به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، احسان بیکی صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به خرده مالک بودن کشاورزان استان پس از پیگیریهای انجام شده شرایط احداث بارگاههای بهداشتی زرشک تسهیل شد و در حال حاضر کشاورزان دارای ۵ هزار متر زمین هم میتوانند اقدام به احداث بارگاه زرشک کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان جنوبی گفت: یکی از شرایط احداث بارگاه زرشک درگذشته، برخوردار بودن از حداقل یک هکتار باغ زرشک بود که این موضوع مشکلاتی برای باغداران ایجاد میکرد. با توجه به خرده مالکی کشاورزان استان، پیگیری این موضوع مهم در دستور کار قرار گرفت و در سفر رئیس امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی به استان موضوع مطرح و از باغات بازدید میدانی انجام شد.
وی افزود: با پیگیری کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی و طرح مسئله در شورای گفتوگو دولت با بخش خصوصی، مشکل برطرف و در حال حاضر کشاورزان خرده مالک هم میتوانند اقدام به احداث بارگاه زرشک کنند.
بیکی به برگزاری جشنواره زرشک در استان اشاره کرد و افزود: با همت مسئولان و دولتمردان دهها جلسه به این منظور برگزار شد و برای شناساندن بیشتر محصول زرشک، در جشنواره امسال، با پیگیری اتاق بازرگانی از فعالان حوزه صادرات ، سرمایهگذاران، صاحبان سه برندغذایی مطرح در بحث فرآوری زرشک، آبمیوه و غیره به استان دعوت شدهاند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان جنوبی تصریح کرد: وظیفه دولت تسهیل امور است و اجرا نیست دولت باید برای جذب سرمایهگذار، در زمینه تسهیل استعلامات مورد نیاز، تسهیلات هدفمند، بازار فروش، قوانین دست و پاگیر اقدام کند و از دولت نباید انتظار احداث کارخانه داشت.
وی بیان کرد: با توجه به صدور تعداد زیادی پروانه و مجوز، در حال حاضر در خراسان جنوبی نیاز به ساخت واحد جدید صنایع تبدیلی و تکمیلی نیست و باید به واحدهایی که در این چند سال با وجود مشکلات از مدار خارج نشدند، برای ادامه کار تسهیلاتی پرداخت شود.
بیکی از ورود سازمان بازرسی برای رصد تسهیلات پرداخت شده خبر داد و افزود: این اقدام مهم با وجود دشواری کار، برای رصد بهتر امور و تسهیلات پرداخت شده آغاز شده است.
صدور ۱۲۲ مجوز احداث بارگاه بهداشتی زرشک در شهرستان سربیشه
محمدرضا لکزایی صبح امروز در جمع خبرنگاران از بهرهبرداری از شهرک تخصصی زرشک در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در این شهرک تخصصی آب زرشک، میوه زرشک، شربت زرشک، بسته بندی و تولید زرشک خشک تهیه میشود.
فرماندار سربیشه، میزان جذب مواد اولیه برای این کارخانه و شهرک تخصصی را ۴۲ هزار تن زرشکتر اعلام کرد و گفت: ظرفیت فرآوری شهرک ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن است.
به گفته وی این کارخانه و شهرک تخصصی در زمینی به مساحت بیش از ۶۳ هزار متر مربع با زیربنای ۳۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع احداث و برای ۱۵۰ نفر اشتغالزایی شده است.
لکزایی، سطح زیر کشت زرشک این شهرستان را دو هزار و ۲۶ هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان سطح زیر کشت ۹ هزارو ۱۵۵ تن زرشک تر تولید میشود.
وی ارزش تولیدات زرشک را بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: دو هزار و ۲۴۸ بهره بردار در زمینه تولید زرشک در شهرستان سربیشه فعالیت دارند.
فرماندار سربیشه افزود: برای احداث ۱۲۲ بارگاه بهداشتی زرشک با متراژ ۱۶ هزار متر مربع در شهرستان مجوز صادر شده و تاکنون ۶۴ واحد بارگاه بهداشتی زرشک با سطح ۸ هزار متر مربع احداث شده است.
وی گفت: دو مجوز تاسیس واحد فرآوری زرشک در حوزه صنایع و یک مجوز بهرهبرداری فرآوری زرشک در این شهرستان صادر شده است.
لکزایی با بیان اینکه شهرک تخصصی زرشک «یاقوت سرخ» آمادگی خرید زرشک کشاورزان به میزان ۶۰۰ تن در سال را دارد گفت: در این واحد، بسته بندی میوه تازه، آب زرشک از میوه زرشک و مربای زرشک انجام میشود که مجری طرح، شرکت سهامی خاص یاقوت سرخ فردای ایرانیان است.
نظر شما