به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه در جمع خبرنگاران مدعی شد که توافق آزادی اسرا در غزه نزدیک است اما هنوز چیزی نهایی نشده است.
«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «توافق آزادی گروگانها با حماس نزدیک است اما نهایی نیست.» او در عین حال مدعی شده که تحویل کمکهای انسانی به مردم فلسطین به این توافق مشروط نیست.
او همچنین مدعی شد که از ابتدا مشخص بود که آزادی گروگانها باعث رساندن کمکهای انسانی بیشتر به مردم فلسطین خواهد شد.
ساعتی قبلتر«جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید هم مدعی شده بود که توافق آزادی اسرا نزدیک است.
خبرنگار رسانه آکسیوس گزارش داده بود که قرار است ۵۰ اسیر در مرحله اولیه توافق آزاد شوند. وی تصریح کرد چنانچه در طول چهار روز آتشبس، حماس تمایل به آزادسازی اسرای بیشتر داشت به ازای آزادی هر ۱۰ اسیر آتشبس یک روز تمدید خواهد شد.
پیش از این سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز پارهای از جزئیات توافق احتمالی میان رژیم صهیونیستی و حماس برای تبادل اسرا را منتشر کرده بود.
این نهاد صهیونیستها به نقل از یک مقام ارشد خبر داد: «توافق آزادی تعدادی از اُسرا، شامل آزادی پنجاه کودک و زن در غزه در چند دفعه میباشد.»
پیشتر نیز شبکه خبری سی ان ان به نقل از یک دیپلمات آگاه و یک منبع نزدیک به موضوع گزارش داد که قطر امیدوار است امروز توافقی را برای آزادی گروگانهای غیرنظامی که توسط حماس در عملیات طوفان الاقصی به اسارت گرفته شده بودند را در ازای توقف درگیری ها اعلام کند.
براساس این گزارش، این توافق آزادی برخی زندانیان غیرنظامی اسرائیلی را در ازای توقف درگیریها دربرخواهد داشت.
این گمانه زنیها در حالی بیان شده است که «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز، صبح امروز (سهشنبه)، در اظهاراتی از جریان داشتن مذاکراتی برای تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی و برقراری آتشبس در غزه خبر داد.
هنیه در بیانیهای کوتاه که کانال تلگرامی حماس آن را منتشر کرد، اعلام کرد: «جنبش [حماس] پاسخ خود را به برادران در قطر و میانجیگران تحویل داده است و ما به توافق آتشبس نزدیک میشویم».
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرده و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داده است.
حملات رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از ۱۴ هزار نفر منجر شده است. دفتر اطلاعرسانی دولت حماس در غزه خبر داد که در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه، ۱۴ هزار و ۱۲۸ نفر شهید شدهاند که از این تعداد، پنج هزار و ۸۴۰ نفر کودک و سه هزار و ۹۲۰ نفر هم زن بودهاند.
خبرگزاری شهاب ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، در این حملات، ۳۳ هزار نفر زخمی شدند که بیش از ۷۵ درصد از آنان، زن و کودک هستند.
به گفته این نهاد فلسطینی، ۶۰ درصد از واحدهای مسکونی در نوار غزه، در حملات صهیونیستها یا به صورت کامل تخریب شده است یا دیگر قابل سکونت نیست.
انتهای پیام/
نظر شما