به نظر می‌رسد دور جدید سفرهای دیپلماتیک وزیر امور خارجه ایران به کشورهای منطقه آغاز شده است. در همین راستا، امیرعبداللهیان به سوریه سفر کرده و پس از آن نیز قرار است به لبنان سفر کند.

امنیت و اقتصاد محور رایزنی‌ها با دمشق/ گزارشی از اهداف و اهمیت سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه

به گزارش قدس آنلاین، اهمیت و حساسیت سفر امیرعبداللهیان در حالی است که در هفته‌های اخیر بخش‌هایی از سوریه شاهد عملیات گروهک‌های تروریستی القاعده و داعش بوده و ردپای تحرکات آمریکا در این مسئله مشهود است.

چنان‌که الباشا خبرنگار میدانی سوری درباره حملات اخیر گروهک‌های تروریستی به تسنیم گفته است: «به‌تازگی فرماندهان عالی‌رتبه آمریکایی وارد منطقه شمال شرق سوریه شده‌اند. آمریکا ادعا کرده نمی‌خواهد در عملیات‌ها و تبادل آتش در خاک سوریه نقش‌آفرینی کند؛ اما این‌ها فقط اظهار نظرهای رسانه‌ای است.

در عالم واقعیت، واشنگتن حضور فعالی در سوریه دارد؛ داعش را در منطقه بادیه در شرق سوریه و بقایای داعش را در غرب و شمال غرب سوریه تحریک می‌کند تا علیه ارتش سوریه دست به عملیات بزنند».

تحرکات اخیر آمریکا در شرق سوریه جزو مسائل قابل توجه است 
در همین راستا، سید رضا صدرالحسینی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با قدس درباره اهداف و ضرورت سفر وزیر خارجه کشورمان به سوریه، تصریح کرد: ضرورت همفکری و هم‌افزایی کشورهای عضو جبهه مقاومت، از موضوعات بسیار مهمی است که در سال‌های اخیر از سوی مقامات کشورمان به آن پرداخته شده است. نزدیکی دیدگاه‌ها و چگونگی برخورد با چالش‌ها نیز از دیگر موضوعاتی است که بدون شک باید میان ایران و سوریه مورد توجه و ملاحظه قرار بگیرد. بازگشت سوریه به دامن کشورهای عربی و همچنین پذیرش این کشور به عنوان یکی از اعضای مؤثر اتحادیه عرب، از جمله تحولات مهمی است که نباید از آن غافل ماند.

صدرالحسینی معتقد است: علاوه بر این، در طول دو سال گذشته همکاری‌های مشترک میان ایران و سوریه در حوزه‌های پرشمار اقتصادی با رویش و اقبال قابل توجهی همراه بوده که در ادامه نیز باید شاهد جهش‌های چشمگیری در این راستا باشیم. بنابراین به نظر می‌رسد بخشی از گفت‌وگوها و مذاکرات مقامات وزارت خارجه دو کشور در دیدار اخیر درباره همین موضوع باشد. از سوی دیگر، به‌تازگی تحرکات آمریکا و همپیمانان آن در تنش‌آفرینی و بی‌ثباتی و ناامنی شرق سوریه افزایش یافته؛ بنابراین بررسی و راهکارهای رفع این مسئله نیز می‌تواند به عنوان یکی از موضوعات مهم و قابل پیگیری طرفین مورد توجه قرار بگیرد.

این کارشناس حوزه خاورمیانه گفت: در عرصه اقدامات منطقه‌ای و بین‌المللی نیز بررسی چشم‌انداز همکاری‌ها و نقش‌آفرینی سازنده در میان کشورهای اسلامی می‌تواند از اهداف مذاکرات دو جانبه مقامات ایران و سوریه باشد. راهبردها و نحوه بازیگری دو کشور در نهادهای بین‌المللی اسلامی مانند سازمان کنفرانس اسلامی و یا مقابله با اقدامات ضداسلامی همچون قرآن سوزی را می‌توان از محورهای گفت‌وگوها و اهداف سفر وزیر خارجه کشورمان به سوریه دانست. البته در مجموع باتوجه به نقشه راه سیاست خارجی دولت سیزدهم باید درنظر داشت افزایش همکاری‌ها و توسعه مسائل اقتصادی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین موضوعات مورد گفت‌وگو در سفرهای خارجی امیرعبداللهیان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.