به گزارش قدس آنلاین؛ ستاد مدیریت بحران شهرستان آستارا طی نشستی با حضور دستگاههای اجرایی و خدماترسان برگزار شد و آخرین جزئیات آمارها و ارزیابیهای کارشناسی ضمن ارائه گزارشی مورد بررسی قرار گرفت.
محمدرضا شهابزاده، فرماندار آستارا در این نشست با تاکید بر لزوم توجه به کیفیت در کنار کمیت پخت نان در آستارا اظهار کرد: نظارتها تشدید شود تا فرصت سوءاستفادههای احتمالی از فضای موجود گرفته شود؛ کیفیت نان کمی پایین آمده در حالی که گزارشها حاکی از آن بوده کیفیت گندم مطلوب است.
فرماندار آستارا با بیان اینکه پیگیریهای معاون اول رئیس جمهور و استاندار گیلان مسیر خیلی خوبی را باز کرده است، افزود: دولت در پی حمایت از آسیب دیدگان است اما باید تعداد دقیق واحدهای صنفی و تولیدی آسیب دیده و میزان خسارتها در حوزههای مختلف به صورت مستند مشخص باشد.
وی ادامه داد: برنامهای که برای آستارا در نظر گرفته شده، تاکنون در سایر نقاط انجام داده نشده است، در بحث بررسی و تخمین خسارتها و بازسازی، تیمی سهنفره از هلال احمر، بنیاد مسکن و گروههای جهادی آمار مورد نظر را احصا کنند و همچنین کمیتهای از دستگاههای مربوطه برای بررسی و صدور مجوزهای لازم به منظور برداشت مصالح از سوی دستگاههای مختلف جهت استفاده در پروژههای در دست اجرا تشکیل شود.
شهاب زاده با تاکید بر اعلام سریع قطعیها تصریح کرد: دستگاههای خدمترسان سریعاً قطعیها را اعلام کنند تا مردم هم فوری مطلع شوند و حتماً خودشان پای کار بیایند تا فرصت برای ارائه روایتهای دیگر و سو استفادههای احتمالی فراهم نشود.
وی با اشاره به برخی برداشتهای غیراصولی از رودخانهها گفت: باید رودخانهها ساماندهی شود و البته این آمادگی وجود دارد که برای تهاتر مصالح در اختیار بنیاد مسکن قرار بگیرد که البته باید نظم داشته باشد و از برداشت بی رویه جلوگیری کرد.
بازدید و بررسی خسارت ۱۱۳۶ واحد مسکونی
مهدی گرویان، مدیر بنیاد مسکن شهرستان آستارا در ادامه این نشست با اشاره به میزان خسارتهای ناشی از سیل در حوزه مسکن گفت: در بخش نظارت و ارزیابی بازدید از یک هزار و ۱۳۶ واحد مسکونی انجام شده است که ۸۴۲ مورد در ۲ شهر و ۲۹۳ مورد در ۲۱ روستا بوده است که شامل ۷۵۸ مورد آستارا و ۸۵ مورد لوندویل، ۱۱۴ مورد بخش مرکزی و ۱۷۹ مورد لوندویل و بیشترین میزان تخریب نیز در کانرود و سیبلی به ترتیب با ۶۸ و ۴۹ مورد بوده است.
وی ادامه داد: ۷۸۵ مورد معیشتی مسکونی و ۱۲۷ مورد تجاری و بقیه واحدهای بازدید شده صرفاً مسکونی بودند، همچنین ۲۵۰ پرونده آماده با تمام مشخصات موجود است، ضمن اینکه پروندهها حتی بدون قبض برق به نام فرد توسط بنیاد مسکن مورد پذیرش قرار گرفته و آمارها بروز و منطبق با جی پی اس است.
از بین رفتن ۱.۶ هکتار شالیزار در آستارا
حقیقت میرزایی، مدیر جهاد کشاورزی آستارا نیز در این نشست گفت: از حدود سه هزار و ۲۰۴ هکتار شالیزار، ۳۳۶ هکتار دچار آبگرفتگی شده و ۱.۶ هکتار کاملاً از بین رفته بود که با توجه به لیستی که دهیاران و بخشداران تهیه کرده و مراجعاتی که مردم به ما میکردند، کارشناسان جهاد کشاورزی برای راستی آزمایی با برنامه زمانبندی بازدیدهایی از باغات آسیب دیده بعمل آوردند و میزان خسارتهای وارده را به تفکیک برآورد کردند.
وی در مورد افراد جامانده از اعلام خسارت گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی به صورت میدانی از نقاط سیل زده بازدید دارند اما اگر افراد خسارت دیده از سیل آستارا جامانده اند، میتوانند به اداره جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
وی با اشاره به توزیع مرغ در مناطق آسیب دیده بیان کرد: در راستای تنظیم بازار نیز از روز گذشته توزیع ۲.۵ تن گوشت مرغ با قیمت مصوب در مناطق سیل زده کانرود، سیبلی و باغچه سرا آغاز کردیم که این مرغها به صورت محله محور توزیع میشود و با استقبال خوبی از سوی مردم روبه رو شده است.
میرزایی همچنین با اشاره به مسئله قطعی آب گفت: در حوزه آرد و نان نیز با توجه به شرایط قطعی آب، از گذشته به نانوایان اطلاع داده شد که آب مورد نیاز خود را ذخیره کنند که مشکلی در ارائه خدمات به مردم نداشته باشند.
ثبت ۱۱۷ واحد تجاری آسیب دیده در سیل اخیر
محسن آهنی، رئیس اداره صمت آستارا در این نشست گفت: هماهنگی لازم جهت تأیید برداشت مصالح مورد نیاز برای اجرای برخی پروژهها از سوی دستگاههای اجرایی انجام شد و همچنین یک دستگاه بیل مکانیکی زنجیری که در شهرستان کمیاب است، با هماهنگی یکی از معادن در اختیار شهرداری لوندویل قرار گرفت.
وی با اشاره به اقدامات صمت در خصوص خودروهای آسیب دیده نیز گفت: حدود ۵۰ دستگاه خودرو در پارکینگهای سایپا و ایران خودرو وجود دارد، بیشتر خودروهای آسیب دیده بروز با سیستمهای برقی است که میزان خسارتها در این خصوص بالا است.
آهنی ادامه داد: حمل خودروهای آسیب دیده به صورت رایگان انجام و راههای کمک به مالکان این دسته از خودروها نیز بررسی، جمع بندی و ارائه شد که نیازمند پیگیری از سوی ستاد مدیریت بحران و هیأت دولت است، در بحث خسارت وارده به واحدهای تجاری نیز تا کنون ۱۱۷ واحد ثبت شده است.
لزوم تعویض و اصلاح شبکه برق آستارا
بهزاد محمودی، مدیر امور توزیع برق آستارا در این نشست گفت: با توجه به شرایطی که شبکه و تأسیسات برق در گرما و سرما داریم همواره در شرایط بحران قرار داشته و آمادهباش هستیم.
در هنگام حادثه برق ۱۲ هزار مشترک قطع شد که در همان باران شدید بلافاصله نیروها اعزام و کار را آغاز کردیم و در همان ۲ روز اول برق اکثر مشترکین وصل شد.
مدیر امور برق آستارا با بیان اینکه شبکه تعادل خود را از دست داده و آسیب دیده که در نقاطی خودش را نشان میدهد افزود: به هر حال پایه خدمات و توسعه است و باید در تخصیص اعتبارات مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانیم فکری به حال آستارا و تعویض و اصلاح شبکه بکنیم.
۲ مدرسه در حادثه سیل آسیب دیدند
بیژن خالقوردی پور، مدیر آموزش و پرورش آستارا در این نشست اظهار کرد: ۲ مدرسه در حادثه سیل آسیب دیدند که یکی از مدارس پس از هماهنگی با فرماندار تخلیه شد و در حال ترمیم است و مدرسه شهید مصطفی خمینی عباس آباد نیز محوطه اش تقریباً درست شد اما حصارهای آن ریخته است در سایر مدارس نیز با کمک گروههای جهادی اقدامات لازم انجام شد.
مدیر آموزش و پرورش آستارا همچنین از اعلام آمادگی یکی از خیرین برای تبدیل مدرسه کانکسی موجود در بالادست روستای کانرود به مدرسه ۳ کلاسه خبر داد و افزود: تنها یک مدرسه کانکسی دیگر در شهرستان داریم که امیدواریم آن را هم با کمک خیرین جمع و تبدیل کنیم.
تأمین ایمنی ۹۹ درصدی پل سفیر امید
میثم الوانپور، شهردار آستارا نیز در این نشست با اشاره به اقدامات شهرداری آستارا در سیل اخیر گفت: یکی از اقدامات مهم شهرداری آستارا تشکیل ستاد بحران پیش از حادثه اطلاع رسانی و هشدار به مردم و مسافران مبنی بر در پیش بودن سیل از طریق بلندگو در سطح شهر انجام شد.
شهردار آستارا به انجام لایروبی ۴ کیلومتر از رودخانه مرکزی شهر اشاره کرد و گفت: این اقدام پس از سالها در آستارا انجام شد که اگر صورت نمیگرفت قطعاً اتفاقهای شدیدتری را بر اثر سیل شاهد بودیم.
وی همچنین به اقدامات شهرداری پس از وقوع سیل اشاره کرد و گفت: پس از سیل بیش از ۵۵ هزار قرص نان لواش، ۷۷ هزار و ۵۰۰ بطری آب معدنی و ۲۰ هزار ظرف یک بار مصرف پلاستیکی در کنار چکمه پلاستیکی و تی و غیره بین مردم توزیع شد، شست و شوی معابر و منازل مردم و هماهنگی با یک قالیشویی برای شست و شوی فرشها و موکتهای شهروندان از دیگر اقدامات بود.
الوان پور با اشاره به اقدام شهرداری در خصوص ایمن سازی پل تخریب شده سفیر امید بیان کرد: با سنگ چینی زیر پایه شمالی پل سفیر امید و بتن ریزی روی پایههای اصلی و تزریق بتن آماده ۹۹ درصد از این گوشواره تا حدودی ایمن شد اما قرار بود تثبیت پل سفیر امید، گوشواره و دیواره حفاظتی سریعتر پیگیری شود.
وی با بیان اینکه ۱۰ هزار تن مصالح برای تثبیت پل سفیر امید نیاز است، افزود: ۳ هزار تن آماده و یک و نیم میلیارد تومان هزینه داشت؛ سنگ چینی و تثبیت دیوارهها در بخشهایی از رودخانه که جداره اش ریزش داشت.
شهردار آستارا ادامه داد: شناسایی محلهای سیل زده و جمع آوری اطلاعات سیل زدگان از دیگر اقدامات شهرداری آستارا بود.
مواد زنی دلیل بوی نامطبوع آب در آستارا
امین شهری سا، مدیر آبفای آستارا در این نشست با اشاره به دلایل کدورت، بوی نامطبوع و قطعی دوباره آب گفت: پس از سیل کل شبکه آب شهری و روستایی باید شست و شو میشد و در این مدت فقط کیفیت آب را به سطح بهداشتی میرساندیم که با عجله بهره برداری و وارد شبکه کردیم.
وی افزود: بر همین اساس مواد زنی در آب داشتیم که کدورت آب بالا بود با توجه به اینکه در مواقع بحران میزان مواد زنی به حداکثر خود میرسد و آثار بوی نامطبوع آب به دلیل وجود همان مواد در آب است ولی روز به روز زلالی آب به حدی میرسد که نیاز به مواد زنی نداشته باشیم
شهری سا به دلیل قطعی آب اشاره کرد و گفت: شکستگی لوله اصلی توسط پیمانکار راه آهن در مسیر دلیل قطعی آب بود و عمده قطعی جنوب شهر بود که از عباس آباد و در نهایت حتی شهرک مهدی را هم شامل میشد.
دریافت مجوز احداث پایگاه امداد کوهستانی در آستارا
بابک حیدرزاده، رئیس هلال احمر آستارا نیز در این نشست از دریافت مجوز احداث یک پایگاه امداد کوهستانی به صورت شفاهی خبر داد و گفت: اکنون برای استقرار تجهیزات، خودروی آمبولانس و ست نجات ۲۰۰ متر زمین نیاز است.
رئیس هلال احمر آستارا با تاکید بر پیگیری مسئولان در این رابطه گفت: با توجه به موافقت صورت گرفته در صورت پیگیری مسئولان، شرایط برای راه اندازی این پایگاه امدادی مهیا است.
پاییز پربارشی در راه است
فردین فرتوت نیا، رئیس اداره هواشناسی آستارا در این نشست گفت: بررسی نقشهها نشان میدهد که رویداد خاصی نخواهیم داشت و اگر هم بارشی اتفاق بیافتد در حد معمول خواهد بود و در بارشهای امروز و فردا هم پیش بینی میشود که مناطق جنوب شرقی استان بیشترین بارش را داشته باشد.
رئیس هواشناسی آستارا با بیان اینکه پاییز پر بارشی را خواهیم داشت، گفت: تغییرات احتمالی در سریعترین زمان ممکن اطلاع رسانی میشود.
وی با اشاره به تأثیرات ناشی از النینو گفت: وارد تأثیرات ناشی از النینو شدیم و چنان که بررسیها نشان میدهد، فصول بارشی ما از مهر تا دی بالاتر از نرمال خواهد بود و امسال بارشهای پاییزی نرمال و فراتر از نرمال را در نقاط مختلف شاهد میشویم.
فرتوت نیا با اشاره به ذخیره برفی زمستان امسال در شمال کشور ادامه داد: از نظر ذخیره برفی سواحل شمال کشور نرمال و پایینتر از نرمال را خواهند داشت ولی نقاط کوهستانی ذخیره برفی خوبی را خواهند داشت.
نظر شما