به گزارش قدس آنلاین، علی بهادریجهرمی صبح امروز در ویژهبرنامه "ایران پیشرفت یا عقبگرد" دانشگاه کاشان ضمن اشاره به سفر ریاست جمهوری به استان فارس اظهار داشت: فرصت را غنیمت شمرده و امروز در خدمت دانشجویان دانشگاه کاشان هستیم.
وی با بیان اینکه ایران گام دومی ما ایرانی به مراتب قویتر از گذشته خواهد بود، افزود: این سوال مطرح است که آیا ایران رو به پیشرفت است و یا باید در حوزههای مختلف دغدغههای بیشتری را تجربه کنیم و بر همین اساس در چهار محور به این سوال پاسخ میدهیم.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه اصلیترین عامل پیشرفت یا عقبگرد هر کشور نیروی انسانی، مردم، ظرفیت و منابع غنی آن کشور است، ابراز داشت: به نسبت گام اول انقلاب اسلامی هم جمعیت بیش از دو برابر شده و این از جهت کمی است و علیرغم اینکه در برخی برههها خطاهایی داشتیم اما از منظر کمی با ۴۰ سال گذشته قابل مقایسه نیست.
وی گفت: از نظر کیفی نیز سالهای پیش از انقلاب و شروع گام اول انقلاب نرخ باسوادی حدود ۳۷ درصد بود و این براساس آمارهای جهانی است و نرخ کودکان بازمانده از تحصیل پیش از انقلاب نیز بیش از ۴۰ درصد بود و آرمانیترین حالت در اوایل انقلاب ۶۰ درصد است در حالی که نرخ باسوادی کشور امروز ۸۹ درصد است در حالی که میانگین جهانی ۸۷ درصد است.
بهادری جهرمی تصریح کرد: تصور نکنیم پا به پای آمارهای جهانی حرکت کردیم چراکه بر اساس آمارهای سازمانهای وابسته به سازمان ملل آمار باسوادی ما از نرخ متوسط جهانی دو درصد بیشتر است؛ وضعیت نقشآفرینی و مشارکت فعالیت موثر مردم ما نیز بهگونهای است که نحوه فعالیت بخش خصوصی و مردمی در شرایط فعلی نسبت به پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.
وی تاکید کرد: پیشرفت نیاز به زیرساخت دارد و بر همین اساس اقدامات زیرساختی زمانبر است و وقتی زیرساخت فراهم شد مابقی امور با سرعت بیشتری انجام میشود در حالی که پیش از انقلاب به حوزه زیرساختی توجهی نداشته بود و در عموم از استاندارهای جهانی پایینتر بودیم به نحوی که امروز ۹۴ درصد به آب آشامیدنی دسترسی دارند در حالی که پیش از انقلاب حدود ۵۰ درصد بود.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه در برق جزء کشورهای برتر محسوب میشویم، افزود: شبکه آموزش و مدارس ما و دسترسی ما به دانشگاه اساسا با گام اول انقلاب قابل مقایسه نیست به نحوی که امروز در حوزه نانو در چهارم جهانی قرار داریم و همچنین در حوزه راه و ریل نیز آمارها با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.
وی ابراز داشت: قبلا مدل رشد و توسعه را بلد نبودیم و در حوزههای مهم حرفی برای گفتن نداشتیم و باید از غرب مطالبه میکردیم و از آنجا که محصولی به نام نفت داریم یک مصرفکننده بودیم اما امروز مدل و روش رشد و توسعه را به آن دست پیدا کردیم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه امروز یک و نیم میلیون نفر از مردم ما از محصولات رادیو داروهای تولید داخل استفاده میکنند، گفت: همین موضوع را میتوان در سایر حوزهها استفاده کرد چراکه مدل رشد مانند استادی است که یک زبان خارجی را یاد گرفتیم و از این رو آموزش سایر زبانها برای او راحتتر است.
وی تصریح کرد: امروز تجارت تاریخی مردم ایران با وجود مشکلات کامل شده است؛ وقتی رزمندگان در دفاع مقدس مقاومت میکردند اگرچه امید به پیروزی داشتند اما تجربه نداشتند لذا در گام دوم انقلاب تجربه گام نخست انقلاب را داریم.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه ما تجربه گذر از تجربه جنگ نرم و سخت، تجربه دستیابی به توان موشکی و پهپادی و دستیابی به علوم فضایی با وجود شرایط تحریم را داریم، تاکید کزد: تجربه کردیم آنجا که در برابر تحریم نظامی مقاومت کردیم پیروز شدیم و از این رو وقتی در برابر تحریم اقتصادی مذاکره کردیم شکست خوردیم.
وی با بیان اینکه ۲.۵ درصد از بودجه ما در حوزه نظامی است، افزود: با این شرایط مستکبران میترسند که ایران با قدرت نظامی جهانی تبادل پهپادی داشته است و از این رو تجربههای مختلف نشان میدهد پس از آنکه هشت سال جنگ نظامی علیه جمهوری اسلامی به وقوع پیوست نه تنها عقبگرد نکردیم امروز به مراتب با قدرت بیشتری عمل میکنیم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه هندسه قدرت از غرب به شرق در حال تغییر است، ابراز داشت: امروز منطقه ما هم رو به پیشرفت است و ائتلافهای قدرت داریم و این موضوع را کشورهای مختلف متوجه شدند و در مقابل مستکبران ایستادگی کردند.
نظر شما