنند 

به گزارش قدس خراسان، سید میثم موسوی مهر در نشست خبری اولین هم‌آفرینی فیلمنامه رویداد روایت شهر که صبح شنبه ۲۸ مرداد در محل کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در این رویداد چهار روزه که از ۲۸ تا ۳۱ مرداد ماه برگزار می‌شود بیش از ۱۰۰هنرمند از سراسر کشور دعوت شده‌اند تا ایده‌های خود را در قالب‌های مستند و خرده روایت با موضوع شخصیت‌ها یا وقایع مشهد مقدس مبتنی بر ویژگیهای هویتی و اجتماعی این شهر ارائه می‌دهند و علاوه بر انتقال تجربه با بار تعریف مفاهیم مناسب با فیلمنامه خرده روایت و مستند خواهند پرداخت.  

مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا در ابتدای این نشست عنوان کرد: در راستای ارتقای سیمای تصویری مشهدالرضا(ع) مسیری را طراحی کردیم که بتوانیم اثرگذار باشیم و باعث تولید آثار ماندگاری در موضوع هویت مشهد شود. سعی کردیم در رویداد روایت شهر اجزای مختلف این چرخه تولید اثر را کنار هم به صورت هدفمند و قاعده‌مند جمع کنیم. 

وی افزود: ما در تعامل با سازمان‌های متولی تولید آثار فرهنگی از جمله بنیاد فارابی، انجمن سینمای جوان، بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و حوزه هنری انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده‌ایم تا بتوانیم با رویکرد مزیت محوری، در ساخت آثار تصویری روایت‌های مرتبط با مشهد موثر باشیم و با استقبال این مجموعه‌ها نیز مواجه بودیم، در مورد ساخت سوژه‌ها نیز نهادهای مرتبط به صورت ۵۰ درصد مشارکت می‌کنند. 
 
موسوی مهر گفت: همچنین با مجموعه‌هایی نظیر بنیاد شهید و امور ایثارگران، کانون پرورش فکری کودکان، صدا و سیما، آستان قدس رضوی و صندوق نوآوری و خلاقیت نیز که اعلام آمادگی کرده‌اند، در حال مذاکره هستیم. ضمن این که از ورود بخش خصوصی به این موضوع نیز استقبال می‌کنیم. 

مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا تاکید کرد: از منظر سیاست‌گذاری، موضوع زیارت در مشهد برای ما حائز اهمیت است چراکه شکل‌گیری مشهد هم مبتنی بر همین موضوع است ما نیز اصرار داریم این موضوع را به اشتراک بگذاریم و سعی می‌کنیم تولیدکنندگان آثار تصویری را نیز با این نگاه خود همراه کنیم. 

وی یکی از مشکلات مشهد را از دست دادن بخشی از عناصر هویتی خود دانست و گفت: روایت شهر در گام اول تلاش در تثبیت یک خاطره از یکی از عناصر هویتی شهر را دارد. 

موسوی مهر اظهار کرد: سوژه‌های مختلفی که مبتنی بر مزیت‌های مشهدالرضا(ع) طراحی شد و در همین راستا بیش از ۷۵۰ سوژه که قابلیت روایت داشت شناسایی و بازپیرایی شد. این سوژه‌ها در چهار رسته  مستند، خرده روایت، شهربانو(با رویکرد زن و خانواده) و خلاق طبقه‌بندی شدند. 

مدیرعامل موسسه شهرآرا با بیان اینکه این سوژه‌ها را بین هیات انتخاب و سازندگان اثر به اشتراک گذاشتیم بیان کرد: از میان آن‌ها ۶۰ اثر در حوزه مستند و روایت شهر مورد پذیرش قرار گرفت علاوه بر این، انتخاب‌هایی نیز به ما ارائه شد که به دلیل حائز اهمیت بودن، مورد پذیرش قرار گرفت. 

وی افزود: ما در این بخش از رویداد میزبان ۸۰ سوژه هستیم که بیش از ۲۰۰ طرح در مورد آن به دبیرخانه روایت شهر رسیده است. 

موسوی مهر با بیان اینکه از ۱۴ استان از جمله خراسان رضوی، تهران، قم، اصفهان، مرکزی، آذربایجان شرقی، یزد، کرمان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، مازنداران، بوشهر، قزوین و زنجان در این مرحله از روایت شهر، میزبان هنرمندان هستیم خاطرنشان کرد: این نشان از اقبال حوزه کشوری به موضوع ساخت آثار هنری در ارتباط با مشهد دارد. 

روایت‌های رضوی و هنر حماسی مورد حمایت حوزه هنری هستند 

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه حوزه هنری استان در ۲ کلان موضوع «روایت‌های رضوی» و «هنر حماسی» از رویداد روایت شهر حمایت می‌کند، متذکر شد: با توجه به اینکه نگاه‌های استانی نیز برای حوزه هنری حائز اهمیت بوده است، برای شهر مشهد ۲ کلان موضوع را در نظر گرفته که در رویداد روایت شهر درباره آن مشارکت کند. 

مجید عسگری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر و با توجه به ایجاد دبیرخانه هنر حماسی در حوزه هنری خراسان رضوی و برگزاری رویداد «سینما حماسه» در این نهاد، از رویکرد «هنر حماسی» و مرتبط با آن نیز در رویداد روایت شهر حمایت می‌کنیم. 

وی افزود: نخستین موضوع، قصه‌های رضوی و روایت‌هایی است که درباره حضرت رضا (ع) وجود دارد و این موضوع از موضوعات اولویت‌دار برای ما به حساب می‌آید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.