به گزارش قدس خراسان، «روستای شورلق بین جاده مشهد سرخس قرار داره از شورلق تا مزداوند پیچهای خطرناکی داره و بیشتر تصادفات توی این مسیره. روستامون پایگاه اورژانس هم نداره. تصادف بشه تا بخواد از گنبدلی اورژانس بیاد، مصدوم از بین میره و تصادف زیاده» و «من در روستای چشمهشور سرخس زندگی میکنم. روستامون نه گاز داره نه آب خوردن، جادهاش هم آسفالت نیست و در سه سال اخیر به دلیل خشکسالی، گوسفندهامون از دست رفتن و سرمایه هم نداریم». اینها نمونهای از پیامهایی بود که از طرف مردم روستاهای سرخس به تحریریه قدس خراسان رسیده است. برای پیگیری مشکلات آنها به سراغ فرماندار شهرستان سرخس رفتیم تا با او گفتوگو کنیم.
حسن نوریزاده درباره وضعیت آب در روستای چشمهشور گفت: حدود دو سال است که با تانکر آب شرب اهالی را تأمین میکنیم.
وی به سه موضوع برای تأمین آب این روستا اشاره و تصریح کرد: نخستین آن، انتقال آب از شهرستان بزنگان است که ۵ کیلومتر از خط آبرسانی آن فرسوده بود و با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) آن را بازسازی کردهایم.
فرماندار سرخس دومین موضوع را انتقال آب از سهمیه عشایر دانست و گفت: ما در تلاش هستیم از سمت جنگل خار این آب را تأمین کنیم.
نوریزاده در تشریح آخرین مورد بیان کرد: صحبت با امامی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی و اعضای شورا صورت گرفت. در این مذاکرات قرار بر این شد دستگاه آبشیرینکن در خود روستا تعبیه و آب چاه روستا به آب شرب تبدیل شود.
وی با تأکید بر اینکه آب لولهکشی در روستا نداریم، یادآور شد: شبکه آبرسانی داریم؛ اما در گذشته آب روستا از چشمه بزنگان تأمین میشد که به تازگی به دلیل خشکسالیها دیگر این امکان مهیا نیست و همین موضوع سبب آسیب به دامهای اهالی شده است.
فرماندار سرخس با بیان اینکه یکی از تدابیر ما برای حل این موضوع، تأمین آب توسط تانکرهایی است که از پالایشگاه شهید هاشمینژاد اعزام میشوند، توضیح داد: در مورد دام، بندی در بالادست روستا وجود داشته و توسط فردی که قراردادی با یک مجموعه داشته، بسته شده بود که این بند با دستور دادستان تخریب شد و از این به بعد آب شرب دام توسط آبشها تأمین میشود.
دی ماه؛ آغاز پروژه آسفالت جاده چشمهشور
نوریزاده درباره وضعیت آسفالت جاده روستای چشمهشور نیز بیان کرد: مقطعی از جاده به طول ۵ کیلومتر بدون آسفالت است که ما در کمیته برنامهریزی شهرستان، اعتباری را به این موضوع اختصاص دادهایم و از دی ماه پروژه آسفالت جاده اجرایی میشود.
وی درباره وضعیت ایمنی در جاده روستای شورلق نیز متذکر شد: در دو هفته گذشته ۳هزار و ۷۰۰ متر از معابر روستاها آسفالت شده است.
فرماندار سرخس در مورد نبودن پایگاه اورژانس در روستای شورلق نیز توضیح داد: طبق قانون مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی، هر ۳۰ کیلومتر دارای پایگاه اورژانس است. در مورد روستای شورلق، امدادرسانی توسط اورژانس گنبدلی و بزنگان که تقریباً ۱۵ کیلومتر با این روستا فاصله دارند، انجام میشود.
نوریزاده اضافه کرد: با توجه به بحث تجهیزات و تأمین نیروی انسانی و ساختار قوانین، حتی امکان برپایی پایگاههای هلالاحمر هم در این منطقه نیست.
مشکلات بررسی شده در این دو روستا تنها نمونهای از مشکلات روستاهای سرخس است که سالهای زیادی است مردم با آنها دست و پنجه نرم میکنند. خشکسالی و شوری آب از جمله دلایل از بین رفتن دامها و کشاورزی در این منطقه محسوب میشود در کنار پدیده ریزگردها که در سال جاری بیشتر مردم منطقه را دچار مشکل کرده است. نتیجه این عوامل، فقر و مهاجرت روستاییان به مشهد و شهرهای اطراف است و این مهم را میطلبد که مسئولان برای رفع مشکلات این منطقه همت جدی داشته باشند.
خبرنگاران تحریریه جوان قدس
نظر شما