تحولات منطقه

در هفته‌ای که گذشت استقبال مردم از فیلم‌های روی پرده و جابه‌جایی رکوردهای فروش گیشه و افزایش مخاطب نوید روزهای خوبی برای سینما را می‌دهد و این امید می‌رود که به زودی سینما رونق از دست رفته خود را بازیابد و بتواند سال‌های خاموش گیشه در ایام کرونا و کم‌اقبالی به سالن‌های نمایش را جبران کند.

دلایل جابه‌جایی رکوردهای فروش گیشه و افزایش مخاطب/ تولید محتوایی جذاب برای مخاطب ۱۵ میلیونی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

براساس آخرین آمار منتشر شده، هفته گذشته سینما با ثبت یک رکورد تازه دوباره در مسیر رونق قرار گرفت تا قدری سینماداران و صاحبان فیلم‌های گیشه را دلگرم‌تر از پیش کند. بر همین مبنا، سه‌شنبه ۱۶ آبان ۲۷۴ هزار و ۱۲۰ نفر به سینما رفتند که این حضور باعث شد رکورد پرمخاطب‌ترین روز سینما شکسته شود. همچنین جمعه ۱۹ آبان با حضور ۱۹۱ هزار و ۶۳ نفر مخاطب و فروش ۱۰۵ میلیارد و ۴۳۴ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۵۰۰ ریالی رکورد پرفروش‌ترین روز سینمای ایران شکسته شد. همچنین پنجشنبه، ۱۸ آبان با ۱۷۳ هزار و ۸۷۹ نفر مخاطب و فروش ۹۷ میلیارد و ۹۲۲ میلیون و ۵۲۰ هزار ریال، دومین روز پرفروش سینمای ایران محسوب می‌شود.

اما رکورد پرفروش‌ترین فیلم هفت روز اخیر متعلق به کدام اثر روی پرده است؟

کمدی «هتل» به کارگردانی مسعود اطیابی طی هفته گذشته با فروش ۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیونی خود در صدر گیشه ایستاد و پس از آن انیمیشن «بچه زرنگ» به تهیه کنندگی حامد جعفری با فروش ۵ میلیارد و ۷۰۰   میلیونی‌اش در جایگاه دوم قرار گرفت. پس از آن «فسیل» و «گیجگاه» در رتبه‌های بعدی فروش قرار دارند.

کمدی‌هایی که از سطحی بودن فاصله گرفتند

با فروش تضمین شده کمدی‌ها و استقبال مخاطبان از این گونه، حالا دیگر یک جایگاه ویژه در سبد اکران هر فصل برای این فیلم‌ها محفوظ است. فروش بی‌سابقه «فسیل» در کنار کمدی‌هایی که اخیراً اکران شده‌اند راه را برای سایر آثار کمدی هموارتر و ساخت و اکران چنین فیلم‌هایی را بیشتر توجیه کرده و از طرفی دیگر هم فضایی را برای استقبال بیشتر مردم از آثار روی پرده فراهم می‌کند. اما نکته اصلی اینجاست که به نظر می‌آید دوره آزمون و خطای ساخت فیلم‌های کمدی هم کم کم دارد به پایان می‌رسد و طنزهای آبکی جایشان را به آثاری می‌دهند که قصه دارند و برای خنداندن مخاطب به هر شوخی سخیف و مبتذلی متوسل نمی‌شوند. «فسیل» نمونه‌ای از این گونه بود که فروش قابل توجه‌اش هم نشان داد اقبال مردم به این ژانر و این سبک از کمدی تضمین شده است. پس از آن با اکران فیلم «هتل» که از معدود کمدی‌های سر و شکل دار است بار دیگر اعتماد مخاطب به این سبک فیلم‌ها را جلب کرد. «هتل» با یک ماه و نیم اکران بیش از ۱۱۱ میلیارد تومان فروش داشته و چندان دور از انتظار نخواهد بود اگر بتواند رکورد ۲۸۱ میلیاردی «فسیل» را بزند.

«گیج‌گاه» ساخته عادل تبریزی دیگر فیلم اجتماعی ـ کمدی است که البته تفاوت‌های آشکاری با کمدی‌های مرسوم دارد و به سبک فیلم‌های دهه ۶۰ و ۷۰ تنه می‌زند. این فیلم اجتماعی که فضای مفرح و پرنشاطی را در خود دارد از دیگر آثار باکیفیت و دیدنی این روزهای سینماست که می‌تواند مخاطبش را راضی کند. این فیلم که اواسط مهرماه اکران شده تاکنون بیش از ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان فروش داشته است.

گیشه با طعم جنگل پرتقال و ردپای درام‌های عاشقانه

پس از مدت‌ها که اغلب فیلم‌های اجتماعی به داستان‌های تلخ و ملتهب اختصاص داشت، اکران دو فیلم «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان و «آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی اتمسفر حاکم بر این ژانر را تا حدود زیادی لطیف کرده و علاقمندان به فیلم‌های عاشقانه می‌توانند مخاطب این آثار باشند. به ویژه «جنگل پرتقال» که اولین تجربه خوانساریان در ساخت فیلم بلند است و داستان معلمی به نام «علی بهاریان» را روایت می‌کند که به عنوان معلم ادبیات در مدرسه‌ای مشغول به کار شده است. یک اتفاق او را مجبور می‌کند که علی‌رغم میل خود به شهر محل تحصیلش در تنکابن برود و به این ترتیب فیلم بر بستر روایتگری این سفر ادامه پیدا می‌کند. «جنگل پرتقال» فیلمی کم پرسوناژ با حال و هوایی متفاوت است و میرسعید مولویان، سارا بهرامی و رضا بهبودی بازیگران اصلی آن هستند. این فیلم حال‌وهوایی پاییزی دارد و تماشای طبیعت شمال کشور در فصل پاییز خالی از لطف نخواهد بود.

فیلم‌های «زنبور کارگر»، «حدود ۸ صبح» و «عامه پسند» از دیگر فیلم‌های ژانر اجتماعی است که در میان اینها «عامه پسند» ساخته سهیل بیرقی و با کمترین تبلیغات توانسته در کمتر از ۵ روز بیش از ۷۳۰ میلیون تومان فروش را ثبت کند.   

انیمیشن را دست کم نگیریم

روند ساخت انیمیشن در کشور ما به دلیل هزینه‌های گزاف تولید طبیعتاً فاصله معناداری با استودیوهای فیلمسازی مطرح دنیا دارد؛ گرچه عمر انیمیشن در سینمای ایران سابقه طولانی ندارد اما کیفیت این تولیدات قابل اعتناست. از سویی دیگر گیشه انیمیشن‌ها هم همیشه پررونق و پرمخاطب بوده و علیرغم اینکه انیمیشن‌های روز کمپانی‌های بزرگ به راحتی در دسترس مردم هستند اما نکته جالب اینجاست که هم بچه‌ها و هم خانواده‌هایشان از انیمیشن‌های ایرانی استقبال پرشوری دارند و تقریباً هرآنچه تابحال ساخته و به نمایش درآمده فروش خوبی در گیشه داشته است. این روزها «بچه زرنگ» در سینماها در حال رقابت با کمدی‌هاست و مخاطبان خودش را دارد و در یک ماه اکران خود بیش از ۳۲ میلیارد تومان فروش داشته و رکورد «پسر دلفینی» انیمیشن پرفروش سال قبل را هم زده و به باشگاه رکورداران استودیوی هنر پویا پیوسته است.

براساس آمار سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا)، فروش کلی سینما از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون به بیش از ۶۷۳ میلیارد تومان رسیده و بیش از ۱۵ میلیون ۵۶۰ هزار نفر هم تماشاگر فیلم‌های روی پرده شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.