انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی در راستای ایجاد شفافیت در عملکرد این شرکت ها در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است. مدیرکل امور شرکت های دولتی وزارت اقتصاد اعلام کرد که تنها در هفت ماهه ی اول سال جاری، ۱۰۰۰ مورد شرکت شناسایی شدند و صورت های مالی آن ها در سامانه کدال قرار گرفت.
به گفته خاندوزی، وزیر اقتصاد، این شفاف سازی ها و نظارت های مالی به بهبود وضعیت شرکت های دولتی منجر شده است و مشخصاً ۴۸ مورد از آن ها از حالت ضرردهی خارج شده و سوده شده اند. ۱۲۳ مورد نیز که ضرر انباشته داشتند، شرایط شان بهبود پیدا کرد.
به زعم کارشناسان، شفافیت در وضعیت شرکت های دولتی به افزایش اعتماد عمومی به فضای اقتصادی کشور منجر می شود و بستر جلب سرمایه گذاری های بیشتر را فراهم می کند.
در ادامه نظرات محمد آرین نژاد را به عنوان یک کارشناس شرکت های دولتی در خصوص اهمیت انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی می خوانید. آرین نژاد ضمن اشاره به مزیت های انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی تصریح کرد: این اقدام یکی از وعدههای وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده است و یکی از تکالیف قانونی این وزارتخانه هم به شمار میرود.
وی ادامه داد: انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی مزیتهای فراوانی برای کشور دارد و به بهبود عملکرد این شرکتها منجر میشود. به طور مثال، مدیر کل امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد اعلام کردند که با پس از انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی و افزایش نظارت های مالی بر آن ها، ۴۸ شرکت از حالت ضررردهی خارج شدهاند و سودده شدند که در این ارتباط میتوانیم به بانک کشاورزی و ملی به صورت نمونه اشاره کنیم.
این کارشناس شرکتهای دولتی گفت: افزایش سود انباشته ۱۳۳ شرکت و یا کاهش ضرر انباشته آنها در نتیجه شفاف سازی عملکرد شرکتهای دولتی و انتشار صورتهای مالی آن ها به دست آمد.
آرین نژاد خاطرنشان کرد: انتشار صورت های مالی شرکتهای دولتی باعث میشود که اطلاعات این شرکتها در اختیار عموم مردم و کارشناسان قرار بگیرد. این امر بر نظارت بر شرکتهای دولتی میافزاید. به این ترتیب اگر فردی قصد سوء استفاده از منابع دولتی و عمومی را داشته باشد، میداند که تحت نظارت عمومی قرار دارد و نوعی بازدارندگی برایش ایجاد می شود.
وی ادامه داد: انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی بستری فراهم کرده است که همگان در مورد عملکرد شرکتهای دولتی قضاوت کنند. بنابراین، اعتماد عمومی به سیستم اقتصادی کشور افزایش پیدا کرده است. زیرا امروز مردم میدانند که شرکتهای دولتی چه داراییها و منابعی دارند، چقدر در طی سال هزینه کرده اند و عملکرد نیروی انسانی آنها به چه صورت است.
این کارشناس شرکتهای دولتی خاطرنشان کرد: انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی به سرمایهگذاران کمک میکند تا تصمیمات درستی اتخاذ کند و بتوانند در مورد شرکتهای مختلف به بررسی و تجزیه و تحلیل بپردازند. از سوی دیگر عملکرد مدیران شرکتهای دولتی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
آرین نژاد گفت: در انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی باید نکاتی را مدنظر داشته باشیم. در وهله اول باید توجه کنیم که اطلاعات حساس و مربوط به شرکتهایی که عملکرد آنها محرمانه است، به صورت عمومی منتشر نشود. مثلاً، شرکتهایی که ذیل وزارت دفاع فعالیت میکنند از جنبه محرمانگی برخوردار هستند و نباید اطلاعات آنها به صورت عمومی منتشر شود. از سوی دیگر، کشور تحت تحریم اقتصادی قرار دارد و باید انتشار اطلاعات به صورتی باشد که بیگانگان نتوانند از آن ها به نفع خودشان بهره برداری کنند. موضوع دیگر این است که صورت های مالی شرکتهای دولتی به نحوی باید انتشار یابد که برای همگان قابل فهم باشد.
وی تأکید کرد: اینکه وزارت اقتصاد خودش پیشنهاد تبدیل شدن انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی به قانون را مطرح و پیگیری کرد، نشان دهنده ی همراهی کامل این وزارتخانه با موضوع مورد بحث است. از سوی دیگر، این اقدام نشان دهنده ی جدیت دولت سیزدهم در شفاف سازی عملکرد شرکت های دولتی و افزایش بهره وری آن هاست.
این کارشناس شرکت های دولتی گفت: انتشار صورت های مالی تمامی شرکت های دولتی اهمیت دارد. اما برخی شرکت ها سهم بیشتری در بودجه ی کشور ایفا می کنند و دسترسی به اطلاعات مالی آن ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. مثلاً، شرکت ملی نفت و گاز بخش زیادی از درآمدهای عمومی دولت را تأمین می کنند و به همین دلیل انتشار صورت های مالی شان مهم است. شفافیت مالی در این شرکت ها باعث ایجاد اعتماد عمومی و جلب سرمایه گذاری در آن ها می شود. بانک ها نیز نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می کنند و شفافیت مالی شان اهمیت زیادی دارد.
نظر شما