تحولات منطقه

 غذا های خیابانی از جمله غذا هایی هستند که بیشتر ما حداقل یکبار آنهارا امتحان کرده ایم، در میان شلوغی و هیاهوی شهر عطر خوش غذا در بین مردم میپیچد و خاطرات خوش آن خیابان در ذهنمان نقش میبندد.

بن بست شکم؛ نگاهی به غذاهای خیابانی در ایران
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

عارفه هدایتی - خبرنگار تحریریه جوان قدس :  غذا های خیابانی از جمله غذا هایی هستند که بیشتر ما حداقل یکبار آنهارا امتحان کرده ایم، در میان شلوغی و هیاهوی شهر عطر خوش غذا در بین مردم میپیچد و خاطرات خوش آن خیابان در ذهنمان نقش میبندد. این مدل غذا که معمولا به صورت سرپایی سرو میشود در تمام نقاط دنیا وجود دارد، و هر منطقه ای با توجه به آب و هوا، مکان استقرار و غذای سنتی همان جا غذای خیابانی ارائه میدهد.

این نوع غذاها امروزه به نوعی تفریح گردشگری و توریستی نیز تبدیل شده است و بسیاری از گردشگران و بازدید کنندگان در سفرنامه های خود یک بخشی را به این عنوان اختصاص میدهند. ویژگی همگانی این غذاها، طرز تهیه و روش پخت سریع، مواد آسان و قابل دسترس، قیمت مناسب، حجم متوسط و...میباشد. این نوع غذا ها ریشه تاریخی در حدود ۲۰۰۰ سال دارند که برمیگردد به یونان باستان و رفته رفته رد پای آن را در دیگر ملت ها  مانند چین، قبائل سرخ پوست و... پیدا میکنیم. با توجه با آمار به دست آماده در هروز حدود ۲ونیم میلیارد نفر در سراسر جهان غذای خیابانی میخورند.

در اینجا به تعدادی از این غذا ها در کشور خودمان  میپردازیم:

سمبوسه: از محبوب ترین خوراکی های خیابانی است، این غذا از خمیر پهن شده ساخته میشود و حاوی سیب زمینی، گوشت کوبیده، سبزیجات معطر، پیاز و ادویه های مختلف است. سپس سمبوسه در روغن سرخ میشود و با سس سرو میشود. این غذا ریشه تاریخی دارد که به مرور زمان مواد تشکیل دهنده آن تغییر پیدا کرده است ولی امروزه محبوبیتی جهانی دارد.

 فلافل: از دوست داشتنی ترین غذاهای خاورمیانه ای است که ریشه در کشور هایی مانند مصر، سوریه، لبنان، ترکیه و ایران دارد. و عموما به وسیله دست فروشان یا اغذیه فروشی های کوچک به فروش میرسد. مواد تشکیل دهنده این غذا شامل نخود به همراه ادویه های خاص است و در نهایت به شکل توپک هایی در می آید و در روغن برشته میشود. این غذا با ترشی های مختلف سرو میشود و یاد آور خاطرات جنوب کشور عزیزمان میباشد.

باقالی و لبوی داغ: یکی از خاطره انگیز ترین خوراکی ها که در فصل زمستان وجود دارد، لبوی سرخ و داغ و باقالی با عطر گلپر است. بخار غلیط و خوشبو که در سرما هر آدمی را وسوسه میکند. روی گاری چوبی لبو هایی که که به سیخ کشیده شده اند و در میدان ها و کوچه پس کوچه ها یاد آور کودکی مان هستند.

شیر بلال: یکی از معروف ترین غذاهای خیابانی در مکزیک است که امروزه در بیشتر کشور ها رایج شده است. روش های پخت متنوعی دارد ولی اکثرا به شکل کبابی کردن روی ذغال آن را به یاد می آوریم. بعد از پخت معمولا آن را توی آب نمک غوطه ور میکنند و مقداری آبلیمو هم به آن اضافه میکنند.

آش رشته: از سنتی ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که دارای تنوع بسیار بالایی است، در جای جای کشور عزیزمان میتوانیم مدل هایی از آن را ببینیم. منتها آش رشته از فراگیر ترین و عمومی ترین آنهاست. این غذا که با حبوبات، رشته، نعنا، کشک و... درست میشود منبع غنی از پروتئین، کلسیم و پتاسیم هستند که برای بدن بسیار مفید میباشد.

غذای خیابانی در ایران به عنوان یکی از ویژگی های فرهنگی و تجاری شناخته شده است. این غذاها در بسیاری از نقاط ایران به صورت محلی تولید و فروخته میشود. این تاریخچه در کشور های مختلف متفاوت است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.