تحولات لبنان و فلسطین

کارشناس ارشد حوزه اقتصاد مالی گفت: رویکردی که در بخش نفت و گاز و بومی‌سازی فناوری و تجهیزات داشتیم، با کمک اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه باید در همه صنایع تکرار بشود چنانچه در برنامه هفتم توسعه نیز با تقویت اعتبار مالیاتی شاهد تحول در رویکرد حمایتی دولت در زمینه تکمیل زنجیره ارزش هستیم.

تجربه موفق بومی‌سازی فناوری و تجهیزات صنعت نفت با کمک اعتبار مالیاتی باید در دیگر صنایع تکرار شود

حسین نجف دولابی کارشناس ارشد حوزه اقتصاد مالی پیرامون بحث اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در برنامه هفتم توسعه  در گفت و گو با خبرنگار قدس توضیح داد: در ماده ۲۷ لایحه برنامه هفتم توسعه آمده بود که اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه حذف بشود و به سمتی برود که سازمان امور مالیاتی که زیر مجموعه وزارت اقتصاد هست آن را حذف کند اما با کنش‌ها و مذاکراتی که در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم و کمیسیون آموزش و تحقیقات و همچنین در وزارت اقتصاد و معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری صورت گرفت این موضوع مطرح شد که اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه  یک مشوق جدی هست که نه تنها نباید حذف شود بلکه باید تقویت هم بشود در همین راستا هم مجلس ماده ۲۷ بند مربوطه را اصلاح کرد و به این سمت حرکت کرد که نه تنها این موضوع حذف نشود بلکه مشوق‌هایی با رویکرد رشد اقتصادی نظیر اعتبار مالیاتی باید تقویت بشوند.

وی ادامه داد: از طرفی در ماده دیگری در ذیل بخش علم و فناوری آورده شد که بحث اعتبار مالیاتی در هیچ قانون موازی هم نباید حذف بشود و معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه که معاونت علمی به صنایع بزرگ تخصیص می‌دهد در جهت ورود شرکت‌های دانش بنیان در راستای بومی‌سازی تجهیزات راهبردی نباید حذف بشوند و باید تقویت بشوند. ما در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه می‌خواهیم به یک جهش بزرگ صنعتی برسیم یعنی می‌خواهیم به سمت بومی‌سازی فناوری ، تکمیل زنجیره‌های ارزش صنعت که درگیر خام فروشی هستند مثل متانول و ... حرکت کنیم و به محصولات با ارزش افزوده بالا برسیم چرا که هم مواد اولیه را داریم و فناوری و فرایند آن هم میخواهیم بومی‌سازی کنیم. مثال آن پالایشگاه فراسرزمینی است که ما در ابتدای سال ۱۳۹۰ که تحریم‌ها آغاز شد مجبور شدیم به سمت بومی‌سازی فناوری آن برویم و الان به جایی رسیده‌ایم که خدمات فنی و مهندسی پالایشگاهی را صادر می‌کنیم .

این کارشناس حوزه اقتصاد مالی با اشاره به مبنی بر حل مشکل تخصیص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به صنایع گفت: رویکردی که در بخش نفت و گاز و بومی‌سازی فناوری و تجهیزات داشتیم، با کمک اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه باید در همه صنایع تکرار بشود و در برنامه هفتم توسعه نیز با تقویت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه شاهد تحول در رویکرد حمایتی دولت در زمینه تکمیل زنجیره ارزش هستیم. با این اقدام مجلس و دولت و در تامین منابع پایدار حاصل از اخذ مالیات از صادرات محصولات خام و نیمه خام صنعتی، علاوه بر تقویت اعتبار مالیاتی بخش تحقیق و توسعه، مشکل تامین منابع مالی نیز حل می‌شود.

نجف دولابی در نهایت گفت: مجلس شورای اسلامی برای جهش فناورانه صنعت و تامین تجهیزات گلوگاهی یک اقدام بزرگ انجام داده به نام تامین مالی بومی‌سازی فناوری که این اقدام در نهایت منجر به خنثی سازی تحریم و تقویت حرکت در مسیر برنامه هفتم توسعه منجر می‌شود و غم خیلی بزرگی در جهت توسعه صنعتی کشور هست. متاسفانه صنعت کشور ما در زمینه مربوط به اصلاحات اقتصادی بد عمل کرده و تغییری نسبت به وضع موجود نمی‌دهد، حال با اعطای مشوق مالیاتی هدفمند به تحقیق و توسعه و تکمیل زنجیره ارزش ، صنعت را به سمت بومی‌سازی فناوری حرکت می‌دهیم .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.