تحولات منطقه

وزیر آموزش و پرورش گفت: متاسفانه در گذشته سند تحول بنیادین به حاشیه رفته بود و یکی از اهداف ما در دولت جدید حرکت در مسیر سند تحول بنیادین است و در حال ریل‌گذاری این حرکت هستیم.

وزیر آموزش و پرورش: سند تحول بنیادین به حاشیه رفته بود/ در حال حرکت در مسیر سند هستیم
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین از زاهدان،  وزیر آموزش و پرورش شب گذشته با حضور در محل دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان با آیت‌الله محامی دیدار کرد و به گفت‌وگو پرداخت.

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در ابتدای این دیدار اظهار داشت: متاسفانه در گذشته سند تحول بنیادین به حاشیه رفته بود و یکی از اهداف ما در دولت جدید حرکت در مسیر سند تحول بنیادین است و در حال ریل‌گذاری این حرکت هستیم.

وی ادامه داد: هدفمند کردن آموزش‌ها گام دوم کار است و در تلاشیم تا رشته‌های مدارس را بر اساس زیست بوم مناطق تعریف کنیم که در سیستان و بلوچستان نیز با توجه‌ به ظرفیت‌های موجود به دنبال تاسیس هنرستان‌های جدید در سطح استان هستیم.

رضامراد صحرایی گفت: متاسفانه در سیستان و بلوچستان با معضل بی‌سوادی و ترک تحصیل مواجه هستیم که با ارائه راهکارهای جدید به دنبال تغییر شرایط هستیم به گونه‌ای که دانش‌آموز ترک تحصیل کرده با بازگشت به مدرسه می‌تواند یارانه مضاعف دریافت کند.

آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان نیز عنوان کرد: سند تحول بنیادین از اسناد مهمی است که همواره به مسئولان آموزش و پرورش استان توصیه کردیم تا اهتمام بیشتری داشته باشند اما متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است و باید از مرکز کشور در این جهت پیگیری و پشتیبانی بیشتری صورت گیرد.

امام جمعه زاهدان افزود: آموزش و پرورش از عرصه‌های مهمی است که متاسفانه به تناسب اهمیت آن کار نکرده‌ایم و شاهد آن نیز حضور برخی از دانش آموزان در اغتشاشات بود که باید تلنگری برای ما باشد تا ترک فعل‌ها، اقدامات نابجا و جهت‌گیری‌های اشتباه را اصلاح کنیم که اینکار نیاز به همت مسئولان در استان و پشتیبانی از مرکز کشور دارد.

وی ادامه داد: کمیته همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش در استان فعال و اقدامات خوبی شروع شده هر چند که هنوز انتظارات تحقق پیدا نکرده و باید از سوی مرکز کشور پشتیبانی لازم صورت گیرد چرا که آموزش و پرورش به دنبال نیروی کارآمد و شایسته است تا به ارائه آموزش بپردازد و از طرفی حوزه‌های علمیه نیز به دنبال زمینه‌ای برای کار هستند و این یک همکاری برد برد برای حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره مبلغان طرح امین اظهار داشت: تنها گسترش کمی مبلغان طرح امین مهم نیست بلکه باید در پذیرش این نیروها سخت‌گیری صورت گیرد و در گام بعد آموزش‌های کاربردی به آن‌ها ارائه شود تا با عملکرد خوب خود موثر واقع شوند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: یکی از مشکلات مهم در آموزش و پرورش استان کمبود معلم است که متاسفانه برخی از لحاظ کیفی نیز در سطح پایین قرار دارند و همین عامل باعث شده تا از لحاظ کیفی در سطح کشور ذیل جدول قرار بگیریم.

وی اذعان داشت: برای حل این مشکل باید به دنبال تربیت و پرورش معلمان جدید و به روزرسانی معلمان موجود باشیم که این به روزرسانی باید هم از لحاظ فنی و مهارتی و هم از لحاظ جنبه‌های فکری و دینی باشد که حوزه‌های علمیه در ارائه آموزش‌های فکری و دینی می‌توانند نقش آفرین باشند.

آیت‌الله محامی بیان داشت: در طول سه سال گذشته همواره به مسئولان آموزش و پرورش استان تاکید کردیم که از فرصت تابستان جهت دانش افزایی و ارتقای سطح فکری و دینی استفاده کنید اما متاسفانه هنوز این‌کار صورت نگرفته و باید توجه داشته باشیم که تاثیرگذاری این آموزش‌ها در چند جلسه امکان پذیر نیست و باید استمرار داشته و در طول سال‌ها به موضوعات مختلف پرداخته شود.

وی ادامه داد: ساخت و ساز مدارس و جذب تعداد بالای معلمان بدون انجام کار کیفی موثر واقع نمی‌شود و باید برای افزایش سطح کیفی معلمان و دانش آموزان برنامه‌ریزی ویژه صورت گیرد.

امام جمعه زاهدان گفت: نیازمندی‌ها در سیستان و بلوچستان بالا و از طرفی ظرفیت‌ها بسیار است و مردم نجیب، صبور و با استعداد هستند اما متاسفانه چون سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته خیلی از استعدادها هدر رفته‌اند.

وی ادامه داد: ساخت مدارس شبانه روزی و تامین وسایل حمل و نقل در مناطق با تمرکز جمعیت از دیگر ملزوماتی است که باید برنامه‌ریزی و مورد اقدام قرار گیرد.

آیت‌الله محامی اظهار کرد: یکی دیگر از نکات مهم در استان افزایش کمی و کیفی مدارس معارف است و طبق گزارش مسئولان آموزش و پرورش در این مدارس متقاضی ثبت نام بالا اما میزان پذیرش بسیار پایین است و این مدارس باید در سطح استان گسترش پیدا کند.

وی افزود: بخش زیادی از جمعیت استان را اهل سنت تشکیل می‌دهند و باید برای آموزش آن‌ها نیز برنامه‌ریزی لازم را داشته باشید.

آیت‌الله محامی بر لزوم گسترش کمی و کیفی از دانشگاه فرهنگیان استان تاکید کرد و گفت: باید در این جهت از ظرفیت سایر دستگاه‌ها در استان استفاده شود که این ظرفیت‌ها تنها در ارائه فضای آموزشی نیست بلکه می‌توان در کنار استفاده از فضای آموزشی از اساتید شایسته سایر دانشگاه‌ها نیز جهت تدریس آموزش‌های عمومی بهره برد و دروس تخصصی توسط اساتید خود دانشگاه فرهنگیان ارائه شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.