تحولات منطقه

مدیرکل آموزش و پرروش خراسان رضوی گفت: ۲۳۲ مدرسه و حدود ۱۱۰۰ کلاس درس، ۱۰۰ کلاس درس تربیت بدنی و ۲۱۰ اتاق بهداشت در آستانه هفته دولت راه‌اندازی خواهد شد.  

افتتاح بیش از هزار کلاس درس در هفته دولت  
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، ظهر روز دوشنبه ۳۰ مردادماه، نشست خبری مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به مناسبت هفته دولت در مشهد برگزار شد.

مدیرکل آموزش و پرروش استان در ابتدای این نشست از افتتاح ۲۳۲ مدرسه در هفته دولت خبر داد و افزود: در آستانه هفته دولت حدود ۱۱۰۰ کلاس درس و ۱۰۰ کلاس درس تربیت بدنی و ۲۱۰ اتاق بهداشت راه اندازی خواهد شد. علاوه بر این ۸ سالن ورزشی و ۴ استخر در قالب همین پروژه‌ها افتتاح می‌شود. همچنین در این ایام سعی داریم دیدارهای مردمی منظم و ارتباطات تلفنی را با کمک روابط عمومی گسترش بدهیم.

سید امیر شوشتری در ادامه بیان کرد: در جریان طرح بزرگ توانمندسازی فرهنگیان، برای نخستین بار با همکاری دانشگاه فرهنگیان، دوره‌های ضمن خدمت را ویژه مدرسان و مدیران مدارس غیردولتی برگزار خواهیم کرد. این دوره ها در قالب ۶ دوره ۶۰ ساعته برگزار می‌گردد.  ضمن اینکه برای مدیران مدارس دولتی و مدیران ستادی نیز در شهریورماه سال جاری دوره‌های ضمن خدمت برگزار خواهد شد. براساس سیاست جدید آموزش پرورش کلیه دوره های ضمن خدمت توسط دانشگاه فرهنگیان برگزار می‌شود.

وی از رونمایی خدمات گروه‌های جهادی در هفته دولت خبر داد: این گروه‌های جهادی در قالب گروه های فنی، بسیج دانش آموزی و طرح شهید عجمیان در مدارس سراسر کشور خدمترسانی کردند. همچنین افتتاح اولین مرکز مشاوره حل اختلاف خانوادگی زوجین فرهنگی در هفته دولت به همت معاونت پرورشی انجام خواهد شد.

عزل و جابه‌جایی ۱۱۹ مدیر متخلف

شوشتری با اشاره به تغییرات گسترده مدیران مدارس و مدیران مناطق آموزش و پرورش براساس نظام جامع ارزیابی بیان کرد: تاکنون ۱۱۹مدیر در مدارس دولتی به علت تخلف دریافت شهریه از والدین عزل یا جابه‌جا خواهندشد و در همین راستا، ۷۰۰میلیون تومان وجه دریافتی را به والدین بازگرداندیم و بازدیدهای نظارتی خود را به میزان ۳هزار بازدید افزایش دادیم. تمام مدارس دولتی را تحت رصد شدید قرار دادیم و درخصوص این موضوع برخوردهای بسیار جدی داشتیم.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته ۱۳۰زمین چمن مصنوعی به سرانه ورزشی استان اضافه شد و میزان تامین سرانه زمین ورزشی به ۴۰۰درصد افزایش یافت. ضمن اینکه در یک سال گذشته ۱۹۰۰ کلاس درس به استان اضافه شد.

مدیرکل آموزش و پرورش به تجهیز هنرستان‌های استان اشاره کرد و گفت: کاروان‌های تجهیزات ورزشی در ۷هزار و ۳۰۰مدرسه به ارزش ۲۵میلیارد تومان ارسال شد و پنج کاروان تجهیزات هنرستانی هم به ارزش ۸۰میلیارد تومان را به هنرستان‌های استان کردیم و تلاش می‌کنیم ۲ کاروان نیز در هفته دولت ارسال نماییم.

وی درخصوص اقدامات فرهنگی انجام شده در سال گذشته گفت: برگزاری جشن ۶ هزار روزه اولی همراه با خانواده و ۷ هزار جشن تکلیف از جمله اقدامات فرهنگی سال گذشته بود. جشن بهین‌دخت نیز در روز دختر سال گذشته با حضور ۲۵هزار دانش اموز دختر در ورزشگاه رضوی انجام شد.

شوشتری ادامه داد: توسعه متاوزن رشته های فنی را نیز در دستورکار داشتیم و ۴۶.۵ درصد دانش آموزان استان به رشته‌های فنی هدایت شدند. همچنین قرارداد تاسیس ۱۲ هنرستان جوار صنعت نیز منعقد شد و تلاش داریم در سال اینده این مقدار را به حدود ۳ برابر برسانیم. در جشنواره خوارزمی از نظر تعداد شرکت کننده، رتبه اول را داشتیم و ۲۷ رتبه برتر نیز در استان کسب شد.

وی درخصوص همکاری خیرین مدرسه ساز بیان کرد: همکاری خیرین درخصوص تامین اعتبارات ساخت مدارس  در سال جاری به ۳۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید. این مشارکت همواره بین ۲۰ تا ۲۵ درصد اعتبارات را شامل می‌شد که تلاش بر این است که در سال جاری این عدد را به ۳۰ درصد برسانیم.

هیچ تقلب گسترده‌ای در امتحانات نهایی نداشتیم

شوشتری درخصوص انجام تقلب‌ در امتحانات نهایی گفت: هیچگونه تقلب گسترده و سازمان یافته‌ای صورت نگرفته است و فضای برگزاری امتحانات امکان انجام تقلب را نمی‌داد و این یک توفیق بسیار بزرگ برای آموزش و پرورش بود. اما بسیاری از افراد فریب شیادان را خوردند و هزینه سنگینی پرداخت کردند.

وی در پایان از جذب ۹هزار آموزگار و دبیر در سال جاری خبرداد و گفت: حدود ۴هزار نفر از نیروهای بازنشسته نیز در سال تحصیلی جاری به خدمت ادامه می‌دهند. همچنین حدود ۱۰۰۰نفر مربی پرورشی سهم استان از آزمون استخدامی پیش روست که باتوجه گستردگی خراسان رضوی، عدد بسیار کمی است و برای افزایش آن تلاش می‌کنیم.

معدل دانش‌آموزان استان بیشتر از میانگین کشوری

معاون متوسطه آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه این نشست بیان کرد: دومرحله‌ای شدن کنکور یکی از دلایل اعتراضات دانش آموزان بود اما این یک دستور ملی است. یکی دیگر از دلایل اعتراضات دانش آموزان به سختی سوالات امتحانات نهایی برمی‌گشت.

محمود رضایی در ادامه مطرح کرد: کنکور هدف اصلی آموزش و پرورش نیست. بنا نیست همه رتبه برتر شوند و از این رو رتبه برتر برای ما شاخص نیست. با این حال تاکنون وجود تعداد زیادی از رتبه های ۲ و ۳ رقمی برای ما مسجل شده است و جمع بندی نهایی را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

رضایی با اشاره به تصحیح الکترونیکی امتحانات نهایی سال تحصیلی اخیر گفت: ازمون‌های نهایی باتوجه به تاثیری که در کنکور دارند، ملاک و  شاخصه ارزشمندی برای ما محسوب می‌شوند و طبق آمارها، رشد بسیار خوبی در این زمینه داشتیم.  

وی خاطرنشان کرد: در امتحانات نهایی امسال، معدل دانش آموزان خراسان رضوی ۸.۱ درصد نسبت به کل کشور افزایش داشته و همچنین ۱.۱۵درصد افزایش نمرات پایه دروس را شاهد بوده ایم. قبولی پایه نهم نیز از ۸۶.۱۶ از سال ۴۰۱ به بیش از ۹۲ درصد رسیده است

معاون آموزش و پرورش افزود: در راستای عدالت آموزشی، مجوز ۵ دبیرستان نمونه دولتی در کل استان و ۲ دبیرستان دوره دوم صادر شده است. ضمن اینکه در مسابقات علمی پژوهشی سال گذشته، در مجموع ۷۲ رتبه برتر توسط دانش آموزان استان کسب شده است. طرح آموزش برنامه نویسی به دانش اموزان دبیرستان‌های های شبانه روزی نیز اجرایی شده است.

رضایی با توجه به تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور تاکید کرد: متاسفانه در کنکور اخیر، دانش آموزان تاثیر سوابق، به خصوص دروس عمومی را جدی نگرفتند؛ این در حالی است که در کنکورهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ سراسری کشور، بنا است تا تاثیر معدل و سوابق تحصیلی به ۵۰ و ۶۰ درصد افزایش یابد. یکی از دلایل اصلی این مساله مقابله با مافیای کنکور است.

وی در پایان تاکید کرد: اولیا و دانش آموزان بحث دروس عمومی و تاثیر امتحانات نهایی را جدی بگیرند و به صحبت برخی مشاوران و موسسات کنکوری توجه نکنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.