قدس انلاین به نقل از ایرنا، تا سال ۲۰۴۰ میلادی آب کافی برای حفظ جمعیت جهان وجود ندارد. این جمله نگران کننده و خطرناکی است که محققان موسساتی مانند شرکت شرکت CNA ایالات متحده، دانشکده حقوق ورمونت، و دانشگاه آرهوس مطرح میکنند و تاکید دارند که باید برای مقابله با این آینده ترسناک، همه کشورهای جهان دستور کارهای ویژهای را با هدف صرفه جویی در مصرف آب در پیش بگیرند.
پایگاه تخصصی «greenplanet» در گزارشی درباره چالشهای آبی بخش خانگی در استرالیا و راهکارهای مقابله با آن نوشت، میانگین بارش سالانه در استرالیا ۴۶۹ میلی متر است که البته این میزان بارندگی با پراکندگی مناسبی همراه نیست، همین موضوع سبب شده تا استرالیا به خشکترین قارهای که انسان در آن زندگی میکند و منابع آب شیرین بسیار محدودی دارد، تبدیل شود.
بر اساس این گزارش میانگین مصرف آب در کشور استرالیا برای هر نفر در شبانه روز ۲۷۴ لیتر است که ۱۲۳ لیتر از متوسط مصرف جهانی بیشتر است و همین موضوع در تشدید تنشهای آبی استرالیا به ویژه در سالهای آینده موثر است.
کارشناسان عقیده دارند یکی از عوامل ایجاد بحران آب و تشدید آن در کشور استرالیا پدیده تغییر اقلیم است که انتظار میرود به دنبال این پدیده و تغییر الگوهای بارندگی، آب شیرین موجود در استرالیا به میزان قابل توجهی کاهش یابد و فشار مضاعفی از این مسیر بر منابع آب وارد شود.
از جمله شهرهای بزرگ استرالیا که هم اکنون با تنش شدید آبی رو به رو هستند میتوان به شهر «پرت» به عنوان بزرگترین شهر استرالیای غربی اشاره کرد که پیشبینی میشود در سالهای آینده با مشکلات به مراتب بیشتری به ویژه در حوزه توسعه شهری رو به رو شود.
بررسیها نشان میدهد در این کشور چیزی حدود ۱۴ درصد از مصرف آب شیرین در بخش خانگی مصرف میشود، ۱۶ درصد از آب در بخش صنعت به مصرف میرسد و ۷۰ درصد دیگر نیز صرف امور کشاورزی میشود.
اطلاعات مرتبط با جزئیات میزان مصرف آب در بخش خانگی نیز نشان میدهد که نزدیک به ۴۰ درصد از این آب در بخش فضای باز خانه مانند باغچه استفاده میشود و بیش از ۸۳ درصد از میزان آب باقیمانده و مصرفی داخل خانه نیز صرف امور بهداشتی مانند حمام، سرویس بهداشتی و لباسشویی میشود.
نکته مهمی که به نظر وب سایت «greenplanet» نشان میدهد در این کشور که با تنش آبی شدید رو به رو است، ظرفیتهای بالایی برای صرفه جویی در بخش خانگی وجود دارد.
در ادامه این گزارش ضمن تاکید بر خسارتهای جبران ناپذیر تشدید تنش آبی همانند ایجاد اشکال در حوزه مراقبتهای بهداشتی، تامین مواد غذایی، تامین آب برای صنعت و تولید انرژی اشاره شده است که مردم استرالیا باید اقداماتی جدی برای صرفه جویی در مصرف آب را در پیش بگیرند.
از جمله اقداماتی که در این گزارش به منظور صرفه جویی و صیانت از آب در بخش خانگی مورد اشاره قرار گرفته و در ارتباط با آنها توضیح داده شده است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- کاهش میزان مصرف آب در بخشهای مختلف
با توجه به اینکه به طور کلی سرانه مصرف آب خانگی در استرالیا نزدیک به دو برابر متوسط جهانی است، در این گزارش تاکید شده است که شهروندان این کشور باید در بخشهایی مختلف مانند سرویس بهداشتی، حمام، لباسشویی، ظرفشویی و... میزان مصرف آب خود را کاهش دهند و تلاش کنند تا فاضلاب کمتری تولید کنند.
شهروندان استرالیایی میتوانند این کار را با اقداماتی مانند نصب سردوش کاهنده مصرف، استفاده از ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی کم مصرف و پرهیز از مصرف زیاد آب شهری در فضای باز خانه مانند باغچه اجرایی کنند.
۲- استفاده از آب خاکستری
یکی دیگر از راهکارهایی که در این گزارش برای کاهش مصرف آب در بخش خانگی بر آن تاکید شده است، موضوع تجهیز خانه به سامانههای استفاده از آب خاکستری است.
در این زمینه توضیح داده شده است که همه نیازهای مصرفی بخش خانگی الزاماً به آب تمیز و تصفیه شده نیاز ندارند و خانوادهها میتوانند با استفاده از پساب آب حمام در آبیاری باغچه و نظایر آن تا ۴۰ درصد میزان مصرف آب بخش خانگی خود را کاهش دهند.
۳- استفاده از آب باران
از جمله راهکارهای دیگری که به شهروندان استرالیایی توصیه شده تا از آن برای جبران کمبود آب شهری استفاده کنند، میتوان به برنامه ریزی برای استفاده از آب باران اشاره کرد.
در همین زمینه توضیح داده شده است که شهروندان میتوانند با نصب مخازن ذخیره آب در محلهایی مانند رواناب پشت بام، آب باران را ذخیره کنند و از آن برای اموری مانند آبیاری گیاهان، شست و شوی خودرو و سرویس بهداشتی استفاده کنند.
۴- کاشت گیاهان کم آب بر
با توجه به اینکه بهطور متوسط چیزی حدود ۴۰ درصد از میزان مصرف آب خانگی شهروندان استرالیایی به آبیاری باغچه و فضای سبز محیط باز خانه اختصاص دارد، در این گزارش به شهروندان استرالیایی توصیه شده تا از گیاهان کم آب بر استفاده کنند.
در همین زمینه توضیح داده شده که شهروندان میتوانند با کاشت گیاهان بومی و با مقاومت بالا نسبت به کم آبی ضمن ایجاد فضای سبز و زیبا در اطراف خانه همچنین از میزان مصرف آب در این بخش بکاهند.
ضمن اینکه شهروندان میتوانند با استفاده از آب خاکستری و نیز مجهز کردن سیستم آبیاری باغچه به سیستم آبیاری هوشمند WiFi با برنامه ریزی دقیقتر اقدام به آبیاری فضای سبز خانه کنند و بیش از گذشته در صیانت از آب به عنوان یک منبع بسیار گرانبها موفق باشند.
نظر شما