به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، حجتالاسلام مجتبی ذوالنور نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز (سهشنبه) به منظور تشریح فعالیتهای هیئت پارلمانی کشورمان در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: ۲۰۶ کشور در دنیا وجود دارند که ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل و ۱۷۸ کشور عضو اتحادیه بینالمجالس جهانی هستند؛ IPU اجلاس سراسری برگزار میکند که هر سال یک کشور میزبان برگزاری این اجلاس است. در این دوره اجلاس در لوآندا پایتخت آنگولا با حضور ۱۲۰ کشور برگزار شد.
وی با اشاره به حضور هیات پارلمانی در این اجلاس تصریح کرد: هیات اعزامی ایران متشکل از هشت نماینده مجلس شورای اسلامی، تعدادی کارشناس از وزارت امور خارجه و تشریفات و امور بینالملل مجلس بود که جمعا ۱۷ نفر را تشکیل میداد لذا جمعیت بالای ۲۰۰۰ نفر از سراسر دنیا در این اجلاس شرکت کرده بودند.
ذوالنور افزود: در جریان این اجلاس با سخنان ابتدایی آقای پاچکو که ریاست دورهای اجلاس را بر عهده داشت یک دو قطبی در زمینه موضعگیری درباره جنگ غزه ایجاد شد.
وی افزود: بر همین اساس ۵ کشور اسلامی ۵ ماده اضطراری ثبت کرده بودند و در مقابل کشورهای غربیها نیز با محوریت کانادا مادهای اضطراری در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی به ثبت رسانده بودند.
ذوالنور با اشاره به مواد اضطراری پیشنهادی کشورهای اسلامی تصریح کرد: کشورهای اسلامی موضوعات مختلفی را مدنظر داشتند به طور مثال پاکستان اسلام هراسی و بحث قرآنسوزی را پیشنهاد داده بود ولی هیئت ایرانی وساطت کرد و پیشنهاد داد که همه این مواد اضطراری یکی شود چرا که اگر کشورهای اسلامی چندین ماده اضطراری را پیشنهاد میدادند رای کشورهای اسلامی تقسیم میشود و در نتیجه پیشنهاد کشورهای غربی رای میآورد. در نهایت با همراهی کشورهای اسلامی یک انسجام جدی ایجاد شد.
نائب رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در تمام جلسات گذشته IPU ماده اضطراری که غربیها پیشنهاد میدادند همیشه رای میآورد ولی در نتیجه کارزاری که در نشست اخیر پیش آمد که در خیلی از مواقع با محوریت و میدانداری هیئت ایرانی شکل میگرفت، ماده اضطراری کشورهای اسلامی که در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین بود توانست رای اکثریت را نسبت به ماده اضطراری غربیها بیاورد ولی با این حال از آنجا که تصویب یک ماده اضطراری نیازمند دو سوم آرا بود، به تصویب نرسید.
وی افزود: البته در اجلاس سال گذشته نیز همین اتفاق افتاده بود و بیانیه و ماده اضطراری که علیه روسیه پیشنهاد شده بود، نتوانسته بود دو سوم آرا را به دست بیاورد اما آن ماده اضطراری را طی بیانیهای اعلام کرده بودند اما در اجلاس اخیر ماده اضطراری کشورهای اسلامی که اکثریت آرا را آورده بود توسط آقای پاچکو به عنوان ریاست دورهای جلسه IPU اعلام نشد که بار دیگر بیانگر حاکم بودن استانداردهای دوگانه در مجامع بینالمللی است.
ذوالنور با اشاره به آثاری که واکنش هیئت پارلمانی ایران به نطق افتتاحیه اجلاس که در اعتراض به حمایت رئیس IPU از جنایات رژیم صهیونیستی بیان شده بود، گفت: یکی از آثار این اعتراض این بود که نمایندگان بسیاری از کشورها وقتی دیدند خط شکسته شده و میتوان مواضعی علیه رژیم صهیونیستی نیز اتخاذ کرد، تا پایان اجلاس در تربیونهای زنده، نطقهای پرشور و خروشی را علیه رژیم صهیونیستی بیان کردند.
وی افزود: کار هیئت ایرانی و کشورهای اسلامی به قدری تاثیرگذار بود که آقای پاچکو در نطق پایانی خود تغییر رویه داد و اذعان کرد که مشکلات زیادی در دنیا وجود دارد و ما باید برای این مشکلات فکری بکنیم از جمله جنگ اسرائیل و غزه که غیرنظامیهای زیادی در آن کشته شدهاند و آب و برق و غذا از آنها سلب شده است.
نظر شما