به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، در این نشست که همزمان با اختتامیه هشتمین اجلاسیه بین المللی «مجاهدان در غربت» در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد، سید محمد حسینی محورهای پنجگانه نقش پارلمانهای مقاومت در مقابله با نظام سلطه جهانی به ویژه تحریمهای ظالمانه، نقش پارلمانهای مقاومت در دفاع از ملت فلسطین، آزادی قدس شریف و مقابله با رژیم صهیونیستی، نقش پارلمانهای مقاومت در وحدت جبهه مقاومت، نقش پارلمانهای مقاومت در تقویت و توسعه گفتمان جبهه مقاومت و نقش پارلمانهای مقاومت در مقابله با اهانت به مقدسات را، برای بحث و تبادل نظر مطرح کرد.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس در ادامه اهمیت توجه به دیپلماسی پارلمانی در کنار دیپلماسی رسمی و دولتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در گذشته نیز پیشگام چنین رویدادهایی بوده است. برای نمونه دبیرخانه دو سازمان مهم پارلمانهای آسیایی و کشورهای اسلامی در تهران دایر شده است که فراکسیون مقاومت میتواند از این ظرفیت ها و تجارب استفاده کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: فراکسیون پارلمانهای کشورهای جبهه مقاومت نباید فقط به کشورهای اسلامی محدود شود و لازم است گستره آن کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا را که در مقابل سیطره نظام سلطه ایستادگی میکنند، نیز شامل شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین یاد و خاطره مرحوم دکتر شیخ الاسلام دیپلمات فعال انقلابی و نماینده پیشین مجلس را که نقش مهمی در انسجام جبهه مقاومت در لبنان، فلسطین و سوریه ایفا کرد، گرامی داشت.
در این نشست تعدادی از نمایندگان از کشورهای حاضر در نشست در سخنانی دیدگاهها و پیشنهادات خود را در خصوص محورهای اصلی نشست مطرح کردند. تجلیل از شخصیت سردار حاج قاسم سلیمانی در ایجاد و انسجام جبهه مقاومت در منطقه، لزوم ترسیم نقشه راه برای حمایت از فلسطین از سوی فراکسیون، ادامه جهاد سیاسی و نظامی تا رسیدن به پیروزی نهایی، لزوم به رسمیت شناخته شدن حضور نیروهای دفاع وطنی در مجلس سوریه، ضرورت تشکیل دبیرخانه دائمی فراکسیون برای پیگیری مباحث مطرح شده، تشکیل ارتش قوی و مجلس مشترک بین کشورهای جبهه مقاومت، تحریم اقتصادی کشورهایی که از اهانت به قرآن حمایت میکنند و تقویت رسانه جبهه مقاومت از جمله مهمترین محورهایی بود که از سوی نمایندگان ایران، عراق، سوریه، لبنان و فلسطین مطرح گردید.
در پایان این نشست، دکتر اکبری سفیر کشورمان در سوریه، بیانیه پایانی نشست را به شرح زیر قرائت کرد:
۱_ شرکت کنندگان ادامه و استمرار نشست های پارلمانی را ضروری دانستند.
۲- شرکت کنندگان بر دفاع از ملت فلسطین و آزادی قدس شریف تا نابودی رژیم جعلی صهیونیستی تاکید کردند.
۳-نمایندگان مقاومت به ادامه مبارزه علیه زیادی خواهی نظام سلطه به ویژه در خصوص همکاری و قانونگذاری علیه تحریمهای ظالمانه تاکید کردند.
۴- نمایندگان پارلمانهای کشورهای جبهه مقاومت بر ادامه همکاری و مبارزه با جریانهای تکفیری و مخالفت با جریانهای عادی سازی و سازش تاکید کردند.
۵- نمایندگان نشست ارتباط و همکاری با کشورهای مقاومت در اقصی نقاط جهان به ویژه در امریکای لاتین و کشورهای افریقایی را ضروری دانستند.
۶- نمایندگان مقاومت بر ادامه مخالفت با اشغالگری و حمایت از کشورهای تحت ظلم نظام سلطه و رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
۷- شرکت کنندگان در نشست بر همکاریهای مشترک در حوزه قانون گذاری در جبهه دفاع از کشورهای مقاومت، احزاب، شخصیتها و نخبگان مقاومتی در سطح جهان و اعلام موضع نسبت به جنایات نظام سلطه تاکید کردند.
۸-شرکت کنندگان با تاکید بر اینکه موضوع فلسطین مهمترین موضوع جهان اسلام است حمایت خود را از مبارزات نیروهای مقاومت فلسطین، قیام مردم فلسطین و جوانان فلسطینی اعلام کردند.
۹- شرکت کنندگان بر بهرهگیری از ظرفیت بالای تجمعات بزرگ اسلامی مانند حج و اربعین برای تبیین گفتمان مقاومت تاکید کردند.
۱۰- شرکت کنندگان در همایش، از بیتفاوتی سازمانهای بین المللی نسبت به ستم مسکبران عالم اعلام انزجار کرده و از تلاش همه جانبه برای مبارزه علیه تحریمهای ظالمانه و اقداماتی مثل راه اندازی کشتی صلح از کشورهای اسلامی به کشورهای تحت تحریم استقبال کردند.
۱۱-شرکت کنندگان ضرورت تهیه نقشه راه برای همکاریهای مشترک در حوزه دیپلماسی پارلمانی جریان مقاومت را با ایجاد دبیرخانه دائمی مشترک براساس چشم انداز ایجاد پارلمان کشورهای مقاومت یادآور شدند.
۱۲- شرکت کنندگان انزجار خود در خصوص اهانت به مقدسات به ویژه اهانت به قرآن کریم را ابراز داشته و پشتیبانی خود از تحریم های لازم علیه دولتهای حامی قرآن سوزی را اعلام کردند.
۱۳- شرکت کنندگان بر حمایت از نقش نیروهای مردمی در حمایت از جریان مقاومت به ویژه عزیزانی که در میدان نبرد با دشمن مشارکت داشتند تا خروج امریکا از منطقه و نابودی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
۱۴ _ شرکت کنندگان ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نشست ، با تشکیل نشست بعدی در کشور دیگری براساس درخواست آن کشور موافقت کردند.
نظر شما