به گزارش قدس آنلاین، در حالی که رسانههای عربی و عبری از به تکاپو افتادن تل آویو برای پیشبرد سند تبادل اسرا با جنبش حماس، خبر میدهند، «زاهر جبارین» عضو دفتر سیاسی این جنبش و مسئول پرونده اسرا، شب گذشته اعلام کرد که حماس هیچ پاسخ مثبتی در خصوص نقشه راه ارائه شده برای تبادل اسرا از سوی مقامات اسرائیلی دریافت نکرده است.
وی بار دیگر گفت: «جنبش حماس یک چارچوب و چشم انداز، برای این سند به میانجیگران ارائه کرده بود، اما پاسخ مثبتی دریافت نکرد.میانجیگران از شرایط آگاه هستند. ما آمادگی خود را برای پایاندادن هرچه سریعتر این توافق اعلام کردیم، زیرا این، یک پرونده بشردوستانه مربوط به آزادی اسرای ما است. اما باید تضمین شود که مبادلات مانند تبادلهای پیشین صورت میگیرد».
به نوشته وبگاه «عرب۴۸»، وی با تکذیب ادعای رسانههای اسرائیلی در خصوص نزدیک شدن به زمان تکمیل سند تبادل اسرا گفت: « اشغالگر اسرائیلی در حال گمراه کردن افکار عمومی اسرائیلیها با هدف بازگرداندن سربازان خود بدون پرداخت هیچ بهایی است، اما این امر غیرممکن است».
جبارین تاکید کرد که مقاومت غزه توانست میان پرونده تبادل اسرا و پرونده بازسازی نوار غزه و رفع محاصره، تمایز ایجاد کند و این امر پس از آن صورت میگیرد که اسرائیل تلاش داشت، موضوع بهبود وضعیت اقتصادی در نوار غزه را به پرونده تبادل اسرا مرتبط کند. هر از گاهی، افقهایی در مقابل پرونده تبادل اسرا باز میشود و پیشنهادهایی طرح میشود اما اسرائیل حاضر به عقد توافق نمیشود زیرا میخواهد اسرایش بدون پرداخت هیچ بهایی بازگردند.
وی بار دیگر تاکید کرد که اسرای قدیمی، اسرای دارای حکمهای سنگین و شش اسیری که اخیرا پس از فرار از زندان جلبوع بار دیگر به اسارت گرفته شدند، در اولویت جنبش حماس برای آزادی از زندانهای رژیم صهیونیستی هستند.
چند روز پیش پس از آنکه، جبارین گفت که حماس یک نقشه راه برای تبادل اسرا به میانجیگران ارائه کرده اکنون توپ در زمین تلآویو است، منابع بلندپایه مصری، از تماسهای غیرمنتظره مقامهای صهیونیست و تلاشهای جاری برای به حرکت درآوردن و فعال کردن پرونده تبادل اسرا با جنبش حماس خبر دادند. پس از آن بود که رسانههای صهیونیستی نیز از به تکاپو افتادن مقامات اسرائیلی برای تکمیل سند تبادل اسرا نوشتند. تا جایی که روز گذشته، رسانههای صهیونیست از انجام «پرواز مرموز» یک جت خصوصی از تلآویو به مقصد قاهره و سفر یک مقام بلندپایه صهیونیست به مصر نوشتند و آن را به موضوع تبادل اسرا مرتبط دانستند.
بر اساس آمار هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطینی، ۴۸۵۰ فلسطینی از جمله ۲۲۵ کودک و ۴۱ زن در اسارت رژیم صهیونیستی به سر میبرند که ۵۴۰ نفر از آنها تحت بازداشت اداری هستند. از سوی دیگر، جنبش حماس از زمان جنگ تابستان ۲۰۱۴، چهار اسرائیلی را در اسارت خود گرفته است که دو نفر از آنها نظامی هستند که در این جنگ مشارکت داشتند و دو نفر دیگر نیز به صورت غیرقانونی وارد غزه شده بودند.
رژیم صهیونیستی پس از جنگ اخیر علیه نوار غزه، که به نبرد «سیف القدس» (شمشیر قدس) و جنگ ۱۲ روزه معروف شد، در مقابل پایداری و حملات مقاومت مجبور به توقف حملات علیه نوار غزه شد و پس از آن بود که از طریق میانجیگر مصری، مذاکرات دو طرف آغاز شد. در جریان این مذاکرات تل آویو تلاش کرد تا موضوع تبادل اسرا را با روند بازسازی غزه مرتبط کند، امری که مقاومت زیر بار آن نرفت و تاکید کرد که روند تبادل اسرا روندی مستقل بوده و باید به خواستههای گروههای مقاومت غزه پاسخ داده شود.
منبع: فارس
نظر شما