تحولات لبنان و فلسطین

۱۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲
کد خبر: 913429

وزیر آموزش و پرورش گفت: با مسائل فراوانی مواجه هستیم اما در حوزه اجتماعی دو مساله مهم ما معاد و توحید هستند.

دو مسئله مهم آموزش و پرورش در سند تحول

رضامراد صحرایی؛ در آئین افتتاحیه دوره توانمندسازی استادان دانشگاه فرهنگیان که صبح شنبه در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، با گرامی‌داشت‌یاد و خاطره شهدای ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷، به نقش سند تحول بنیادین در توانمندسازی فرهنگیان و اساتید این دانشگاه پرداخت و گفت: اگر نقش سند را در ایجاد تحول ندانیم، نمی‌توانیم در اجرایی سازی آن نقش آفرینی صحیحی داشته باشیم. باید آگاه بود که عضویت در هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان متفاوت با عضویت در باقی هیئت‌های علمی است که در دانشگاه‌های دیگر وجود دارد؛ چرا که شما معلم تربیت می‌کنید.

وی افزود: دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان قرار است در آینده این کشور اثرگذار باشد. همه چیز مشخص است و راهی که برای او ترسیم شده باید درک شود که این درک مقدمه تحول خواهد بود.

صحرایی با اشاره به اینکه معلم عامل تحقق سند تحول بنیادین است، عنوان کرد: با مسائل فراوانی مواجه هستیم اما در حوزه اجتماعی دو مساله مهم ما معاد و توحید هستند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: اگر کسی به صورت راستین به این دو موضوع اعتقاد داشته باشد، کار خود را به نحو احسن انجام می‌دهد و مسئولیت‌پذیر و حقیقت‌جو خواهد بود. باید دانش‌آموزان را به نحوی تربیت کرد که این مسئولیت‌پذیری در بین آن‌ها نهادینه شود؛ همچنین هنگامی که دانش‌آموز و معلم حقیقت‌جو باشند دیگر با یک پیام بی‌اعتبار در فضای مجازی، جنب و جوشی رخ نمی‌دهد.

صحرایی ادامه داد: همچنین مواردی مانند ظلم‌ستیزی، شجاع بودن، ایثارگری، جهادگری، وطن‌دوستی نیز باید در بین معلمان نهادینه شود تا این مفاهیم به دانش‌آموزان منتقل شود، مفاهیمی که همگی در سند تحول بنیادین نیز به آن اشاره شده است.

وی خاطرنشان کرد: جهانی اندیشی، اراده، ولایتمداری، خودباوری، اعتماد به نفس، امانتداری، خلاقیت، کارآفرینی و… نیز از دیگر مفاهیمی است که در زمره مأموریت‌های معلمان قرار می‌گیرد.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه معلمانی ایثارگر، جهادگر و ولایتمدار تحت نظر اساتید انقلابی باید تربیت شوند، گفت: مأموریت بزرگی بر دوش اساتید دانشگاه فرهنگیان قرار دارد. هرکسی که بخواهد ۱۰ سال دیگر کشورش را ببیند، باید به مدارس نگاه کند، اما اگر واقعیت را بگوییم قبل از آن باید به مراکز تربیت معلم نگاه بیاندازد.

صحرایی ابراز کرد: باید به مدرسه بازگردیم و احیای مدرسه در دستور کار قرار گیرد. احیای مدرسه دارای چند مؤلفه است اما بنیادی‌ترین آن‌ها معلم است که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه کلید واژه طلایی دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه آینده است، عنوان کرد: مقیاس آینده‌نگری به میزان توجه مدیران کشور به آموزش و پرورش گره خورده است. باید باور داشته باشیم به هدف دانشگاه فرهنگیان که تربیت افرادی است که قرار است آینده‌سازان ایران را تربیت کنند.

وزیر آموزش و پرورش با خاطرنشان کردن این موضوع که معلمان به نحوی آموزش می‌دهند که آموزش دیده‌اند، اظهار کرد: باید بیشتر و با دقت اقدام به تربیت معلم کرد، در نتیجه استادان باید روش‌های سنجش، آموزش و پرورش نوین را فرا گیرند و به دانشجو معلمان منتقل کنند. باید فرصت‌سازی انجام شود تا انگیزه به وجود بیاید.

صحرایی در پایان با تاکید بر اینکه معلم انقلابی متعصب نیست و نخواهد بود، خطاب به حاضران گفت: این معلم بصیر است، به گذشته نگاه می‌کند و آینده‌ساز نیز است. تربیت معلم انقلابی مسئله مهمی است که نیاز به دلبستگی استادان به فضای تربیت معلم دارد. دلبسته به دانشگاه فرهنگیان باشید و معلمانی تربیت کنید که به هویت ملی و دینی خود افتخار کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.