تحولات منطقه

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: آب شرب تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا سه سال آینده تامین می‌شود.

آبرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا سه سال آینده
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، آئین افتتاحیه ۱۲۶۳ طرح عمرانی و محرومیت زدایی در استان خراسان رضوی، روز دوشنبه ۱۰ مهرماه در شهرستان زاوه برگزار شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان زاوه در ابتدای این مراسم ضمن تبریک و تهنیت ایام ولادت نبی اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: شهرستان زاوه با وسعتی برابر با ۲ هزار و ۴۳۸ کیلومتر مربع و وجود بیش از ۸۳ آبادی در جنوب خراسان واقع شده است. شهرستانی ولایی که از ابتدای انقلاب نقش مؤثری ایفا کرده‌است. وقتی انقلاب اسلامی در تربت حیدریه ۴۴ روز زودتر به وقوع پیوست، زاوه نقش مهمی ایفا کرد. مردم زاوه در دوران دفاع مقدس و ناامنی‌ها، بیش از ۲۶۲ شهید نثار نظام کردند و بیش از ۱۶۰۰ رزمنده دفاع مقدس در این شهرستان زندگی می‌کنند.

سرهنگ پاسدار حسن فرستاده افزود: شغل مردم زاوه اغلب کشاورزی و دامداری است. زاوه شهرستانی با بافت روستایی است که ۸۶ درصد ساکنان آن روستایی هستند.

وی با اشاره به اینکه این شهرستان در گیر آسیب‌های اجتماعی است بیان کرد: خدمات بسیار زیادی از سوی نظام مقدس جمهوری اسلامی در این شهرستان صورت گرفته است. در هفته دولت نزدیک به هزار میلیارد میلیارد تومان به این شهرستان توجه شده است و مردم زاوه با وجود تمام مشکلات، در تمام مباحث سیاسی و نظامی همراهی بسیار خوبی با انقلاب داشتند. امروز، از حدود ۸۴ هزار نفر جمعیت زاوه، حدود ۴۰ درصد تحت پوشش نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد است. از مجموع ۲۰ هزار خانوار، غریب به ۷ هزار خانوار تحت پوشش قرار گرفتند.

فرستاده ادامه داد: ۱۰۵ گروه جهادی در شهرستان تشکیل شده و سال گذشته بیش از ۳۰۰ تن سیمان رایگان و در سال جاری نیز ۲۰۰ تن سیمان در اختیار حوزه‌های مقاومت قرار دادیم تا کار جهادی تسهیل شود. در دوران کرونا نیز بیش از ۴۰ هزار بسته معیشتی توسط نهادهای حمایتی سطح شهرستان توزیع شد.

فرستاده با اشاره به حضور ۱۷ گروه جهادی از دانشگاه‌های سطح تهران در شهرستان زاوه ادامه داد: این گروه‌ها خدمات شایسته‌ای در شهرستان چه در موضوعات فرهنگی و چه در موضوعات عمرانی انجام دادند که نسبت به سال‌های گذشته بسیار ویژه بود. در بحث اقتصاد مقاومتی نیز در ۴ سال اخیر به کمک همکاران، براساس منویات رهبری ۱۰۲ صندوق قرص الحسنه راه اندازی کردیم که حدود ۶ هزار نفر عضو دارد. سرمایه در گردش این صندوق‌ها ۲۵ میلیارد تومان است و تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ وام کارگشایی، معیشتی و… به اعضا پرداخت شده است. نزدیک به ۸۰۰ میلیون تومان نیز کمک خیرین به صندوق‌ها جذب شده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان زاوه مطرح کرد: در بحث وام بسیج سازندگی در تبصره ۱۶، تاکنون به ۱۴۰ نفر به ارزش ۱۲ میلیارد در حوزه اشتغال وام داده شده است. انتقال آب شرب به چخماق نیز توسط بسیج سازندگی ناحیه انجام شده که جای تقدیر و تشکر فراوانی دارد.

تلاش برای رفع تنش آبی در روستاهای خراسان رضوی

فرماندار شهرستان زاوه در ادامه این مراسم گفت: شهرستان زاوه انقلابی بودن خودش را در مقاطع مختلف اثبات کرده است. در ایام ۹ دی، روستاهای شهرستان خصوصاً از بخش سلیمان مجسمه شاه را به پایین کشیدند و در دوران دفاع مقدس نیز حضوری فعال داشتند که حدود ۳۰۰ جانباز و آزاده گواه این واقعیت است.

محمد وفایی نژاد ادامه داد: با وجود این ظرفیت‌ها زاوه متأسفانه به عنوان شهرستان کم برخوردار شناخته می‌شود. ضمن حمد و سپاس بر دستاوردهای انقلاب، در عین حال باید تلاش شود با همت مسئولان انقلابی، این صفت نازیبای محرومیت از این شهرستان جدا شود.

وی با اشاره به اینکه در سایه وحدت و همدلی خوب بین مسئولان در این دو سال، بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان پروژه شروع شده است گفت: در حوزه آسفالت روستایی ۵۵ روستا با وسعت ۳۰۰ هزار مترمربع به لطف خدا آسفالت شدند. در حوزه آبفا، بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان پروژه در این دو سال اجرا شده است. همچنین ۳ سالن ورزشی و ۵ چمن مصنوعی افتتاح شده و ۱۲ چمن مصنوعی و ۵ سالن در حال اجراست. اتفاقات خوبی شروع شده که با وحدت و همدلی مردم و تلاش و زحمات مسئولان شاهد اتفاقات بهتری خواهیم بود.

وفایی نژاد بیان کرد: تمنا دارم مسئولان در حوزه آبفا یار و مددکار ما باشند. در تابستان گذشته در روستای ساق ما تنش آبی و جیره بندی آب را داشتیم. با همکاری‌های صورت گرفته ۲.۵ کیلومتر خط آبرسان اجرا شده تا انشالله در تابستان آینده شاهد تنش نباشیم.

آبرسانی به ۱۰ هزار روستا با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد

مدیرکل آبفای استان خراسان رضوی با حضور در مراسم افتتاحیه پروژه‌های محرومیت زدایی شهرستان زاوه گفت: امروز با حرکتی جهادی و تلاش روزافزون، شاهد به ثمر رسیدن یکی از پروژه‌های بزرگ استان هستم که مردم از آن بهره مند می‌شوند. در دولت سیزدهم حرکت ویژه‌ای با محوریت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام شد و آن این بود که کارهای بر زمین مانده‌ای که سال‌ها به ثمر ننشسته بود، یعنی آبرسانی به روستاها انجام شد. آبرسانی ۱۰ هزار روستا با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته و تاکنون بخش زیادی از آن نیز انجام شده است.

حسین امامی در مورد راه اندازی پروژه انتقال آب شهر چخماق گفت: در این پروژه ۸.۵ کیلومتر خط انتقال با ۶ میلیارد تومان اعتبار ایجاد شده است. مزیت این پروژه این است که با هزینه کم اما باکیفیت اجرا شده است.

وی تاکید کرد: برای جلوگیری از تنش آبی در تابستان سال آینده، حفر چاه در ساق انجام شده و انشالله قبل از فصل گرما افتتاح می‌شود. در ریگان هم ۵ کیلومتر خط انتقال مانده و انشالله دغدغه‌ای در تابستان نخواهیم داشت.

امامی در پایان گفت: تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار و دارای تنش آبی در سه سال آینده تأمین آب خواهند شد.

محرومیت در روستا؛ نتیجه ضعف در اجرای سیاست‌ها

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور نیز در ادامه مطرح کرد: اگر نگاهی از دور به تصویری که اسلام برای ما ساخته بیندازیم، خواهیم دید که جبهه استکبار همه چیز آن در حال افول است و تمدن اسلامی توسط انقلاب اسلامی روشن شد. آنجایی که حکومت اسلامی، در ابعاد مختلف جایگاه خود را پیدا کند و ساخت‌مند شود و مدل‌های خود را توسعه بدهد، با وقوع انقلاب رخ داد.

سردار محمد زهرایی بیان کرد: دشمن در حال پیاده‌سازی سناریوهای هویت زدایی ارزشی از انسان به ویژه در ایران و هویت زایی مادی گرا و توجه به جنسیت به جای فطرت است. در دوره‌ای که دشمن و نوچه‌های شیطان با تمام توان به میدان آمده، باید جایگاه خود را پیدا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه انقلاب رو به جلو حرکت می‌کند و ما باید با آن همراه شویم افزود: انقلاب شاید به تار مویی بند شود، اما پاره نمی‌شود. ما می‌توانیم همانطور که عده‌ای در اغتشاشات سال گذشته خفه‌خون گرفتند و با وجود داشتن تریبون و داعیه انقلابی‌گری، سکوت کردند. اینکه در زمان با ولی باشیم مهم است.

زهرایی گفت: پنجره‌ی فرصت در اختیار خدمت‌گزاران قرار گرفته و خداوند توفیق خدمت را به همگان نمی‌دهد. پنجره فرصت همیشه باز نیست و تا وقتی توان داریم باید از آن برای خدمت‌گذاری به مردم استفاده کنیم. این پنجره نقطه اشتراک همه انسان‌هاست چراکه از فطرت نشأت می‌گیرد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: ما متولیان باید همه ظرفیت‌ها را تجمیع کنیم. یک اتفاق بد در انقلاب این بود که علی رغم سیاست‌های درست برای رفع تبعیض، اما در نظام کارکردی دولت‌ها این سیاست‌ها اجرا نشد. وگرنه نباید بعد از ۴۴ سال روستای محروم داشته باشیم. ما باید این ورق را برگردانیم و مسائل بنیادی را در روستاها حل کنیم. تا کنون سرعت تولید محرومیت و محرومیت زایی از محرومیت زدایی جلو زده بود. چراکه همیشه یک نفر سنگ می‌اندازد. اما حالا که بدنه دولت دارد شکل جهادی و انقلابی به خود می‌گیرد ما باید قطعاً برای محرومیت زدایی تلاش کنیم.

تلاش برای محرومیت‌زدایی ادامه دارد

سردار از تأمین آب شرب روستاها خبر داد و گفت: مشکل تمام روستاهای فاقد آب شرب بالای ۲۰ خانوار در کل کشور در یک بازه سه ساله حل خواهد شد. طرح از آبخیز تا جالیز، تأمین مسکن مددجویان کمیته امداد، ساخت جاده بین مزارعی و کارگاه‌های اشتغال‌زا از دیگر پروژه‌های محرومیت زدایی است.

وی در پایان تاکید کرد: این عدد ۱۲۶۳ پروژه شاید عدد درشتی باشد اما به نسبت شأن مردم و عقب ماندگی‌ها چیزی نیست. ما اول راهیم و در این زمینه بسیار مصمم هستیم.

در ادامه آئین افتتاحیه پروژه آبرسانی شهر چخماق با بودجه ۶۰ میلیارد ریال برگزار شد.

سردار زهرایی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران بیان کرد: از ۱۰ هزار روستایی که برای آبرسانی به آن‌ها آبرسانی شده، تاکنون آبرسانی به ۱۵۰۰ روستا به اتمام رسیده است.

وی ادامه داد: استان پهناور خراسان رضوی، ظرفیت‌های ویژه و البته محدودیت‌ها و محرومیت‌های خاصی هم دارد. برای کاهش فاصله طبقاتی و رسیدگی به مردمی که ولی نعمتان ما هستند و با وجود تمام محرومیت‌ها پای انقلاب مانده‌اند، شبانه روز و جهادی تلاش می‌کنیم.

زهرایی در خصوص اعتبار ۱۲۶۳ پروژه محرومیت زدایی در خراسان رضوی گفت: پروژه آبرسانی به شهر چخماق با اعتبار ۶ میلیارد تومان افتتاح شد. در مجموع اعتبار برآورد شده در این ۱۲۶۳ پروژه، ۴ هزار میلیارد ریال است.

وی در پایان تاکید کرد: بسیج یک ابَر حلقه واسطه و تسهیل‌گر میان دولت و امت است. اعتماد بین دولت، بسیج و مردم به حد اعلا رسیده و همکاری با بهترین حالت ممکن شکل گرفته است.

افتتاح یک پروژه مسکن محرومان در گناباد

عصر روز دوشنبه ۱۰ مهرماه مراسم افتتاحیه پروژه مسکونی ۴ واحدی که به همت گروه جهادی شهید غیور اصلی در گناباد ساخته شده است برگزار شد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در مراسم افتتاحیه این پروژه بیان کرد: فعالیت در عرصه تأمین نیاز محرومین، عرصه‌ای برای تربیت و ساخت نیروی جهادگر است. جریان جهادی کشور امروز به ۵۱ هزار گروه جهادی ثبت شده تبدیل شده است. علاوه بر این ۵۱ هزار گروه نیز در صف دریافت مجوز هستند.

به دنبال ساخت جبهه جهانی خدمت‌رسان جهادی هستیم

سردار محمد زهرایی گفت: هیچ‌گاه مهر سیاسی بر پیشانی هیچ جهادگری نخورده و نخواهد خورد. ما در مرحله صدور جریان جهادی به جهان هستیم. همانطور که مقاومت به کشورهای دیگر صادر شد و به یک جبهه واحد تبدیل شد، امروز هم ما در بحث جهاد در حال جبهه سازی بین بلاد اسلامی به خصوص کشورهای محور مقاومت هستیم. به دنبال این هستیم که این مدل جهادی را بین کشورها تکثیر کنیم و یک جبهه جهانی خدمت‌رسان جهادی تشکیل دهیم. به این منظور یک برنامه ده ساله در نظر گرفتیم و حالا در سومین سال آن فعالیت می‌کنیم. این جبهه تقویت کننده جبهه مقاومت خواهد بود.

وی در ادامه بیان کرد: از دل بچه‌های جهادگر شهدای مدافع حرم و مبارز کم تربیت نشدند. ۸ تن از شهدای مدافع امنیت ما در سال گذشته، مانند آرمان علی‌وردی و روح‌الله عجمیان مسئول یا عضو اردوی جهادی بودند. این عرصه، عرصه انسان سازی است.

فعالیت ۱۴۰۰ گروه جهادی در استان

پس از آن مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار ما بیان کرد: ۱۲۶۳ پروژه محرومیت زدایی شامل ۲۴ پروژه آبرسانی، ۳۸ پروژه آب و خاک جهاد کشاورزی، ۱۲۰ پروژه مدرسه سازی یا مرمت مدارس، ۶۰ پروژه آسفالت روستایی به طول ۷۹ کیلومتر و پهنای ۵.۵ متر و ۱۰۲۱ پروژه مسکونی است که در سراسر استان افتتاح شده است. ۶۷۰ میلیارد ریال از اعتبار این پروژه‌ها نیز توسط بسیج سازندگی و کمک‌های مردمی تأمین شده است.

محمد روحانی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ گروه جهادی در قالب ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر مشغول به فعالیت در استان هستند که امروز شاهد افتتاح چند مورد از این فعالیت‌ها بودیم. همچنین پروژه ۴ واحدی گناباد که افتتاح شد، توسط گروه جهادی شهید غیور اصلی و تنها به همت این افراد ساخته شده است که جای دستمریزاد دارد.

خبرنگار: محدثه مودی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.