به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، شعیب بهمن در خصوص دستاوردهای دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم در دو سال گذشته و تمجید رهبر معظم انقلاب از عملکرد وزارت امور خارجه و دولت سیزدهم، اظهارداشت: یکی از اقدامات خوب دولت در دو سال گذشته بحث پیشبرد سیاست همسایگی بود که متناسب با توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی با همسایگان صورت گرفت.
وی افزود: دولت بنای کار خود را بر آن گذاشته که بتواند روابط اقتصادی با کشورهای همسایه را تا حد بسیار زیادی گسترش بدهد و در این مسیر توفیقات قابل توجهی را هم به دست آورده است.
این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: روابط با برخی از همسایگان در دولت سیزدهم به لحاظ اقتصادی دو یا چند برابر شده که این موضوع اهمیت ویژهای دارد به خصوص که در سالهای گذشته توسعه سیاست همسایگی، سیاست کاملاً مغفول در حوزه سیاست خارجه ایران بوده است.
بهمن بیان کرد: این موضوع به هر حال در این دولت به خوبی پیگیری شده و این امید وجود دارد که همچنان ظرفیتهای فیمابین ایران و همسایگان بتواند در سالهای آتی توسعه پیدا کند.
وی بیان کرد: همه همسایگان ایران دارای ظرفیتهای قابل توجهی هستند ضمن اینکه خود ایران هم ظرفیتهای بسیار زیادی دارد، بنابراین کشورهای منطقه میتوانند با یکدیگر همکاری کنند و از این طریق هم مناسبات اقتصادی را پیش ببرند و هم گام مهمی در راستای ثبات و امنیت منطقه بردارند.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: اقدام حائز اهمیت بعدی دولت که در راستای سیاست همسایگی میگنجد بهبود مناسبات سیاسی با برخی از کشورهایی است که در سالهای گذشته روابط با آنها به دلایل مختلف دچار چالش یا تنش شده بود که نمونه بارز آن را میتوانیم در بهبود مناسبات سیاسی با کشورهای حوزه خلیجفارس مشاهده کنیم.
بهمن ادامه داد: یعنی تنشها یا اختلافاتی که با برخی از کشورهای منطقه وجود داشت، مدیریت شده و با برخی دیگر مانند عربستان سعودی که روابط دو طرف به پایینترین سطح ممکن تنزل داده شده بود این روابط از سر گرفته شده است که امتیاز و گام مثبت به شمار میرود.
وی تصریح کرد: در عین حال مذاکرات و رایزنیهایی که با سایر کشورهای مهم مانند مصر وجود دارد نشان میدهد که به توافق رسیدن در این حوزه با قاهره در دسترس است و به احتمال زیاد در آینده نزدیک رخ میدهد، گام مهم دیگر به شمار میرود.
این کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: در همه سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی روابط تهران و قاهره از حیث سیاسی و دیپلماتیک در پایینترین سطح قرار داشته و اعزام سفیر و بازگشایی سفارتخانهها میتواند اتفاق بسیار جدی در روابط ایران با کشورهای عربی محسوب شود.
بهمن افزود: اقدام مهم و خوب بعدی دولت سیزدهم مشارکت در نهادهای منطقهای و تلاش برای مشارکت در نهادهای منطقهای و بینالمللی مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاریهای شانگهای و گروه بریکس بوده است.
وی ادامه داد: همه این موارد ضمن اینکه موجب پیشبرد و توسعه روابط ایران در ابعاد مختلف با کشورهای عضو در این گروهها و نهادها شده، باعث ارتقای منزلت و جایگاه ایران در سطوح منطقهای و بینالمللی شده است. این اقدام هم سیاست خوبی بوده که از سوی دولت سیزدهم اتخاذ شده و پیش رفته است.
این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: در عین حال مذاکراتی هم که با طرفهای غربی بهویژه آمریکاییها وجود داشته منجر به آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف مانند کره و عراق شده نیز حائز اهمیت است و گام مثبت در راستای استیفای حقوق ملت ایران به شمار میرود.
بهمن بیان کرد: این نکته که دولت از طریق مذاکره توانسته اقدامات مهمی را در این حوزه انجام بدهد که تاثیرات اقتصادی خود را در فضای اقتصادی داخل کشور خواهد داشت. در مجموع اگرچه انتقاداتی به سیاست خارجی دولت وجود دارد اما دولت تلاش کرده که دیپلماسی فعالی را در حوزه سیاست خارجی به پیش ببرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تعداد دیدارها و سفرهای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به سایر کشورها و همچنین تعداد سفرها و ملاقاتهای سران سایر کشورها از ایران نشان میدهد که تلاش شده که دیپلماسی فعال در دو سال گذشته پیگیری شود و پیش برود.
نظر شما