که خوشبختانه وزیر آموزش و پرورش و مسؤولان استان دستور دادند در چند روستای دشتیاری چابهار اقدام به ساخت مدرسه نمایند اما متاسفانه اکثراین مدارس نیمه کاره رها شده اند ودانش آموزان هنوز درزیردرختان، کپر و اتاقهای خشتی گلی بدون سقف، در و پنجره، آب، برق، سرویس بهداشتی و دستگاههای سرمایشی و گرمایشی ومیز و نیمکت مشغول به تحصیل اند.
تغییر مدیر به خاطر ...
در همین حال دانش آموزان روستای هوشمب 31سال است که هنوز زیر درخت کهیر و کهنسال مشغول تحصیل بوده و هستند که دراین ارتباط در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش این قضیه را مورد بررسی قرار داد، اقدامهایی صورت گرفت، مثلاً مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان از مدیریت برکنار شد و رئیس آموزش و پرورش دشتیاری نیز همینطور اقداماتی در رابطه با ساخت یک باب مدرسه در این روستا صورت گرفت اما به نتیجه نرسیدچون دانش آموزان هنوز زیر درخت درس میخوانند.
تعدادی از اهالی و دانش آموزان روستای هوشمب با اشاره به درختی که در زیر سایه آن مشغول به تحصیلاند، میگویند: در زیر این درخت مار وعقرب دیده میشود وحتی یکی از دانش آموزان مورد عقرب زدگی قرار گرفت. این دانش آموزان میافزایند: برای دستشویی و نوشیدن آب یا درفصل بارندگی وسردی و وزش شدید باد کلاس درس راتعطیل میکنیم.
آنها خطاب به مسؤولان اموزش و پرورش میگویند: آیا دلتان میآید فرزندان شما هم در زیر همچین درختی، روی زمین خاکی، بدون میز و نیمکت، دراین هوای سرد بدون وسایل گرمایشی، بدون سرویس بهداشتی و آب و برق درس بخوانند.آقای «پیکن» معتمد و بسیجی روستای ترکانی در گفت وگویی با خبرنگار ما میگوید: سالهاست دبستان ترکانی تخریب شده و متاسفانه هیچ مسؤولی برای مرمت یا احداث این دبستان اقدامی نکرده است.
دبستان ترکانی دو کلاس بدون سقف دارد که آسمان از داخل کلاسها دیده میشود و فقط چند تیرچوبی روی دیوارها گذاشته شده است وامکان دارد هرلحظه تیرها شکسته شوند و روی دانش آموزان بیفتند و جان دانش آموزان در خطر است.به گزارش خبرنگار ما، دبستان دهمرده کوچو بالا با 43 دانش آموز در 6 پایه و دو معلم بدون میز و نیمکت در دو اتاق قدیمی بدون سقف و در و پنجره روی خاک مینشینند و درس میخوانند.عادلی پور، عضو شورای کوچو میگوید: در زمان بارندگی و باد در این روستا و چند روستای دیگر از تشکیل کلاس خبری نیست. وی میافزاید: مردم با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند، با این وضع کلاسها، دانش اموزان باید هر روز استحمام کنند که چنین کاری میسر نیست.
وی خطاب به مسؤولان آموزش و پرورش استان و کشور میگوید: بهترنیست این کلاسها باتوجه به نداشتن آب و برق، در وپنجره، بخاری، سرویس بهداشتی و میز و نیمکت تعطیل شوند! «جام زاده» رئیس شورای تلنگ نیز خاطر نشان میکند: دبستان ستارخان در روستای گازگر از توابع تلنگ 36 دانش آموز دارد که در کپر مشغول تحصیل هستند.
نمونهای دیگر
به گزارش خبرنگارما، در شهرستان ایرانشهر روستای نور آباد با 100خانوار جمعیت 25دانش آموز این روستا در کپربدون امکانات(میزونیمکت، آب، برق و سرویس بهداشتی ) مشغول تحصیل هستند.
مردم میگویند: آیا برای رفاه حال دانش آموزان که آینده سازان کشور هستند، مسؤولان نمیتوانند به جای کپر لااقل کانکس یا یک چادر به این دانش آموزان اهداکنند، این هم کار سختی است؟مدرسه که نمی سازند اگر هم شروع به ساخت میکنند، نیمه کاره رهایش میکنند ونظارت نیست، پس تکلیف این دانش آموزان چه میشود؟
این دانش آموزان وزیر و مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان را مخاطب خود قرار میدهند و از آنها میخواهند بیایند وببینند آینده سازان این مملکت چه سختیهایی تحمل میکنند.
آنها میافزایند: از بی توجهی مسؤولان آموزش و پرورش دانش آموزان به جای تحصیل سرگرم بازی و وقت گذراندن هستند.
دعوت مردم برای بازدید مسؤولان از مدارس کپری
عدهای از اهالی روستاهای هوشمب،کوچو، ترکانی، تلنگ، گازگر میگویند: اگرچه مسؤولان آموزش و پرورش در بخشهای پلان، دشتیاری و نگور به دانش آموزان بیتوجهی میکنند، لااقل فرماندار چابهار و بخشداران منطقه همراه با مردم و خبرنگاران از این مدارس بازدید کنند تا باورشان شود که به این مدارس نمیشود گفت محل تعلیم و تربیت.
به گفته آنها اگر وزیر آموزش و پرورش و مسؤولان آموزش و پرورش استان و شهرستان قبول نمیکنند که مدرسه کپری و زیر درختی وجودندارد پس لطف کنند همراه با مردم و خبرنگاران از این مدارس بازدید کنند تا ثابت شود چنین مدارسی وجود دارد.
نماینده مردم: سرانه به کجا میرود
در تماس تلفنی خبرنگار ما با جدگال نماینده مردم شهرستانهای چابهار،کنارک و نیکشهر در مجلس شورای اسلامی، وی ضمن انتقاد از مسؤول آموزش و پرورش نگور خاطر نشان میسازد: در همین بارندگی اخیر از مدارس چند روستا بازدید کردم که واقعاً آموزش و پرورش در ارتباط با دانش آموزان کوتاهی کرده و باید جوابگو باشد. وی میافزاید: آموزش و پرورش پول سرانه این دانش آموزان را چه میکند و اگر چنانچه آموزش و پرورش به آینده سازان این منطقه توجهی نمیکند، حداقل فرماندار چابهار و بخشداران منطقه مسایل و مشکلات مردم را پیگیری نمایند.همچنین مردم چابهار وتوابع ازمهندس نارویی استانداربومی و درد آشنای سیستان و بلوچستان میخواهند که مسؤولان آموزش وپرورش همراه با خبرنگاران رسانههای گروهی از مدارس کپری، زیردرختی، تخریبی وخشتی وگلی نامناسب بازدید کنند.
مردم و دانش آموزان این مدارس از خسرو معتضد تاریخ نویس ایران که ازسال88 در رابطه باحذف مدارس کپری به درد دل آنها توجه نموده و مطالبی را دراین خصوص بازگو کرده، تقدیر و تشکر نمودند.
نظر شما